VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Jarní dekorace - obaly na květináče

Jaro letos ne a ne přijít. Člověku se i těžko vymýšlejí nějaké velikonoční dekorace, když venku sněží. Snad už to konečně přestane :)

Jarní dekorace  - obaly na květináče

O víkendu si musím nakoupit nějaké jarní kytičky a aby je bylo do čeho dát, ušila jsem obaly na květináče. Resp. obaly na obaly. Květináč dáte do obyčejného bílého plastového obalu, který bude sloužit jako podmiska a obal zvenku ozdobíte ušitou košilkou.

Použité výšivky

Amarylis
Narcis

Postup:

Jarní motivy vyšijte na látku. Jako podklad můžete zvolit Novofix, nebo jiný stříhací materiál. Je dobré si dopředu květináče změřit, abyste orientačně věděli kam výšivku na látce vyšít.

Vyšijeme si požadovanou výšivku s květinou Vyšijeme si požadovanou výšivku s květinou

Než začnete látku stříhat, změřte si horní obvod květináče a jeho výšku. Toto s přídavkem na švy budou rozměry obdélníku horní látky. Na stejnou látku si obkreslete spodek květináče a přidejte 1 cm na šev.

Je dobré si květináče nejprve změřit Je dobré si květináče nejprve změřit Obkreslíme si spodek květináče

My máme rozměry květináče 11 cm na výšku a 40 cm horní obvod. Stříhali jsme tedy z vyšité látky obdélník o výšce 11cm+2cm na švy a šířce 40cm+2cm na švy. Potřebujete ještě jeden obdélník z vnitřní látky bez výšivky, který střihněte o 2 cm vyšší. Ty dva centimetry využijete na kontrastní proužek na horní hraně obalu.

Látku si naměříme tak, abychom měli výšivku na středu a shora nám vyšel kontrastní proužek Látku si naměříme tak, abychom měli výšivku na středu a shora nám vyšel kontrastní proužek Látku si naměříme tak, abychom měli výšivku na středu a shora nám vyšel kontrastní proužek

Díly sešijte na delší (vrchní) straně. Potom sešijte lícem k sobě kratší strany. Vznikne vám válec. Látky složte rubem k sobě napůl tak, aby vám seděly spodní hrany na sebe. Protože jsme zelenou vnitřní látku stříhali o 2 cm vyšší, vznikne nahoře ozdobný výpustek obalený spodní látkou.

Látky složte rubem k sobě napůl tak, aby vám seděly spodní hrany na sebe Potom sešijte lícem k sobě kratší strany, vznikne vám válec Protože jsme zelenou vnitřní látku stříhali o 2 cm vyšší, vznikne nahoře ozdobný výpustek obalený spodní látkou Protože jsme zelenou vnitřní látku stříhali o 2 cm vyšší, vznikne nahoře ozdobný výpustek obalený spodní látkou

Spodní stranu je dobré si v kraji prošít. Sešitou ji pak našijte ke kruhu. Je potřeba si je dobře našpendlit, protože látky na pruhu je víc, než by na kruh bylo potřeba. Je tedy třeba volnost nabrat do skladů. Květináč je totiž dole o hodně užší.

Spodní stranu je dobré si v kraji prošít Sešitou ji pak našijte ke kruhu - je potřeba si je dobře našpendlit, protože látky na pruhu je víc, je třeba nabrat do skladů Sešitý obal zevnitř Sešitý obal zevnitř

Vzhledem k tomu, že tahle část bude schovaná pod plastovým květináčem, stačí když jsou kraje zaentlované, aby se netřepily. Kdybyste to chtěli mít perfektně začištěné a používat to například jako košík, musíte buď ušít vnější a vnitřní stranu samostatně a sešívat je až potom u horního okraje, nebo spodní část teď začistit našitím druhého podhrnutého kruhu ručně.

Sešitý obal obrátíme

Zbývá vložit plastové květináče a do nich kytičky.

Hotové obaly na květináče Hotové obaly na květináče Hotové obaly na květináče Hotové obaly na květináče

Krásný den

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Obal na flétnu
Obal na flétnu
flétničkové obaly se rychle začly trhat, takže jsem se pustila do vlastních
shlédnuto: 5618x,
komentářů: 1

Malování jehlou
Malování jehlou
chystáme se na Prague Patchwork Meeting a dnes máme pro vás ochutnávku toho, co tam uvidíte
shlédnuto: 9124x,
komentářů: 11

Křížková výšivka
Křížková výšivka
Patchworkový ubrus s křížkovou výšivkou ušitou na vyšívacím stroji
shlédnuto: 10387x,
komentářů: 7

Patchworkový polštářek Ruka
Patchworkový polštářek Ruka
polštář pro pubertálního syna
shlédnuto: 5323x,
komentářů: 7






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.