VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Karnevalová maska - motýl

Masopust a dětské karnevaly se blíží. Proto pro Vás dnes máme návod na ušití karnevalové masky motýla.

Děti si před pár lety z klubu Malý Šikula Centra nadání přivezly nádherné karnevalové papírové masky. Papír pomalu chátrá, takže jsem se rozhodla, že na letošní karnevalovou sezónu jim udělám ušité a vyšíté.

Karnevalová maska

Maska je dělaná technikou aplikací a vyšitá. Protože je maska opravdu veliká - celá má formát A4, nedá se celá udělat vyšívákem, ale musela jsem si pomoct i klasickým šitím. A to jsem na svém stroji Brother NV 2600 musela vytáhnout ten největší rámeček 16 x 26 cm, abych mohla vyšít alespoň vnitřek masky. Ovšem pokud si stáhnete výšivku, najdete tam i sken původní papírové masky, podle které si vystřihnete šablonky a s trochou šikovnosti zvládnou masku ušít i klasické šicí stroje.

Výšivku a šablonu najdete zde:

Karnevalová maska - motýl

Postup:

  1. Vybereme látky. Já jsem zvolila červený satén a k němu zbytek krásného barevného voálu. Z této kombinace látek už mám ušité šaty na panenku Barbie a aplikace průhledných voálů na podkladovou jednobarevnou látku mě opravdu baví. Abych využila celou šířku přechodu barev voálu, zvolila jsem aplikaci vnější, ale můžete si zvolit i aplikaci dovnitř motýla a venku nechat jenom jednu vrstvu látky.
    Vybereme látky. Já jsem zvolila červený satén a k němu zbytek krásného barevného voálu.
  2. Satén jsem podžehlila vliselínem (originál zažehlovací vliselín Brother). Do rámečku 16 x 26 cm jsem upevnila látky v pořadí: Novofix 80g/m, na něj satén podžehlený vliselínem. Vyšívala jsem tedy se 2 podklady, aby maska držela dobře tvar.
    Satén jsem podžehlila vliselínem největší rámeček 16 x 26 cm látky v pořadí: Novofix 80g/m, látky v pořadí: Novofix 80g/m, na něj satén podžehlený vliselínem.
  3. Stroj nejprve vyšije obrys vzoru a vyznačí kam přijde aplikace.
    Vyšívala jsem tedy se 2 podklady, aby maska držela dobře tvar. Rámeček upevníme do vyšívacího stroje Obrazovka stroje Brother NV 1500 Stroj nejprve vyšije obrys vzoru a vyznačí kam přijde aplikace.
  4. Nyní vyjměte rámeček ze stroje a přišpendlete horní aplikační látku. Díky vyznačení vzoru je vidět přesně kam horní aplikační látku špendlíte, já jsem si dala pozor na to, abych měla střed barevného přechodu ve středu masky.
    přišpendlete horní aplikační látku Rámeček vraťte do stroje Stroj horní látku přišije.
  5. Stroj horní látku přišije. Nyní zase rámeček vytáhněte a obstřihněte. Je jen na vás, jestli necháte vnitřní část a vystřihnete jen oči a vnější obrys, nebo jestli necháte vnější část jako já (v tom případě oči vystřihnete zevnitř i zvenku a opatrně vytahejte všechny přebytečné nitky horní látky
    Stroj horní látku přišije. Nyní zase rámeček vytáhněte.Je jen na vás, jestli necháte vnitřní část a vystřihnete jen oči a vnější obrys, nebo jestli necháte vnější část jako já (v tom případě oči vystřihnete zevnitř i zvenku a opatrně vytahejte všechny přebytečné nitky horní látky
  6. Rámeček vraťte do stroje a nechte obšít okraje aplikace.
  7. Potom zvolte další dvě barvy a vyšijte slzičky v rozích a oči.
    Rámeček vraťte do stroje a nechte obšít okraje aplikace. Potom zvolte další dvě barvy a vyšijte slzičky v rozích a oči. Výšivka je hotová
  8. Výšivka je hotová. Látku vytáhněte z rámečku a podle šablony obkreslete vnější tvar motýla. Je dobré si v šabloně vystřihnout oči a podle nich šablonu pozicovat.
  9. Teď se přesuňte od vyšíváku k šicímu stroji nebo máte-li kombinovaný, vyměňte jako já vyšívací jednotku za šicí stolek a vyšívací patku za klasickou na rovné šití. Použila jsem vyšívací nit stejnou jako na přišití aplikace. Spodní nit jsem dala stejnou vyšívací, aby mi náhodou pak entl nevylézal, nechala jsem quiltovací cívkové pouzdro. Podle nakreslené linky sešijte všechny vrstvy motýla k sobě. Pořádně si to našpěndlete ať se vám neudělají boule.
    Látku vytáhněte z rámečku a podle šablony obkreslete vnější tvar motýla. Je dobré si v šabloně vystřihnout oči a podle nich šablonu pozicovat. Obkreslený tvar motýla sešijte k sobě Teď se přesuňte od vyšíváku k šicímu stroji nebo máte-li kombinovaný, vyměňte jako já vyšívací jednotku za šicí stolek a vyšívací patku za klasickou na rovné šití.
  10. Máte sešito? Můžete obstřihnout co nejblíž ke stehu. Dál navolíme co nejhustší cik-cak o šířce 4,5 mm a délce stehu cca 0,2 mm. Je dobré si to zkusit nejprve na odstřihnuté části abyste chytly místo kde a jak šít. Celého motýla zvenku hustě obentlujte.
    Můžete obstřihnout co nejblíž ke stehu. navolíme co nejhustší cik-cak o šířce 4,5 mm a délce stehu cca 0,2 mm. Celého motýla zvenku hustě obentlujte Obentlovaná maska
  11. Zbývá přišít gumu a je hotovo :)
    Vystřihněte také oči Přijeme gumu Motýl zezadu hotový motýl
    přišijte gumu hotovo :)


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vánoce - krajkový  zvoneček
Vánoce - krajkový zvoneček
Krajková ozdoba na stromeček může být kouzelným vánočním dárkem nebo vánoční dekorací, která nadělá hodně parády
shlédnuto: 7579x,
komentářů: 4

Vánoce - sáček na dárečky
Vánoce - sáček na dárečky
Ušijte si z vánoční látky sáček s aplikací vánočního stromečku. Takto zabalený dáreček udělá radost dvakrát :)
shlédnuto: 6514x,
komentářů: 6

Vánoční dekorace - ubrousek pod svařák
Vánoční dekorace - ubrousek pod svařák
Vyšívané vánoční podkafíčko, vánoční dekorace, ubrousek pod svařák :) Udělá vám krásné Vánoce a může být kouzelným vánočním dárkem
shlédnuto: 5485x,
komentářů: 2

Anděl - vánoční ozdoby
Anděl - vánoční ozdoby
Krajkové vánoční ozdoby na stromeček - naučíme vás udělat sadu vánočních ozdob. Můžete je použít i jako vánoční dekoraci na stůl.
shlédnuto: 14395x,
komentářů: 44






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.