VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Pořadač do auta

Vozíte děti v autě? Potom jste určitě už řešili problém, kam jim dát pitíčko tak, aby bylo v dosahu, nebo jak jim upevnit tablet na sledování pohádek.
Řešením je kapsář, který pověsíte na přední sedadlo. Ukážeme vám, jak na to.

Pořadač do auta

Postup:

Pořadač do auta pro děti je ušitý z kočárkoviny, která se dobře udržuje. Je nepromokavá, pokud se zašpiní, stačí osprchovat ve vaně. Na pořadač budete potřebovat jednobarevnou a barevnou kočárkovinu, pevnou fólii na průhlednou kapsu, šikmý proužek na olemování a popruh nebo širokou gumu na přidržení na sedadlo. Dále pak nějakou výztuhu na zpevnění celého kapsáře a látku na zadní stranu.

Na pořadač budete potřebovat jednobarevnou a barevnou kočárkovinu, pevnou fólii na průhlednou kapsu, šikmý proužek na olemování a popruh průhledná folie budoucí kapsa na tablet

Všechny kapsičky jsou našité na základním dílu. Ten je z jednobarevné černé kočárkoviny a má rozměr 45x65cm. Stejný díl si ustřihněte ještě jeden z jednobarevné látky na zadní díl pořadače. Můžete samozřejmě použít taky kočárkovinu, ale obyčejná bavlněná látka stačí. Kočárkovina je pevná, my jsme ji nepodkládali žádnou výztuhou, ale vyztužený kapsář by byl pevnější a zvlášť pokud nezvolíte kočárkovinu, ale měkkou látku, určitě bych doporučila ji podložit a zpevnit výztuhou - např. Sakonem.

Všechny kapsičky jsou našité na základním dílu.

Kapsičky jsme si nachystali z barevné kočárkoviny: 2x v rozměru 18x26cm, 2x 15x18cm, 1x 13x28cm. Kapsa z fólie je v rozměru 22x38cm a 15x28cm.
TIP: folii na průhlednou kapsu jsme použili z obalu na polštář, který jsme nedávno koupili.

rozchystání dalších kapes rozchystání dalších kapes

Všechny kapsičky olemujte šikmým proužkem - na šití jsme použili nastavitelný zakladač pro lemování páskou a šití s ním bylo velmi rychlé - zakladač nastavíte na velikost vašeho šikmého proužku a on se potom postará o to, aby šikmý proužek byl složený stejně nahoře i dole a pomůže vám ho přesně přišít.
TIP: kapsičky budeme ještě dál zapravovat, nemusíte tedy mezi jednotlivými kapsičkami končit šití a můžete všechny kapsy našít na šikmý proužek najednou.

kapsičky jsme nahoře olemovali šikmým proužkem použili jsme zakladač na našívání šikmého proužku všechny kapsy za sebou

Dvě boční kapsičky mají kulatý základ na láhev s pitíčkem. Kulatý základ jsem obkreslila podle skleničky s průměrem jaký potřebuji - tzn. já mám 10cm a přidala jsem 1cm na šev. Pro dětské lahvičky je to možná moc velké, ale zase bude kapsa sloužit i na větší petku v budoucnosti.

na připravení kapsičky na pití jsme použili skleničku kolem jsme přidali cca 1 cm na šev spodní díl kapsičky na pití

Kapsičku na pití ušijte tak, že si přiložíte rovné kraje k sobě a pokračujete dokulata 1cm od okraje. V podstatě připravená kapsa má horní část olemovanou šikmým proužkem a spodní část přijde celá dlouhá strana našít na připravenou spodní část ve tvaru podkovy tak, že ze spodního dílu zůstane volná pouze ta jedna rovná strana. Pro zpevnění jsem spodek prošila ještě cca 0,5cm od okraje a poté z lícové strany v krajíčku prošila.

začněte sešívat vpravo nahoře sešito protočeno do lícu pro zpevnění jsme prošili v kraji

A jdeme na rozmístění kapes. Začněte vrchní kapsou z fólie např. na tablet, dole si naskládejte po stranách 2 menší - měchové kapsy a v uprostřed jednu větší kapsu z fólie.

nachystejte si další kapsy Spodní strana - uprostřed průhledná kapsa, přes ni z každé strany barevná

Začněte s našíváním spodních kapsiček. Umístěte si kapsu z fólie a na ni přišijte krajní měchové kapsy. Kapsy po přišití ještě v kraji prošijte, aby bylo přišití pevné. Pokud je prošijete cca 7 mm od švu, budete mít zároveň vnitřek kapsy vzorně zapravený. Nyní si kapsy přichyťte na bočním okraji a u středové kapsy z fólie složte tak, aby nám vznikla prostorná - měchová kapsička. Dole podle složení přišijte ke spodnímu okraji. Vzniklý sklad na horním okraji přichyťte.

Spodní strana - uprostřed průhledná kapsa, přes ni z každé strany barevná Spodní strana - uprostřed průhledná kapsa, přes ni z každé strany barevná Spodní strana - uprostřed průhledná kapsa, přes ni z každé strany barevná boční kapsou překryjeme kraj průhledné látky
boční kapsy přichyťte v kraji, ještě jednou je budete prošívat později boční měchová kapsa

Do středu mezi velkou kapsu z fólie na tablet a spodní kapsy si naskládejte kapsy na láhev a středovou kapsu. Začněte s přišitím kapes na láhev - přišijte spodní díl 1cm od okraje. Nyní si kapsu narovnejte k bočnímu okraji a přišijte cca 1cm od okraje - takto přišijte i druhou kapsu. Mezi boční kapsy na pití si položte dlouhou středovou kapsu, tak aby Vám cca 1cm sahala do kapes bočních a aby navazovala na spodní okraj kapes na pití. Spodní okraj prostřední kapsy přišijte, přehněte a zašpendlete boční kapsou a v kraji přišijte - šitím přichytíme středovou i boční kapsu.

kapsa na pitíčko - nejprve přišijte spodní část přišijte spodní díl 1cm od okraje takto přišijte i druhou kapsu. přišijte spodní díl 1cm od okraje
přehněte a zašpendlete boční kapsou a v kraji přišijte přehněte a zašpendlete boční kapsou a v kraji přišijte přehněte a zašpendlete boční kapsou a v kraji přišijte

Horní kapsu z fólie na tablet jsem šila cca 0,5cm od okraje.

Horní kapsu z fólie na tablet jsem šila cca 0,5cm od okraje

Kapsičky máte přišité a nyní si naměříme popruhy nebo širokou gumu na přichycení do auta. Pokud použijete na přichycení pevné popruhy je potřeba na konce dát přezku, aby popruh šel utáhnout.

Horní kapsu z fólie na tablet jsem šila cca 0,5cm od okraje

Vrchní širokou gumu jsme měli cca v délce 34cm a spodní 64cm - délka je včetně přídavků na šev. Vrchní gumu jsme umístili 8cm od středu a spodní je cca 2cm od spodního okraje.

Vrchní širokou gumu jsme měli cca v délce 34cm a spodní 64cm Vrchní širokou gumu jsme měli cca v délce 34cm a spodní 64cm Vrchní širokou gumu jsme měli cca v délce 34cm a spodní 64cm

A jde se dokončovat - na díl s kapsami si přišpendlete lícem k sobě spodní jednobarevnou látku, kterou přišijte 1cm od okraje a u vrchní kapsy si nechejte cca 12cm velký otvor na otočení.

A jde se dokončovat - na díl s kapsami si přišpendlete lícem k sobě spodní jednobarevnou látku přišijte 1cm od okraje u vrchní kapsy si nechejte cca 12cm velký otvor na otočení.

Pořadač otočte, otvorem pro otáčení a celý pořadač si našpedlete nebo zastehujte po celém obvodu a v kraji prošijte.
TIP: Pokud chcete mít kapsář výraznější a nezlobit se s protáčením, můžete díly pouze složit k sobě a celý kapsář olemovat okolo šikmým proužkem.

Pořadač otočte, otvorem pro otáčení a celý pořadač si našpedlete nebo zastehujte po celém obvodu a v kraji prošijte. Hotový kapsář do auta do kapsáře se vejde tablet, pití a spousta dalších drobností

A je hotovo. Nyní stačí jen zavěsit do auta a doplnit o hračky, knížky, láhev apod. aby bylo vše po ruce.

kapsář pro děti kapsář na hračky pořadač do auta Kapsář do auta

Vaše děti si budou mít v autě s čím hrát, i když nebudete sedět vedle nich a navíc kapsářem ochráníte přední sedadla, aby je neokopaly nožičkami.


Klíčová slova:

návod, projekt

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vyřezávané puzzle
Vyřezávané puzzle
V dnešním návodu pro vás máme super rychlý postup, jak si doma vyrobit puzzle za pomocí plotru. Je opravdu jednoduchý a vy si jej můžete vyrobit z jakéhokoliv obrázku nebo fotografie. Můžete klidně rozřezat malůvky vašich dětí a udělat z něj puzzle.
shlédnuto: 740x,
komentářů: 0

Jak darovat peníze
Jak darovat peníze
Taky dumáte, jak darovat peníze? Náš kamarád měl padesátiny, takže jsme to vyřešili bankovkou 50 EUR a máme pro vás návod, jak ji vtipně zakomponovat do přáníčka.
shlédnuto: 751x,
komentářů: 1

Džínová sukně
Džínová sukně
Máte doma spoustu starých riflí a je vám líto je vyhodit? Dejte jim nový život a pomocí našeho návodu si z nich vyrobte sukni.
shlédnuto: 447x,
komentářů: 0

Svatební přání
Svatební přání
Svatební sezóna je v plném proudu a vy si můžete vyrobit osobité přání s gratulací novomanželům. Nachystali jsme si pro vás návod na svatební blahopřání s jemnými romantickými vzory.
shlédnuto: 618x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.