VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Obal na knížku

Pololetní vysvědčení se blížilo a já jsem chtěla pro Janičku nějaký dáreček za odměnu. Obaly na knížky mě lákaly už dlouho a tak jsem prolezla syslírnu, vytáhla jsem riflovinu (obal se může klidně ušmudlat a nebude to na něm vidět) a poslala jsem Jáju pro nějakou oblíbenou knížku. Přinesla si Lucie a zázraky od Oty Hofmana. Poklad, který má po mě, který obal opravdu potřebuje, protože se vazba pomalu ale jistě rozpadá. Knížku, která patřila mezi moje nejoblíbenější a která je favoritkou i u mojí dcery!

a je hotovo

Začly jsme výšivkou - vybrali jsme výšivku a světlé barvy nitek, které na tmavém podkladu vyniknou. Zrovna u nás byla kamarádka Zuzka, která obaly na knížky šije a moc ráda se podívala na naši vyšívací mašinku Brother NV 2200 v akci :). Zároveň se nabídla, že nám ten obal spíchne a byla i tak hodná, že nám to pro vás celé nafotila.

Vím, že mnoho z vás už obaly na knihy dávno šije a šije je určitě mnohem hezčí, ale přeci jen pro ty, kteří ještě nesebrali odvahu máme

rychlý fotopostup:

Vyšijeme motiv výšivky. Nechte si po stranách dost látky, aby bylo z čeho obal ušít.

Vyšijeme motiv výšivky. Nechte si po stranách místo aby bylo z čeho obal ušít. Výšivka Hotová výšivka. Vytáhneme z rámečku.
Látku si položíme rubem navrch a přiložíme otevřenou knihu.
Naznačíme si přídavky: na záložku(přehyb) přidáme 8-10cm, na delší straně přidáme 1,5cm
Látku si položíme rubem navrch a přiložíme otevřenou knihu. Naznačíme si přídavky: na záložku(přehyb) přidáme 8-10cm, na delší straně přidáme 1,5cm Naznačíme si přídavky: na záložku(přehyb) přidáme 8-10cm, na delší straně přidáme 1,5cm
Vystřihneme, začistíme kratší strany - oentlujeme, 1 cm zahneme a přišijeme. Látku otočíme lícem nahoru, znovu přiložíme knihu a našpendlíme si přehyb lícem k sobě tak, aby byl na obou stranách stejný. Oba přehyby přišijeme nahoře i dole.
začistíme kratší strany - oentlujeme, 1 cm zahneme a přišijeme. Vystřihneme,Látku otočíme lícem nahoru, znovu přiložíme knihu a našpendlíme si přehyb našpendlíme si přehyb lícem k sobě tak, aby byl na obou stranách stejný Oba přehyby přišijeme nahoře i dole.
Nachystáme si záložku - pruh látky o šířce 4 cm a o 8 cm delší než je knížka složíme dvakrát k sobě a sešijeme. Můžete použít také netřepivou stužku. Záložku našpendlete k obalu tak, aby byla přišitá uprostřed horní strany a dejte si pozor, abyste ji nepřišili také ke spodní straně.
Ustřihněte si obdélník vnitřní látky (velikost podle obalu bez přídavku na přehyb). My jsme zvolili pevnější bílé plátno. Obdélník přiložte na lícovou stranu obalu, přehyby nechte uvnitř a na delších stranách sešijte. Zároveň jste přišili záložku na její místo.
Nachystáme si záložku - pruh látky o šířce 4 cm a o 8 cm delší než je knížka složíme dvakrát k sobě a sešijeme. Ustřihněte si obdélník vnitřní látky přišijeme na delších stranách
Z rubu máme sešité - podívejte se jak to vypadá a jde se otáčet do lícu.
Obal sešitý z rubu - horní strana Obal sešitý z rubu - vnitřní strana - obdélník bílé látky Přehyby jsou přišité uvnitř Dírou na minulé fotce obrátíme do lícu
Ještě prošijte horní a spodní stranu asi 2 mm od kraje - obal se zpevní a dostane pevné hrany. A je hotovo, můžeme oblékat :)
horní a spodní stranu prošijeme Hotový obal - vnitřní strana Vložíme knížku a je hotovo

Vzhledem k tomu, že knížky s sebou k babičce vozíme opravdu často, čeká mě ještě hooodně obalů. Ale ten další bude s vatelínem. Zrovna chystám seriál o quiltovacích vzorech - jak se dělají, jak krásně vypadají a k čemu všemu se dají použít a mám v plánu se na těch obalech s prošíváním opravdu vyřádit :)

Krásný den

Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, obal na knihu

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Valentýn originálně
Valentýn originálně
čínský znak Láska se může stát netradiční a osobitou Valentýnskou výšivkou
shlédnuto: 4736x,
komentářů: 8

Vyšívané šaty na Barbie
Vyšívané šaty na Barbie
šatičky na panenku Barbie jsou natolik malé, že se ručně vyšívají jen těžce. Šicí stroj vám v tom ale pomůže
shlédnuto: 17359x,
komentářů: 5

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu
Kolekce výšivek všech dvanácti znamení zvěrokruhu včetně návodu jak je vytvořit v softwaru.
shlédnuto: 13581x,
komentářů: 0

Karnevalová maska - motýl
Karnevalová maska - motýl
Masopust a dětské karnevaly se blíží. Naučíme vás vyrobit vyšívanou masku motýla. Šikulky to zvládnou i na klasickém stroji.
shlédnuto: 9204x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.