VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Krabice na puzzle

Naše děti mají pěnové puzzle. Bylo v plastovém obalu se zipem, který se postupně zničil. Navíc dostali další puzzle a bylo třeba udělat obal na všechny jejich kostky. Tahle krabice zároveň slouží jako stupínek, na který si prvňák Kuba dá nohy, když sedí na otočné židli a měl by nohy ve vzduchu.

Krabice na puzzle

Vzor aplikace je pro rámeček 10x10 cm. Tentokrát jsem ale vytáhla největší rámeček 10x26 cm pro můj stroj Brother NV 2200, takže jsem mohla čtverce dobře napozicovat k sobě.

Použité výšivky

Puzzle - aplikace

Postup:

Jako vzor mi sloužil původní plastový obal. Zvolila jsem pevnější riflovou látku. Pokud nechcete šít tři vrstvy (horní, vliselín, vnitřní), je dobré vybrat jednu pevnější látku. Na horní díl jsem pomocí techniky aplikace na vyšívacím stroji vyšila připravený vzor Puzzle.

Začněte tím, že si vezmete jeden díl puzzle, vyznačíte si na látce jak velký bude horní díl a kam chcete vyšít výšivky. Pomocí rastru u vyšívacího rámečku upněte látku co možná nejpřesněji. Zbytek doladíte už ve stroji pozicováním výšivky uvnitř rámečku.

vezmete jeden díl puzzle, vyznačíte si na látce jak velký bude horní díl vyznačíte si na látce jak velký bude horní díl a kam chcete vyšít výšivky Pomocí rastru u vyšívacího rámečku upněte látku co možná nejpřesněji.

První barva výšivky pouze vyznačí na látku, kam máte přikládat kousky aplikačních vrstev. Teď vytáhněte rámeček ze stroje a přiložte červenou barvu. Pokud máte látku drobet naškrobenou a vyžehlenou, není ani potřeba špendlit nebo jinak upevňovat. Stroj látku přišije, vy vytáhnete rámeček a obstřihnete těsně kolem švu.

První barva výšivky pouze vyznačí na látku, kam máte přikládat kousky aplikačních vrstev. vytáhněte rámeček ze stroje a přiložte červenou barvu. Stroj látku přišije, vy vytáhnete rámeček a obstřihnete těsně kolem švu.

Další na řadě je žlutá. Zase přiložit látku, nechat přišít, obstřihnout. Postupně takto vystřídáte všechny barvy.

přiložit žlutou látku nechat přišít, obstřihnout  těsně kolem švu.
přiložit zelenou látku nechat přišít obstřihnout  těsně kolem švu.
přiložit modrou látku stroj přišije obstřihnout  těsně kolem švu. A teď stroj začne obšívat

Když máte všechny barvy přišité a obstřižené, stroj postupně všechny barvy obšije entlem. Já jsem použila jednu barvu na všechny čtyři dílky puzzle, ale vy můžete mít každý jiný!

Dál budeme pokračovat v přišívání a pozicování dalších kousků puzzle až bude obšitý celý horní díl obalu.

nakonec se vše obšije hustým entlem. A jdeme pozicovat další čtverec budeme pokračovat v přišívání a pozicování dalších kousků puzzle až bude obšitý celý horní díl obalu. Stroj Brother NV 1500 v akci poslední čtverce

Podle velikosti vašich puzzlí si ustřihněte jeden díl jako horní + zadní + dolní díl vcelku (já mám velikost puzzle 32 cm a výšku 20 cm. Celkem jsem tedy stříhala obdélník 32 + přídavky na švy a nějakou rezervu, tj. 36 na šířku a 32 + 20 + 32 + 4 na švy = 88 na délku. Dál potřebujete obdélník 3x32 = 96 + 4 cm švy a rezerva = 100 cm na délku a 20 cm na výšku (co se ztratí do švů naženeme zipem). Já ho mám na fotce sešitý ze dvou dílů.

vyšité čtverce vyznačíme si kde stříhat látku potřebujete tyto díly

Rohy mírně zaoblete, budou se vám lépe lemovat. Uprostřed dílu si udělejte značku. Dva obdélníky pro přední a boční strany sešijte k sobě. Pokud jste ty obdélníky měli stejně dlouhé, máte v jejich švu střed, který musí sedět na označený střed horního a dolního dílu. Našpendlete k sobě tak, aby šev byl venku - na lícové straně. Sešpendlené v kraji prošijte.

Rohy mírně zaoblete, budou se vám lépe lemovat. Uprostřed dílu si udělejte značku. Našpendlete k sobě tak, aby šev byl venku - na lícové straně. Sešpendlené v kraji prošijte.

Šev ještě jednou prošijte a zároveň olemujte šikmým proužkem. Můžete použít speciální patku: zakladač pro lemování textilní páskou. Dá se sehnat prakticky ke všem strojům. Nejprve do patky nasaďte lemovku a pak vložte látku. Seřiďte pozici jehly tak, aby steh šil při kraji lemovky.

zakladač pro lemování páskou lemovač Do patky napřed nasaďte lemovku a pak vložte látku. Seřiďte pozici jehly tak, aby steh šil při kraji lemovky.

Jenom pozor - pokud chcete šít s touto patkou, nechte obal raději jenom v jedné vrstvě látky, do zakladačů se zpravidla nevejdou víc než čtyři vrstvy látky, takže v rozích můžete mít problémy.

Seřiďte pozici jehly tak, aby steh šil při kraji lemovky. a jdeme lemovat olemujte všechny švy. Krabici nima ozdobíte a zároveň máte začištěno

K vrchnímu dílu s výšivkou si přišpendlete zip zase tak, aby šev byl vně obalu a v kraji sešijeme. Totéž udělejte na druhé straně zipu.

K vrchnímu dílu s výšivkou si přišpendlete zip zase tak, aby šev byl vně obalu a v kraji sešijeme. K vrchnímu dílu s výšivkou si přišpendlete zip zase tak, aby šev byl vně obalu a v kraji sešijeme. Totéž udělejte na druhé straně zipu.

Na konci zipu nechte kousek lemovky a zipu a obraťte v rozích do rubu. Zapošijte a obraťte.

Na konci zipu nechte kousek lemovky a zipu a obraťte v rozích do rubu zip zapošijte Na konci zipu nechte kousek lemovky a zipu a obraťte v rozích do rubu

Ještě si ušijte ouško - dlouhé asi 12cm a široké 4cm (ustřihněte pruh látky 12+2cm na založení a 2*4cm +2cm na založení - tj. 14 x 10 cm. Z každé strany obdélníku zažehlete 1 cm do rubu, potom obdélník přeložte a prošijte v kraji. Přišijte ucho na obal.

ustřihněte obdélník 14 x 10 cm, 1 cm zažehlete do rubu obdélník přeložte a prošijte v kraji Přišijte ucho na obal Přišijte ucho na obal

Ještě naskládat dovnitř puzzle a je uklizeno :)
A ještě si z toho Kuba udělá stoličku pod nohy k vysoké školní židli!

obal na pěnové puzzle krabice na puzzle pěnové puzzle detail zipu

Krásné šití

Lenka

PS: slibuju, že příště bude návod kratší. Další dva čtvrtky se na vás chystají Dáša se Zuzkou a budeme vyrábět - resp. zdobit něco na tužky. Dvě varianty - podobné a přesto jiné. Tak se nezapomeňte přijít kouknout :)



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Památník
Památník
koupený památník mi připadal trochu moc obyčejný. Tak jsem mu vdechla nový život!
shlédnuto: 5967x,
komentářů: 8

Patchworkový polštářek pro šachisty
Patchworkový polštářek pro šachisty
Taky máte mezi přáteli zaryté šachisty? Opět klasický patchwork postup a návod na sešívání jednotlivých dílů, střídaných dle šachovnice. Stačí si některé části doplnit výšivkou figurky a máte hotovo.
shlédnuto: 6575x,
komentářů: 8

Opilcova stezka jinak - technikou aplikací
Opilcova stezka jinak - technikou aplikací
Líbí se vám bloky nazvané opilcova stezka, ale z šití oblouků máte strach? Zkuste to s vyšívákem
shlédnuto: 8919x,
komentářů: 5

Jmenovka na dveře
Jmenovka na dveře
jednoduchá záležitost, která měla ovšem u mé dcery obrovský úspěch
shlédnuto: 5221x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.