VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Kytičkový závěs na záclonu

Kytky kytky kytky ... původně to měl být zápich do květináče - nabodnout na špejli a zapíchnout. Nakonec jsme s kamarádkou Zuzkou našly ještě mnohem lepší řešení - závěs na záclonu!

Kytičkový závěs na záclonu

Použité výšivky

Kytka - aplikace

Postup - ušití základní kytičky:

Do rámečku upněte jenom trhací podkladový materiál. Na něj zespodu našpendlete látku na kytku lícem ven. Rámeček otočte zpátky.

Do rámečku upněte jenom trhací podkladový materiál. Do rámečku upněte jenom trhací podkladový materiál. Na něj zespodu našpendlete látku na kytku lícem ven. Rámeček otočte zpátky.

Nahoru na trhací vliselín dejte vrstvu vatelínu a na něj horní barevnou látku lícem nahoru. Opatrně sešpendlete. Rámeček vložte do stroje a nechte kytku sešít.

Nahoru na trhací vliselín dejte vrstvu vatelínu na něj horní barevnou látku lícem nahoru Opatrně sešpendlete Rámeček vložte do stroje a nechte kytku sešít.

Rámeček vytáhněte a všechno kromě trhacího vliselínu upnutého do rámečku odstřihněte. Na trhacím podkladu látka stále drží na správném místě a zároveň se krásně v dalším kroku obšije. Teď přidáme barevný střed. Barevnou látku můžete našpendlit z obou stran - z lícu i z rubu. Po přišití zase obstřihněte.

Teď přidáme barevný střed. Barevnou látku můžete našpendlit z obou stran - z lícu i z rubu. Po přišití zase obstřihněte.

A budeme obšívat. Nezapomeňte nejpozději v tomto kroku nasadit barevnou spodní nit!

Nezapomeňte v tomto kroku nasadit barevnou spodní nit! A budeme obšívat. Kytka je hotová.

Kytka je hotová. Opatrně ji vyjměte z rámečku a odtrhněte podkladový materiál.

Opatrně ji vyjměte z rámečku a odtrhněte podkladový materiál. Toto je základní tvar. Takto vyšitou kytičku můžete použít jen tak na dekoraci, napíchnout na špejli a dát do květináče

Toto je základní tvar. Takto vyšitou kytičku můžete použít jen tak na dekoraci, napíchnout na špejli a dát do květináče nebo z ní udělat závěs na záclonu. Co je k tomu potřeba?

Tentokrát do rámečku upneme nejen trhací podklad, ale i stužku. Použili jsme klasické saténové stuhy. Na ně pak už stejně přišpendlíme zespodu barevnou látku, shora vatelín a barevnou látku. A dáme vyšívat.

Tentokrát do rámečku upneme nejen trhací podklad, ale i stužku. Na ně pak už stejně přišpendlíme zespodu  látku, shora vatelín a  látku. A dáme vyšívat. Když potom obstřiháváte, dejte si pozor, abyste nestřihli stužku.

Když potom obstřiháváte, dejte si pozor, abyste nestřihli stužku. Resp. ji odstřihněte jenom u první kytky, která závěs začíná. Druhá kytka bude v opačné barevné kombinaci - červená látka a bílý střed. Tady už musíte nechat oba konce stužky a neustřihnout je. Červeno-bílé kytky jsem dávala 30 cm od sebe. Nakonec to bylo příliš dlouhé, takže jsem vzdálenost mezi květy zkrátila uvázáním mašle na stuze.

Když potom obstřiháváte, dejte si pozor, abyste nestřihli stužku. Druhá kytka bude v opačné barevné kombinaci - červená látka a bílý střed. Tady už musíte nechat oba konce stužky a neustřihnout je.

Druhý závěs je žlutozelený. Nejdříve jsem si ušila velké žluté kytky 30cm od sebe a potom mezi ně umístila menší zelené. Ty jsem si zmenšila v programu na vyšívání, jde to udělat i přímo ve stroji. Na konci stuhy jsem si udělala očko na zavěšení na záclonovou tyč.

Druhý závěs je žlutozelený. shora vatelín a pak barevnou látku shora vatelín a pak barevnou látku doprostřed barevný střed
sešito - obstřihnout mezi 2 žluté 30 cm od sebe dáme doprostřed menší zelenou menší zelená už je přišitá

Červeno-bílé kytky jsem dávala 30 cm od sebe. Nakonec to bylo příliš dlouhé, takže jsem vzdálenost mezi květy zkrátila uvázáním mašle na stuze. U žlutých jsem už byla chytřejší a dlouhou mezeru mezi nimi jsem vyplnila menší kytičkou v kontrastní barvě.

Červeno-bílé kytky jsem dávala 30 cm od sebe. Nakonec to bylo příliš dlouhé, takže jsem vzdálenost mezi květy zkrátila uvázáním mašle na stuze. U žlutých jsem už byla chytřejší a dlouhou mezeru mezi nimi jsem vyplnila menší kytičkou v kontrastní barvě.

Docela nám to okno rozkvetlo - co říkáte. Normálně mám na každé straně okna jeden, ale nevešly by se tak na fotku :)

Lenka se Zuzkou

PS: a ještě perličku - když jsem vymýšlela čím dceři zašít díru na koleni na riflích, tak jsem díru zespodu podšila, prošila a shora jsem na to dala tuto kytku. Místo obyčejného podkladového materiálu jsem použila oboustranně zažehlovací (stačil by zažehlovací jednostranně, potom dejte lepivou vrstvu dolů). Po vyšití kytky jsem ji přižehlila na místo a ještě v ruce přišila.



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Kuchařská kniha v zástěře
Kuchařská kniha v zástěře
potřebujete dárek pro maminku? Do Dne Matek to ještě stihnete :)
shlédnuto: 6992x,
komentářů: 3

Potah na řadící páku
Potah na řadící páku
tentokrát něco pro tatínky - renovace rukávu na šaltrpáku
shlédnuto: 6347x,
komentářů: 5

Janome Digitizer MBX - ruční digitalizace
Janome Digitizer MBX - ruční digitalizace

shlédnuto: 4485x,
komentářů: 1

Janome Digitizer MBX - autodigitalizace
Janome Digitizer MBX - autodigitalizace

shlédnuto: 3518x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.