VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Bryndáček

Vykládala mi o Vánocích kamarádka, jak sháněla pro neteřinku bryndáky s vyšitým jménem. Nějak si na mě nevzpomněla, takže nakonec sehnala bryndáčky ušité bez potisku a nechala si je vyšít u známé.
Přiznám se, že naše děti by se v těchto věcech nenechaly ani vyfotit, natož aby v tom jedly ;), nicméně jako nápad na projekt mi to leželo v hlavě už dlouho.

Bryndáček

Tenhle jsem nakonec dělala v zásadě taky na zakázku. A protože to spěchalo, bylo rychlejší bryndák celý ušít než shánět prázdné ušité bryndáčky k vyšití. Nakonec - je to celkem brnkačka :D

Použité výšivky

Medvěd 3
Tomášek

Postup:

Bryndák jsme šily na rychlo s kolegyní Zuzkou. Mě to umožnilo lítat kolem ní s foťákem a dokumentovat vám některé fígle, kterýma jsme si to usnadňovaly. Protože ušít brydák určitě zvládnete levou zadní.

Střih jsem kreslila sama tak, aby to velikostně odpovídalo starému bryndáku a aby to nemělo ostré zatáčky, které se šikmým proužkem špatně vybírají. Namalovala jsem ho rovnou na nažehlovací trhací papír, který používáme jako podkladovku pro vyšívání. Pak, tak jak byl vystřižený jsem ho nažehlila :) Tužkou jsem si na rub nakreslila střed pro výšivku medvěda i zhruba kam přijde jméno.

Střih jsem si namalovala rovnou na nažehlovací trhací papír, který používáme jako podkladovku pro vyšívání. Pak, tak jak byl vystřižený jsem ho nažehlila :)

Bylo ještě potřeba nachystat výšivku se jménem. Aby mi sedla přesně do tvaru bryndáku velikostí i obloukem, udělala jsem jednoduchou věc. Látku s nalepeným tvarem bryndáčku jsem si naskenovala. Potom jsem ji vložila do softwaru Era na pozadí - jenom je potřeba pohlídat si skutečnou velikost aby vám seděla, a jednoduše jsem písmo při tvorbě umístila přesně tam, kde jsem ho chtěla.

Látku s nalepeným tvarem bryndáčku jsem si naskenovala. Potom jsem ji vložila do softwaru Era na pozadí

Teď už se jde vyšívat - napřed medvěda, potom nápis tak, aby byl přímo pod medvědem :)

Teď už se jde vyšívat napřed medvěda, potom nápis tak, aby byl přímo pod medvědem napřed medvěda, potom nápis tak, aby byl přímo pod medvědem Je vyšito

Střih bryndáku jsem si překreslila na další vliselín, kterým jsem podžehlila zadní stranu. Přeci jen tenhle bryndáček měl být určený na focení, měl hlavně dobře vypadat, jak se bude prát už je jedno. Takže jsem ho pěkně vyztužila, aby držel tvar. Další důvod, proč jsem to dělala je, že když si střih na látku takto nažehlíte, krásně se to stříhá.

Střih bryndáku jsem si překreslila na další vliselín, kterým jsem podžehlila zadní stranu.

Obě strany jsou připravené - teď je potřeba přiložit je rubem k sobě a sešít při kraji. Samozřejmě můžete dělat bryndáčky i jenom z jedné látky - třeba froté a potom nebudete mít druhou část.

Obě strany jsou připravené - teď je potřeba přiložit je rubem k sobě a sešít při kraji.

Zbývá zalemovat. Použili jsme koupený bavlněný šikmý proužek a nastavitelný zakladač na lemování páskou.

nastavitelný zakladač na lemování páskou Zbývá zalemovat. Použili jsme koupený bavlněný šikmý proužek Přebytečné kousky zastřihněte

Než začnete lemovat krk, odšijte si kus lemovky jako vázačku

ještě je potřeba kolem krku Než začnete lemovat krk, odšijte si kus lemovky jako vázačku Než začnete lemovat krk, odšijte si kus lemovky jako vázačku A je hotovo.

A je hotovo. U nás už mimino nenajdete, tak dělal modelku medvěd :)

Modelku dělal medvěd Bryndáček se jménem Bryndáček se jménem

Jinak kukněte i na článek s fotkama z PPM a přijďte k nám na Facebook, kam pravidelně dáváme novinky
Lenka

PS: večer jsme došily a ráno přijdu do práce, a Kolda měla ve fotogalerii dva svoje bryndáčky. A taky zelený :) ... kdybyste mi nevěřili, že to je náhoda, pošlu originální fotky s časovým razítkem, prostě někdy víc lidí myslí na stejné věci. Ty její jsou líp vypracované - mají suchý zip.
Teď mi Kolda poslala ještě i koláže jejích úžasných bryndáků, tak se nechte inspirovat. Dokonce přidala i střih na bryndák ke stažení. Děkujeme! ♥


Klíčová slova:

návod, projekt, bryndáček

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Prague Patchwork Meeting 2014
Prague Patchwork Meeting 2014
Letos jsme vystavovali na mezinárodní výstavě patchworku v Praze
shlédnuto: 4221x,
komentářů: 8

 Řezací plotry Brother ScanNCut - aplikace
Řezací plotry Brother ScanNCut - aplikace
Na řezacím plotru jsme zkoušeli nažehlovací aplikace
shlédnuto: 3447x,
komentářů: 4

Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání fólií
Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání fólií
jak se na řezacím plotru Brother pracuje s foliemi?
shlédnuto: 5153x,
komentářů: 3

Řezací plotry Brother ScanNCut - vyřezávání se skenováním
Řezací plotry Brother ScanNCut - vyřezávání se skenováním
Jak můžete na plotru vyřezat z látky vzor a další tipy
shlédnuto: 5296x,
komentářů: 3






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.