VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Opilcova stezka jinak - technikou aplikací

Líbí se vám bloky nazvané opilcova stezka, ale z šití oblouků máte strach? Zkuste to s vyšívákem technikou aplikací.

Opilcova stezka

Na správné patchworkové šití oblouků jsem si zatím netroufla, na špendlení nemám dostatek trpělivosti :) Ale tenhle vzor se mi moc líbil, tak jsem si řekla, že ho udělám po svém. Technikou aplikací. Našla jsem si čtyři modrotiskové vzory a bílou látku a nachystala jsem si aplikační výšivku oblouku.

Použité výšivky

Blok Opilcova stezka / výšivka k projektu

Postup:

Nejprve vám ukážu jak ušít jeden ze 16 bloků. Na fotce je testovací látka, kterou jsem později nahradila modrotiskem. Do rámečku upněte bílou látku. Nechte ve stroji ušít první barvu - ta vám vyznačí kam přijde látka. Hezké je, že zde můžete používat neustále stejnou barvu nitě, není potřeba stroj převlékat :)
Dál přiložte modrou látku a nechte přišít.

Do rámečku upněte bílou látku. Nechte ve stroji ušít první barvu - ta vám vyznačí kam přijde látka Dál přiložte modrou látku a nechte přišít. nechte přišít.

Modrou látku obstřihněte těsně kolem švu a nechte obšít entlem. Stroj zároveň vyznačí pomocí švů pravý úhel podle kterého budete látku řezat.

Modrou látku obstřihněte těsně kolem švu nechte obšít entlem nechte obšít entlem

Jdeme blok nařezat na správnou velikost. Pokud používáte patchworkovou 1/4 palcovou patku, budete potřebovat velikost čtverce 11,4 cm. Pomocí švů máte vyznačený pravý úhel, řežte 7 mm od kraje entlu na oblouku. Vychází to tak, že byste měly řezat tak, abyste měly vyznačovací šev venku z bloku a řez jde těsně podél něj.
Potom odřežte bílé kraje na výslednou velikost 11,4 cm a z rubu můžete vystřihnout bílou látku uvnitř, bude se vám s blokem pak líp pracovat při sešívání.

Pomocí švů máte vyznačený pravý úhel, řežte 7 mm od kraje entlu na oblouku ychází to tak, že byste měly řezat tak, abyste měly vyznačovací šev venku z bloku a řez jde těsně podél něj. Potom odřežte bílé kraje na výslednou velikost 11,4 cm

Celkem jsem ušila 16 bloků - 4 vzory modrotisku a bílá. S tím, že každý blok je stejný dvakrát. Teď už můžete začít skládat vzory. Jde jich udělat víc, stačí si pohrát s fantazií.

varianta skládání varianta skládání varianta vzoru varianta vzoru

Když máte vzor vybraný, jdeme sešívat. Všechno je napočítané na 1/4 palcovou patku s vodítkem - vodítko vám krásně drží vzdálenost7 mm a švy jsou potom precizně rovné.

Všechno je napočítané na 1/4 palcovou patku s vodítkem - vodítko vám krásně drží vzdálenost7 mm a švy jsou potom precizně rovné. Nejprve řady k sobě pak sežehlit každou řadu na jinou stranu a sešít

Velikost horního dílu po sešití by měla být 41,5 x 41,5 cm. Zadní díl polštářku bude na knoflíky. Z bílé látky jsem ustřihla čtverec stejně velký jako horní díl, na jedné straně s přídavkem 7,5 cm na zapínání. Díl jsem v polovině rozstřihla, na každé straně jsem dvakrát zahnula o 1,5 cm. Takto podehnutý kraj jsem sežehlila a prošila. Na jednom dílu jsem udělala dvě dírky na knoflíky. Díly jsem přeložila na švy přes sebe a na krajích asi 4 cm sešila přes sebe.

Z bílé látky jsem ustřihla čtverec stejně velký jako horní díl podehnutý kraj jsem sežehlila a prošila Díly jsem přeložila na švy přes sebe a na krajích asi 4 cm sešila přes sebe. zadní strana

Zbývá přišít knoflíky a sešít horní a spodní díl k sobě.

sešití horního a dolního dílu Horní díl z rubu - rozžehlené švy hotový polštář zadní díl

Polštář je hotový a my se budeme těšit zase za týden s dalším projektem :)

Polštář technikou opilcova stezka užitím aplikací detail opilcova stezka opilcova stezka

Krásný den
Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Jmenovka na dveře
Jmenovka na dveře
jednoduchá záležitost, která měla ovšem u mé dcery obrovský úspěch
shlédnuto: 5221x,
komentářů: 0

Pravítkovník - zpátky do školy
Pravítkovník - zpátky do školy
obal na pravítka, aby se nelámala v aktovce
shlédnuto: 9689x,
komentářů: 6

Krajkové naušnice - mušle
Krajkové naušnice - mušle
potřebujete jen rozpustný vliselín, nit a vyšívací stroj :)
shlédnuto: 7804x,
komentářů: 5

Jak vyšívat na froté
Jak vyšívat na froté
Ukážeme vám jak na chlupaté materiály a ušijeme společně houbičku a žínku
shlédnuto: 7806x,
komentářů: 1






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.