VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Flaškovník

Když jsem viděla někde na internetu první taštičky na lahve, nevěděla jsem jak to nazvat česky. Přivedla mě na to až Janička Cingrlata a její blog.

Flaškovník

Naše děti příliš žíznivé nejsou, k pití je musíme honit a tohle bude pokus jejich pitný režim vylepšit. Třeba to půjde líp, když budou mít pití pořád s sebou a v hezkém balení.

Použité výšivky

Víla

Postup:

Na obal jsem použila elastickou riflovinu. Pokud nemáte doma novou riflovinu, tak tohle krásně ušijete ze starých riflí. Vybrala jsem jednu z našich nových výšivek - vílu. Protože riflovina je elastická, pro vyšívání jsem jako podklad zvolila nažehlovací trhací papír.

Na obal jsem použila elastickou riflovinu Protože riflovina je elastická, pro vyšívání jsem jako podklad zvolila nažehlovací trhací papír. Vybrala jsem jednu z našich nových výšivek - vílu. Vyšité na stroji Brother NV 950
Výšivka před odstřižením přeskoků Hotová výšivka

Láhev jsem změřila a odečetla 1cm - látka je elastická a láhev tam bude lépe držet.
Nastřihla jsem si dva obdélníky, jedno kolečko - podle spodku láhve plus přídavek na šev, dva popruhy 7x40cm a proužek látky na ozdobu.

Láhev jsem změřila a odečetla 1cm Láhev jsem změřila a odečetla 1cm - látka je elastická a láhev tam bude lépe držet. kolečko - podle spodku láhve kolečko - podle spodku láhve s přídavkem na švy
Nastřihla jsem si dva obdélníky, jedno kolečko - podle spodku láhve, dva popruhy 7x40cm a proužek látky na ozdobu.

Položila jsem výšivku a druhý obdélník lícem k sobě a sešila 1cm od okraje po obou dlouhých stranách. Vznikne tak roura.

Položila jsem výšivku a druhý obdélník lícem k sobě a sešila 1cm od okraje po obou dlouhých stranách. sešila jsem rouru  1cm od okraje po obou dlouhých stranách.

Na dolním konci jsem k rouře přišpendlila lícem k sobě kolečko. Jde to líp, když si na kolečko vyznačíte polovinu a na tyhle značky chytíte švy roury. Dno jsem přišila.

Na dolním konci jsem k rouře přišpendlila lícem k sobě kolečko Na dolním konci jsem k rouře přišpendlila lícem k sobě kolečko Dno jsem přišila.

Obrátila jsem si obal a vyzkoušela jak tam bude láhev pasovat. Zároveň jsem si naznačila výšku. Přebytečnou látku jsem odstřihla.

Obrátila jsem si obal a vyzkoušela jak tam bude láhev pasovat Zároveň jsem si naznačila výšku. Zároveň jsem si naznačila výšku. přebytečnou látku jsem odstřihla

Ušila jsem si popruh. Protože jsem neměla dostatečně dlouhý kus vcelku, je sešitý ze dvou kratších. Nejprve jsem oba kusy sešila krátkou stranou k sobě a udělala jsem tak jeden dlouhý pruh. Potom jsem sešila dlouhou stranu a obrátila - jde to trochu ztěžka, ale nakonec se to podařilo :-) Naměřila jsem popruh tak, aby dětem seděl. Popruh je dobré prošít v kraji kvůli zpevnění a udělat ho nastavitelý.

Nejprve jsem oba kusy sešila krátkou stranou k sobě Potom jsem sešila dlouhou stranu sešila dlouhou stranu a obrátila jde to trochu ztěžka, ale nakonec se to podařilo :-)

Popruh přišpendlíme na střed bočních švů a přiložíme proužek barevné látky přes popruh - tak budeme mít zapravený okraj. Přišijeme 1cm od okraje, oentlujeme a v kraji prošijeme.

Popruh přišpendlíme na střed bočních švů přiložíme proužek barevné látky přes popruh Přišijeme 1cm od okraje, oentlujeme v kraji prošijeme.

Flaškovník je na světě. Vložíme láhev a vyrazíme na výlet :-)

obal na lahev Flaškovník obal na lahev Flaškovník

Janička se nechtěla fotit, tak její taštičku vyzkoušel Kuba. Doufám, že se mu bude líbit a brzo budu šít druhý flaškovník třeba s letadlem.

Flaškovník obal na lahev Flaškovník

Krásný den
Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Kytičkový závěs na záclonu
Kytičkový závěs na záclonu
původně to měl být zápich do květináče ale nakonec visí na zácloně
shlédnuto: 8078x,
komentářů: 7

Kuchařská kniha v zástěře
Kuchařská kniha v zástěře
potřebujete dárek pro maminku? Do Dne Matek to ještě stihnete :)
shlédnuto: 6992x,
komentářů: 3

Potah na řadící páku
Potah na řadící páku
tentokrát něco pro tatínky - renovace rukávu na šaltrpáku
shlédnuto: 6347x,
komentářů: 5

Janome Digitizer MBX - ruční digitalizace
Janome Digitizer MBX - ruční digitalizace

shlédnuto: 4485x,
komentářů: 1






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.