VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Adventní kalendář

Mikuláš už pomalu klepe na dveře a vy nemáte žádný adventní kalendář? Proto jsme pro vás vytvořili návod na jednoduchý, ale krásný látkový adventní kalendář s pytlíčky, kde můžete schovat kdejakou dobrůtku a určitě tím vaše děti potěšíte a překvapíte. :)

Adventní kalendář

Mik, Miku, Mik, Miku, Mikuláš,
přišel s čertem na koláč.
Mik, Miku, Mik, Miku, Mikuláš,
přinesl nám zimní čas.
Když Mikuláš naděluje,
čertík za ním poskakuje,
Mik, Miku, Mik, Miku, Mikuláš,
přinesl nám zimní čas.

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Čísla 1-24

Postup:

Na látkový adventní kalendář budete potřebovat přibližně metr látky - záleží na velikosti pytlíků, které budete šít (můžete použít i zbytky látek s různými vzory), červenou stuhu, nažehlovací fólii na čísla nebo si můžete čísla na pytlíky vyšít a provázek na poutka pro zavěšení.

TIP: Pokud nemáte plotr ani vyšívací stroj, kupte si nažehlovací čísla v galanterii nebo čísla na sáčky napište barvou na textil :)

Nachystaný materiál

Látku si rozměřte tak, aby vám vyšla na 24 pytlíků (naše pytlíky mají 15 x 16,5 cm) a nastříhejte nebo nařežte s pomocí řezacího kolečka. Pytlíky obraťte do rubu a sešijte ze tří stran. Horní okraj pytlíku můžete obšít nebo nechat nezapravený. Než pytlíky otočíte, zastřihněte spodní rožky pytlíku pro jeho lepší vytvarování.

Samozřejmě správně bychom měli pytlíky krásně dokonale začistit i zevnitř, obnitkovat je a horní kraj olemovat, ale chtěli jsme tentokrát něco rychlého - nakonec naše děti zajímá co je uvnitř sáčku a jestli je obnitkovaný je moc zajímat nebude ;)

Rozměřování látky Řezání látky Řezání látky Nařezané pytlíčky
Sešívání pytlíků Sešívání pytlíků Sešité pytlíky Odstříhání rožků
Odstřihání rožků Otočení pytlíku

Pro vyřezání čísel jsme použili plotr Brother ScanNCut2 CM 900. Vyřezávací šablonu si stáhněte a vložte na USB flash disk a ten pak vložte do plotru. Na podložku si nalepte nažehlovací fólii matnou stranou nahoru a čísla vyřežte (na nažehlovací fólii se vzor vždy musí zrcadlově obrátit, naši šablonu už máme kompletně nachystanou, takže nic obracet nemusíte :)). Jakmile budete mít čísla vyřezaná, odstraňte z vyřezané fólie kousky barvy, které do vzoru nepatří tak, aby vám zůstaly a fólii rozstříhejte na jednotlivá čísla.

Vyřezávání nažehlovací fólie Vyřezávání nažehlovací fólie Odstraňování přebytečné fólie Odstraňování přebytečné fólie

Nyní už můžete přejít k nažehlování. K nažehlení jsme použili termolis Rea, kde stačí nastavit vhodnou teplotu a čas, což je u nažehlovaček z našeho eshopu 155 - 165°C a 17-20s. Čísla můžete nažehlit i s pomocí žehličky, kde bohužel nelze zaručit správnou teplotu, přítlak nebo dobu zažehlování.

Nažehlování čísel Nažehlování čísel Nažehlování čísel Nažehlování čísel

Jakmile máte čísla nažehlená, připravte si červenou stuhu a provázek. Červenou stuhu si nastříhejte na délku potřebnou k zavázání vašich pytlíků a délku provázku zvolte podle toho, kam pytlíky budete zavěšovat a jak dlouhé poutko k tomu využijete. Stuhu společně s provázkem našijte na střed zadní strany pytlíku cca 2 cm od horní hrany.

Nažehlená čísla Nažehlená čísla Stříhání stuhy Přišívání poutka a stuhy
Přišívání poutka a stuhy

Tak a máte hotovo, nyní už stačí jen pytlíky naplnit něčím dobroučkým pro vaše prcky, zavěsit je do pokojíčku a originální adventní kalendář je na světě:).
PS: rádi uvidíme fotky vašich látkových kalendářů, u tohoto tvoření se nápadům meze nekladou a každý kalendář je jedinečný :)

hotové pytlíčky hotové pytlíčky hotové pytlíčky hotové pytlíčky
hotové pytlíčky hotové pytlíčky


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Zimní dětské rukavice
Zimní dětské rukavice
Zbyl vám ještě fleece a máte chuť na něco složitějšího? Zkuste ušít rukavice :)
shlédnuto: 3428x,
komentářů: 0

Fleecový nákrčník
Fleecový nákrčník
Zimu máme za dveřmi, takže jsme pro vás připravili seriál návodů na šití teploučkých fleecových rukavic, čepice a nákrčníku.
Začneme tím nejjednodušším, a to je nákrčník.

shlédnuto: 2564x,
komentářů: 0

Dětská fleecová čepice
Dětská fleecová čepice
Venku začíná přituhovat a vy jste možná právě zjistili, že jsou dětem jejich loňské čepice malé nebo se jim barevně nehodí k letošní nové bundě.
shlédnuto: 2376x,
komentářů: 0

Barvení textilu přes šablony - stencil
Barvení textilu přes šablony - stencil
Návod na to, jak si vytvořit originální polštářek s pomocí šablony :)
shlédnuto: 3342x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.