VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Kosmetická taštička

Člověk při procházení internetu najde spoustu různých kosmetických taštiček. Tenhle typ jsem poprvé viděla u Jamaly. Protože u takovéto taštičky je použito prošívání na vatelín, děsně mě lákalo udělat výšivku speciálně pro takovouto taštičku a ušít si ji taky.

Kosmetická taštička

Postup jsem fotila před rokem pro newsletter mezinárodní výstavy Prague Patchwork Meetingu, kde se na vás zase na začátku dubna budeme těšit.

Použité výšivky

Květinový na taštičku

Postup:

Výhodou této taštičky je, že látku nejprve ozdobně prošijete - ať už volným quiltováním nebo na vyšívacím stroji jako my, a teprve potom sešíváte. Máte tedy široký prostor na svoji vlastní fantazii a tvorbu.

Sestavte si klasicky sendvič - látku, vatelín, látku Sestavte si klasicky sendvič - látku, vatelín, látku není třeba používat podkladové materiály

Sestavte si klasicky sendvič - látku, vatelín, látku (není třeba používat podkladové materiály) a látky takto společně upněte do rámečku vyšívacího stroje, který quiltuje za vás.

látky takto společně upněte do rámečku vyšívacího stroje, který quiltuje za vás. látku nejprve ozdobně prošijete látku nejprve ozdobně prošijete

Už při prošívání je dobré mít nakreslený budoucí tvar taštičky - naše má šířku 15 cm a délku 24 cm. Já jsem kreslila mizící fixou až po vyšití prvního vzoru - druhý potřebujete dostat zrcadlově do budoucího oválu. Nezapomeňte si na krajích označit středy. Celý ovál po obvodu prošijte už na šicím stroji a obstřihněte 0,8 cm od sešití.
Uznávám, že by to šlo udělat i dohromady na jedno upnutí do velkého vyšívacího rámu, ale zase všichni ten rám nemáme. Je fakt, že kdybych ten vzor pro velký rám sestavila, tak to můžu sázet jako Baťa cvičky :D

Už při prošívání je dobré mít nakreslený budoucí tvar taštičky - naše má šířku 15 cm a délku 24 cm Celý ovál po obvodu prošijte už na šicím stroji a obstřihněte 0,8 cm od sešití.

Celý tvar olemujte šikmým proužkem. My jsme použili na šikmý proužek látku stejnou jako vnitřek taštičky. Proužek začněte přišívat ve středu delší strany a taky zde skončete - v tomto místě není nutné, aby se lemovka překrývala a byla sešitá, stačí když zde začne a skončí. Druhý střed naproti budeme tak jako tak nastříhávat.

Celý tvar olemujte šikmým proužkem. K lemovce přiložte zip a v kraji prošijte.

K lemovce přiložte zip a v kraji prošijte. Zip opět začněte přišívat od nastřiženého středu na jednu polovinu taštičky a na druhou polovinu taštičky přišijte zbylou polovinu zipu. Je dobré použít nekonečný zip, který jde úplně rozepnout.

Zip opět začněte přišívat od nastřiženého středu na jednu polovinu taštičky na druhou polovinu taštičky přišijte zbylou polovinu zipu na druhou polovinu taštičky přišijte zbylou polovinu zipu Je dobré použít nekonečný zip, který jde úplně rozepnout.

Jezdce zipu si buď na zipu při přišívání necháte a namoříte se s přišitím, nebo nenecháte a navlékáte je až potom, což je taky boj. Asi nejhorší na celém šití ;) Když zvítězíte a máte jezdce navlečené proti sobě jako oboucestný zip, zip na krajích zapněte, obraťte taštičku do rubu. Rožky si složte, odšijte je, sestřihněte a začistěte šikmým proužkem.

Na zip navlečte dva jezdce proti sobě jako oboucestný zip Rožky si složte, odšijte je, sestřihněte a začistěte šikmým proužkem. Rožky si složte, odšijte je, sestřihněte a začistěte šikmým proužkem.

Teď už stačí jenom obrátit taštičku zpátky do lícu a je hotovo :)

Teď už stačí jenom obrátit taštičku zpátky do lícu a je hotovo :) Kosmetická taštička Prošívaná kosmetická taštička

Krásný den
Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Slunečnicový ubrus
Slunečnicový ubrus
Ubrus plný květin a sluníčka - jak dělaný pro nadcházející jaro
shlédnuto: 5892x,
komentářů: 6

Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání filcu a plsti
Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání filcu a plsti
Plstí je spousta různých druhů a my vám povíme, jak na ně.
shlédnuto: 11682x,
komentářů: 6

Řezací plotry Brother - videa o řezání látky
Řezací plotry Brother - videa o řezání látky
Druhý díl komentovaných videí k řezacím plotrům Brother ScanNCut - tentokrát použití látky.
shlédnuto: 6596x,
komentářů: 0

Redwork - kapsář do kuchyně
Redwork - kapsář do kuchyně
Kapsář do kuchyně, do kterého můžete přehledně uspořádat například pečící papír a podobné ruličky čehokoliv potřebujete.
shlédnuto: 7574x,
komentářů: 9






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.