VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Plínky pro panenku

"Mááámíííí... a koupíme Aničce nějaký plínky? Ona žádný nemááááá.... ". Nevím jak u vás, ale u nás doma panenky plínky na čůrání akutně potřebujou. A zbytky plínek po dětech jim jsou opravdu veliké. Velké jim jsou i "nulky" Pampersky. Co teď - no nic Jani, ušijem.

Plínka je hotová

Naštěstí mám doma kilometry nádherně kytičkovaného flanelu po babičce (do výbavy, na peřiny) a s bílým plátnem jsme na tom stejně. Vzaly jsme papír, od oka jsem namalovala plínku a zkusily jsme panence papír "obléct". Velikost jsem mírně upravila a šly jsme šít.

Použité výšivky

Anička

Postup

  1. Podle nákresu na látku nakreslíme obrys budoucí plínky. Protože přední stranu budeme vyšívat, necháme si kolem dost látky na upevnění do rámečku. Jestli nemáte vyšívák, zkuste přední stranu plínky dětem nějak odlišit barevně, aby poznaly kde to má být vepředu.

    Nákres - určený pro tisk na formát A4

    Na nákresu mají kraje plínky být na kraji papíru, takže se vám asi nevytisknou, je tam kontrolní měřítko. Tahle velikost by měla sedět např. panenkám velikosti Baby born nebo Baby Annabell, ale nezkoušela jsem to osobně.

  2. Pomocí pozicovací folie upneme látku i s podkladovým materiálem do rámečku tak, aby nám to jméno panenky vyšilo přesně tam, kde má být. Pozici výšivky pak ještě zkontrolujeme ve stroji. Jméno panenky vyšijeme.
    1.Podle nákresu na látku nakreslíme obrys budoucí plínky. Protože přední stranu budeme vyšívat, necháme si kolem dost látky na upevnění do rámečku. 2.Pomocí pozicovací folie upneme látku i s podkladovým materiálem do rámečku Jméno panenky vyšijeme
  3. Nyní můžeme horní stranu plínky vystřihnout s přídavkem na švy. Stejný tvar vystřihneme i z vatelínu a z látky určené na vnitřní stranu plínky (bílé plátno).
    Jméno panenky vyšijeme 3.Nyní můžeme horní stranu plínky vystřihnout s přídavkem na švy. Stejný tvar vystřihneme i z vatelínu a z látky určené na vnitřní stranu plínky (bílé plátno). 4.Vrstvy poskládáme na sebe - vatelín, horní vrstva (lícem nahoru),


  4. Vrstvy poskládáme na sebe - vatelín, horní vrstva (lícem nahoru), spodní vrstva (lícem dolů). Sešpendlíme a sešijeme tak, aby v dolní části zůstal nesešitý otvor, kterým se bude celá plínka obracet.
    4.Vrstvy poskládáme na sebe - vatelín, horní vrstva (lícem nahoru), spodní vrstva (lícem dolů). 4.Vrstvy poskládáme na sebe - vatelín, horní vrstva (lícem nahoru), spodní vrstva (lícem dolů). Sešpendlíme Sešijeme tak, aby v dolní části zůstal nesešitý otvor, kterým se bude celá plínka obracet.
  5. Rohy obstřihneme blízko švu a vystřihneme i klíny v ohybech, aby se dal materiál dobře obrátit. Celou plínku obrátíme do lícu.
    5.Rohy obstřihneme blízko švu a vystřihneme i klíny v ohybech, aby se dal materiál dobře obrátit. Celou plínku obrátíme do lícu.
  6. Sešijeme díru na zadní části, kterou jsme plínku obraceli. Potom můžeme ještě celou plínku po obvodu prošít, ale není to nutné.
  7. Přišijeme suché zipy - na horní přední část našijeme dva asi 5 cm dlouhé "smyčkové" části suchého zipu, na vnitřek zadní části našijeme asi 1 cm dlouhé "háčky. Je to proto, aby šla plínka zapnout na různě široké panenky. A je hotovo :)
    6.Sešijeme díru na zadní části, kterou jsme plínku obraceli. 7.Přišijeme suché zipy - na horní přední část našijeme dva asi 5 cm dlouhé na vnitřek zadní části našijeme asi 1 cm dlouhé Potom můžeme ještě celou plínku po obvodu prošít, ale není to nutné.
    A je hotovo Plínka je hotová

Tak co, už víte z jakých látek budou vaše plínečky? S kočičkama nebo růžové se srdíčky? Pošlete fotky!

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vánoční ozdoby - aplikace
Vánoční ozdoby - aplikace
Šité vánoční ozdoby - jsou dělané technikou aplikací, vyšívák udělá všechnu práci za vás, stačí jen naplnit a zašít dírku :)
shlédnuto: 17731x,
komentářů: 5

Srdce z pouti
Srdce z pouti
jednoduché a rychlé srdíčko pro radost
shlédnuto: 5933x,
komentářů: 0

Vyšívání na igelit
Vyšívání na igelit
Čeká nás období vánočních krajkových ozdob, zde je ochutnávka jak na speciální vodou rozpustnou folii určenou pro výšívání
shlédnuto: 8711x,
komentářů: 12

Víno jako dárek
Víno jako dárek
Zkuste být výjimeční a láhev ozdobit naším vyšívaným ubrouskem - hned se z ní stane nevšední dárek a vy se budete moci pochlubit svým vyšívacím strojem :)
shlédnuto: 5278x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.