VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Nevšední dárek pro babičku

Taky si každý rok lámete hlavu co dát babičce k narozeninám nebo k Vánocům? Když jí koupíte žehličku, schová ji do skříně, protože to je škoda a ta stará je ještě dobrá. Nová varná konvice jí vyhodí pojistky. Oblečení má plné skříně. Když dostane dárkový koš, tak bonbóny rozdá dětem, a Vy ještě dostanete vyhubováno, že zbytečně utrácíte, že už nic nepotřebuje. :)

Máme pro vás řešení!

Vyrobte si podle našeho návodu ozdobné čepičky na zavařeniny s výšivkou ovoce. Nezáleží na tom, zda skleničky s marmeládou koupíte v obchodě nebo jestli je vlastnoručně uvaříte. Každopádně po téhle proměně budou jako domácí opravdu vypadat! Najednou budou z obyčejných skleniček neobyčejné.

Už je jedno, jestli si Vaše babička udělá z dárku dekoraci do kuchyně nebo si ty marmelády i namaže na chleba. Každopádně bude užaslá co ty dnešní šicí stroje umí a jak Vy jste šikovná a bude tenhle dárek ještě dlouho ukazovat kamarádkám!

... a kdo ví, třeba jí budete moct koupit k příštím Vánocům i nový šicí stroj, když ty moderní šicí stroje tak krásně šijou. :)

Všechny použité vyšívací vzory jsou na našich stránkách ZDARMA ke stažení.

Tvorba výšivky:

  1. Nejprve vytvoříme výšivku ovoce na materiál, ze kterého chceme šít, v našem případě bílé plátno. Látku včetně podkladového materiálu vložíme do vyšívacího rámečku, zajistíme a jemně povytahujeme, aby se látka vyhladila a vypnula a výšivka měla dokonalý vzhled.
  2. Nasadíme vyšívací jednotku, vyměníme patku a vložíme vyšívací rámeček.
  3. Vybereme požadovaný obrázek buď z nabídky vzorů uložených ve stroji, nebo přes připojení na PC a navolíme jej k vyšití, na displayi se nám zobrazí jaké odstíny nití a v jakém pořadí budeme potřebovat a postupně převlékat podle daných kroků. Jako spodní nit ponecháme bílou.
  4. Zvolíme si přesné místo v rámečku, kam chceme výšivku umístit pomocí šipek a můžeme začít s vyšíváním. Samozřejmostí je použití speciálních viskózových vyšívacích nití.
  5. Nit u jehly je nutné na začátku vyšívání pevně držet, aby nám nevyklouzla a nevyvlékla se a začneme spuštěním vyšívání na asi pět stehů, poté zastavíme. Vyčnívající nit odstřihneme, abychom si ji nepřišili do výšivky a nepokazili tak výsledný dojem. Po vyšití dané části obrázku v jedné barvě stroj vždy sám zastaví, zapošije a odstřihne nit.
  6. Navlečeme další odstín v pořadí a postupujeme opět stejným způsobem až do spotřebování všech zobrazených odstínů a dokončení celé výšivky. Nakonec odstraníme přebývající nitě a odstřihneme přebytečný podkladový materiál. Tímto máme výšivku připravenu k dalšímu použití.
Začátek výšivky výšivka výšivka jahoda
Začátek výšivky výšivka výšivka jahoda

Dokončení ozdobného vršku:

  1. Nejprve si zvolíme tvar a velikost vršku podle sklenic, které chceme ozdobit a vyrobíme šablonu. My jsme si pomohli „fíglem“ se skleněnou poklicí menších rozměrů, kde nám úchyt určuje přesný střed požadovaného kruhu a dobře pod ním vidíme výšivku. Tu potřebujeme umístit přesně doprostřed. Přiložíme šablonu, obkreslíme (nejlépe miznoucí fixou) a vystřihneme. Správnou velikost zjistíme vyzkoušením přímo na sklenici.
    pomocí pokličky vytvoříme kruh výšivka výšivka švestka
  2. Nyní můžeme vytvořit ozdobný okraj. My jsme použili ozdobný obloučkový steh a šijeme vyšívacími nitěmi v barvě ladící s ovocem. Aby se dílo podařilo, neobšíváme přímo kraje látky, ale držíme se od okrajů dál – jinak se mohou začít nitě motat, materiál se přestane posouvat a výsledek nevypadá vůbec hezky. Tento steh je určen pro šití od okrajů, poté se nůžkami obstřihává do konečné podoby. Máme hotovo a můžeme dát na sklenici a převázat stužkou či jen zajistit gumičkou.
    pomocí pokličky vytvoříme kruh výšivka výšivka švestka
    Výšivku obstřihneme výšivka výšivka švestka
    Výsledek výšivka výšivka


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Vyšívaný sáček na přezůvky
Vyšívaný sáček na přezůvky
pro dceru do školy
shlédnuto: 7657x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.