VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Letní dámské šortky

Chystáte se na dovolenou? Léto je ještě před námi, pojďte si s námi zkusit ušít něco na sebe! Sukně už jsme tu šily, takže dnes se pustíme do šortek. Šortky jsou ideální k vodě i na brusle a jsou úsporné, takže vám na výrobu postačí kousek látky. :)

Letní dámské šortky

Postup:

Na šortky budete potřebovat látku, nějaké své oblíbené šortky, podle kterých nové ušijete - nepotřebujete střih, nůžky, metr, křídu a gumu do pasu.

Připravte si materiál

Na internetu koluje mnoho různých střihů, pokud si z nich nevyberete, udělejte to jako my. Vezměte si své oblíbené šortky, ty obkreslete na látku s přídavkem na švy a nůžkami obstřihněte. Následně ustřihněte pásek podle obvodu pasu s přídavkem 1 cm na sešití z každé strany.

Šortky obkreslete s přídavkem na švy Šortky obkreslete s přídavkem na švy Šortky obkreslete s přídavkem na švy Nůžkami šortky obstřihněte
Ustřihněte pásek na gumu Ustřihněte pásek na gumu Ustřihněte pásek na gumu Všechny díly šortek

Sešijte si boční a krokové švy buď na běžném šicím stroji overlockovým stehem nebo na overlocku - my jsme švy sešívali na overlocku Brother 4234D.

Všechny díly šortek Sešijte si boční a krokové švy Sešijte si boční a krokové švy Sešijte si boční a krokové švy

Přední a zadní díl sedu složte na sebe a sešijte.

Přední a zadní sed složte na sebe a sešijte Přední a zadní sed složte na sebe a sešijte

Nyní si připravte pásek na gumu, sešijte krátkou stranu a obnitkujte jednu delší stranu.

Krátkou stranu pásku sešijte a jednu další stranu obnitkujte Krátkou stranu pásku sešijte a jednu další stranu obnitkujte

Připravený pásek přišpendlete do pasu (na horní okraj) lícem k sobě a přišijte na běžném šicím stroji overlockovým stehem nebo na overlocku.

Pásek přišpendlete do pasu Pásek přišijte Pásek přišijte

Spodní díly (nohavice) obnitkujte a zapravte na běžném šicím stroji nebo na coverlocku. Pásek na šicím stroji v kraji prošijte.

Nohavice obnitkujte a zapravte Nohavice obnitkujte a zapravte

Podle obvodu pasu si naměřte gumu a sešijte ji. Sešitou gumu vložte do předšitého pásku, zašpendlete po obvodu a všijte.

Sešitou gumu vložte do předšitého pásku a zašpendlete po obvodu Sešitou gumu vložte do předšitého pásku a zašpendlete po obvodu

Šortky na horké letní dny máte hotové a pokud se vám líbí tak, jako nám, vytvořte si je ve více barevných kombinacích a máte na celé léto vystaráno! :)

Hotové šortky Hotové šortky Hotové šortky Hotové šortky
Hotové šortky v bílé variantě Hotové šortky

A hurá k vodě!

Hotové šortky Hotové šortky Hotové šortky Hotové šortky


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vyšívání na šaty
Vyšívání na šaty
Máte doma nějaké jednobarevné šaty, ale připadají vám nudné a chtěly byste je nějak ozvlášnit a dodat jim šmrnc? Tak provětrejte svůj vyšívací stroj a dejte se do toho!
shlédnuto: 2789x,
komentářů: 0

Pozvánky na narozeniny pro holky
Pozvánky na narozeniny pro holky
Chystáte pro svoji holčičku narozeninovou oslavu, ale nemůžete sehnat žádné princeznovské pozvánky? V tomto návodu vám ukážeme jak na ně!
shlédnuto: 2147x,
komentářů: 0

Látková taška
Látková taška
Chystáte se na nákup a nemáte žádnou pořádnou a prostornou tašku? Ukážeme vám, jak si jednu takovou (nebo i mnohem více :)) vytvořit.
shlédnuto: 3484x,
komentářů: 0

Motýlí věnec
Motýlí věnec
Pojďte si s námi vytvořit pestrý jarní věnec na dveře. Probarví vaši domácnost a zlepší vám náladu!
shlédnuto: 1506x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.