VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Památník

Jako malá holka jsem měla památník. A když Janička donesla ze školy památník od Vendulky a kreslila jí tam obrázek došlo mi, že nastal čas pořídit památník i Janičce.

Koupila jsem památníkový sešit s tvrdými listy, ale nechtělo se mi nechat ho jen tak obyčejný. Vybrala jsem krásnou červenou látku s růžemi a přizvala jsem dceru ke spolupráci. Už jsem měla nachystanou výšivku růží, která se k látce bude hodit, Janička si vybrala odstíhy barev a vyměňovala nitě. Slovo památník si Janička přála každé písmenko jinou barvou. Chvíli jsme je spolu v počítači a v programu Era Stitch Univerzal přehazovaly a skládaly barvy za sebe, až mě napadlo dát tomu řád s pomocí duhy. Barvy jdou ve výšivce za sebou přesně tak, jak je najdete v létě na obloze. Oproti výšivce ke stažení tam ale máme drobnou změnu. V duze totiž není růžová ;) a uznáte, že růžové písmenko tam být muselo :D

Původně měl být památník na zadní straně prošitý quiltovací výšivkou, ale znáte to. Projekty často žijí vlastním životem. Začla jsem pracovat na monogramech a zamilovala jsem se do nich. Takže se tak nějak samy protlačily i na vnitřní stranu obalu. A dělat tomu ještě prošití už by bylo příliš, takže je obal jenom zevnitř "vyteplený" vatelínem.

Použité výšivky

Růže
Památník
Písmeno D - gotické monogramy
Písmeno J - gotické monogramy

Postup:

Nejprve si pořádně nakreslete, kam na látce budete vyšívat výšivku. Já jsem měla v plánu vnitřní část přední obálky ještě vyšívat, proto jsem hlavní motiv nastavila až o jednu šířku památníku dál. Výšivku jsem nastavila co nejblíž spodnímu okraji látky, ale přitom tak, aby se celá látka měla okraj upnutý v rámečku. Vyšila jsem obě výšivky na předním díle - nejdřív text, potom růže.

Nejprve si pořádně rozmyslete a nakreslete, kam na látce budete vyšívat výšivku. Výšivku jsem nastavila co nejblíž spodnímu okraji látky Vyšila jsem obě výšivky na předním díle - nejdřív text, potom růže.

Po sundání rámečku přišel opět na slovo památníkový sešit. Naměřila a načrtla jsem umístění druhé výšivky na vnitřní stranu - tam přijde monogram. Rámeček jsem upevnila a dávala jsem si pozor, aby byl svisle.

Po sundání rámečku přišel opět na slovo památníkový sešit. Naměřila a načrtla jsem umístění druhé výšivky na vnitřní stranu Naměřila a načrtla jsem umístění druhé výšivky na vnitřní stranu Rámeček jsem upevnila a dávala jsem si pozor, aby byl svisle.

Ve stroji jsem pak obě výšivky monogramů pozicovala tak dlouho, až padly na svoje místo. Musela jsem je trochu zmenšit a každou přesunout do jejího rohu. Nejprve jsem vyšila jedno písmenko, potom jsem začala pozicovat druhou výšivku do druhého rohu a kontrolovala jsem pozici, jestli se mi písmenka nebudou překrývat.

Ve stroji jsem pak obě výšivky monogramů pozicovala tak dlouho, až padly na svoje místo. Musela jsem je  trochu zmenšit a každou přesunout do jejího rohu Je vyšito.

Je vyšito. Odstranila jsem trhací podkladový materiál, aby v knížce nešustil a naznačila jsem si kolem sešitu kolik bude třeba látky.

Odstranila jsem trhací podkladový materiál naznačila jsem si kolem sešitu kolik bude třeba látky naznačila jsem si kolem sešitu kolik bude třeba látky naznačila jsem si kolem sešitu kolik bude třeba látky

Podle nákresu jsem látku ořízla, hned jsem začistila levý a pravý okraj.

Podle nákresu jsem látku ořízla, Podle nákresu jsem látku ořízla, hned jsem začistila levý a pravý okraj. hned jsem začistila levý a pravý okraj.

Dál je potřeba odšít záložky pro klopy. Vložte dovnitř sešit, našpendlete tak, aby látka byla volnější a vešel se dovnitř ještě vatelín a sešijte.

Dál je potřeba odšít záložky pro klopy. Vložte dovnitř sešit, našpendlete tak, aby látka byla volnější Vložte dovnitř sešit, našpendlete tak, aby látka byla volnější sešijte

Podle sešitého dílu jsem naměřila bílé plátno dovnitř. Ve stejné velikosti jsem střihla i vatelín. POZOR - je dobré střihnout vatelín nahoře a dole bez přídavku na švy a naopak vlevo a vpravo přidat asi 1 cm na každé straně - budete mít hezky oblé rohy. Vatelín jsem prošila hned k bílému plátnu, aby se mi pak po památníku volně necoural a abych ho nemusela přišívat v horním a dolním švu, kde by mohl zavazet. Nechtělo se mi přehazovat nit - stejně toto není vidět ;)

Podle sešitého dílu jsem naměřila bílé plátno dovnitř. Ve stejné velikosti jsem střihla i vatelín POZOR - je dobré střihnout vatelín nahoře a dole bez přídavku na švy a naopak vlevo a vpravo přidat asi 1 cm na každé straně - budete mít hezky oblé rohy. Vatelín jsem přišila k bílému plátnu

A teď skládáme. Dělejte to přesně podle obrázku, ať nemusíte párat jako já ;) Napřed červená obrácená do rubu klopami nahoru. Potom vatelín přišitý k plátnu - dolů plátno, vrchem vatelín. A podél horního a dolního kraje sešijeme.

A teď skládáme. Napřed červená obrácená do rubu klopami nahoru. Potom vatelín přišitý k plátnu - dolů plátno, vrchem vatelín

Po sešití obrátíme celý obal do lícu. Můžete ho ještě prošít.

A podél horního a dolního kraje sešijeme a obrátíme Po sešití obrátíme celý obal do lícu. A zbývá zabalit památník.

A zbývá zabalit památník.

Výsledek - přední strana Po otevření se objeví skrytý monogram majitelky vatelín dělá hřbet plastičtější

Krásné dny

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Patchworkový polštářek pro šachisty
Patchworkový polštářek pro šachisty
Taky máte mezi přáteli zaryté šachisty? Opět klasický patchwork postup a návod na sešívání jednotlivých dílů, střídaných dle šachovnice. Stačí si některé části doplnit výšivkou figurky a máte hotovo.
shlédnuto: 6575x,
komentářů: 8

Opilcova stezka jinak - technikou aplikací
Opilcova stezka jinak - technikou aplikací
Líbí se vám bloky nazvané opilcova stezka, ale z šití oblouků máte strach? Zkuste to s vyšívákem
shlédnuto: 8919x,
komentářů: 5

Jmenovka na dveře
Jmenovka na dveře
jednoduchá záležitost, která měla ovšem u mé dcery obrovský úspěch
shlédnuto: 5221x,
komentářů: 0

Pravítkovník - zpátky do školy
Pravítkovník - zpátky do školy
obal na pravítka, aby se nelámala v aktovce
shlédnuto: 9689x,
komentářů: 6






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.