VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Pořadač na patky k šicímu stroji

Dnes pro Vás máme návod na pořadač - v našem případě pořadač na patky k šicímu stroji. Do podobného pořadače můžete uložit nejrůznější drobnosti, které potřebujete mít přehledně uložené :)

Pořadač na patky k šicímu stroji

Přála bych si, aby vás nadchla i velká aplikace šicího stroje, kterou můžete použít nejen na tento projekt - dobře bude vypadat i na polštářích a je ke stažení ve třech velikostech :)

Použité výšivky

Šicí stroj - aplikace

Postup:

1. Vyztužte vrchní i spodní materiál

Připravte si výztuhu ve velikosti hotového výrobku a na obě látky ji z rubové strany nažehlete. V našem případě jsme použili klasický ronopast na spodní vzorovanou látku a novopast 80 g na vrchní látku, na kterou budeme později vyšívat. Po nažehlení látku obstřihněte kolem výztuhy s přídavkem na šev (po nažehlení výztuhy se látka líp stříhá :).

Vyztužte spodní materiál přidejte švovou záložku a obstřihněte Vyztužte spodní materiál přidejte švovou záložku a obstřihněte Vyztužte vrchní materiál přidejte švovou záložku a obstřihněte Vyztužte vrchní a spodní materiál přidejte švovou záložku a obstřihněte

2. Připravte vnitřní stranu pořadače

Rozměřte velikost kapsiček a pomocí řezacího kolečka a pravítka nařežte z plastové fólie pásy na kapsičky. My jsme použili klasickou průsvitnou fólii na vysvědčení. Seženete ji v různých barvách. Pásky rozmístěte na materiál a zafixujte papírovou lepící páskou (špendlíky by vám udělaly díry).

Pomocí řezacího kolečka a pravítka nařežte z plastové fólie pásy na kapsičky Pásy umístěte na materiál a připevněte lepící páskou

Na šicím stroji nejprve přišijte plastové pásky ze tří stran. Na začátku a na konci vytvořte zámeček viz. obrázek. Šijte asi 2 mm od kraje.

Přišívejte 2 mm od kraje Přišívejte 2 mm od kraje

Rozměřte velikost jednotlivých kapsiček a umístění švu naznačte okrajem lepící pásky. Šijte těsně vedle okraje lepící pásky. Na začátku a konci šití nezapomeňte na zpětné zapošití. Po skončení šití odstraňte všechnu lepící pásku.

Rozměřte kapsičky a přišijte Rozměřte kapsičky a přišijte Odstraňte lepící pásku Rozměřte kapsičky a přišijte

3. Vytvořte zavírání

V barvě spodního materiálu nastřihněte 2 dílky tvaru tužky. Šířka hotového zavírání by měla být asi 2,5 cm + 1 cm na švové záložky. Složte dílky na sebe lícem dovnitř a předšijte v šíři švové záložky. Před obrácením odstřihněte rožky, aby se materiál uvnitř zbytečně nekrabatil a rozžehlete švové záložky.

Vytvořte zavírání Vytvořte zavírání Ostřihněte rožky a rozžehlete švové záložky Obraťte lícem navrch a prošijte v kraji

Obraťte lícem nahoru a prošijte 2 mm od okraje, aby se tvar zafixoval. Naznačte střed zavírání a začátek knoflíkové dírky. Dírku vyšijte a prostřihněte.

Obraťte lícem navrch a prošijte v kraji Obraťte lícem navrch a prošijte v kraji Vyšijte dírku Vyšijte dírku

Hotové zavírání připevněte k vnitřní straně pořadače. A přišijte 0,5 cm od kraje. Dejte pozor, aby zavírání bylo uprostřed.

Připevněte zavírání k materiálu Připevněte zavírání k materiálu Připevněte zavírání k materiálu

4. Vyšijte aplikaci na vnější straně pořadače

Díl už máme ustřižený, takže ho podžehlete nažehlovacím trhacím papírem, který je o dost větší a zvětšete tak materiál aby se dal pohodlně upnout do vyšívacího rámečku. Vyznačte si střed aplikace. Vložte rámeček do vyšívacího stroje, napolohujte umístění aplikace a spusťte vyšívání.

My jsme vyšívali největší velikost aplikace na šicím a vyšívacím stroji Brother V5, na kterém máme nainstalované i zvětšení vyšívací plochy na 20x30 cm.

Nastavte materiál nažehlovacím papírem

V prvním kroku stroj nejprve vyznačí obrys stolku, kam budete přikládat první díl aplikace. Vyndejte rámeček a přiložte vyžehlenou látku tak, aby zakrývala celý označený obrys. Vložte rámeček zpátky do stroje a ten ji v druhém kroku přišije. Opět vyndejte rámeček a obstřihněte látku těsně kolem šití.

Aplikace: 1. krok - vyznačí obrys stolku Aplikace: 2. krok - přišije látku na stolek Obstřihněte látku těsně kolem šití

V třetím kroku stroj vyznačí obrys stroje pro druhou látku. Stejně jako před tím přiložte i druhou vyžehlenou látku na obrys a stroj ji ve čtvrtém kroku přišije.

Aplikace: 3. krok - vyznačí obrys stroje Aplikace: 4. krok - přišije látku na stroj Obstřihněte látku těsně kolem šití

V pátém a šestém kroku stroj vyznačí obrys a přišije látku srdíčka.

Aplikace: 5. krok - vyznačí obrys srdíčka Aplikace: 6. krok - přišije látku na srdíčko Obstřihněte látku těsně kolem šití

Takto připravenou aplikaci bude stroj v další krocích obšívat a vyšívat. Můžete tak jako my použít různé barvy nebo si ušetřit práci s převlékáním nití a vyšívat až do konce jednou barvou. Obojí bude mít pěkný výsledek. Po skončení vyšívání vyjměte materiál z vyšívacího rámečku a odtrhněte papír.

Aplikace: 7. krok - Vyšívání Aplikace: 7. krok - Vyšívání Aplikace: 7. krok - Vyšívání

5. Spojte vnitřní a vnější stranu pořadače

Přiložte vnitřní a vnější materiál lícem na líc a sešpendlete. předšijte okraj v šíři švové záložky těsně v kraji výztuže. Ve spodní části si nechejte dostatečně velký otvor pro otočení.

Spojte vrchní a spodní stranu pořadače Spojte vrchní a spodní stranu pořadače Spojte vrchní a spodní stranu pořadače

Po obvodu oblouků vystřihněte trojúhelníčky, aby se v nich materiál po otočení nehromadil. Obraťte pořadač lícem nahoru a kraje zažehlete. Švové záložky otvoru sežehlete směrem dovnitř.

Obraťte lícem nahoru Švové záložky otvoru sežehlete dovnitř Obraťte lícem nahoru

6. Vytvořte hřbet

Změřte si délku a šířku hřbetu pořadače a vyznačte jeho umístění. Připravte proužek látky o těchto rozměrech + přidejte 1 cm švové záložky. Švové záložky sežehlete do rubu. Proužek našpendlete na vrchní stranu pořadače a po delších stranách přišijte asi 2 mm od kraje.

Připravte proužek pro hřbet Vytvořte hřbet Vytvořte hřbet

7. Prošijte okraj ozdobným stehem

Vyberte ozdobný steh, kterým prošijete okraj pořadače. K výšivce se budou pěkně hodit např. saténové stehy. Toto prošití zafixuje tvar pořadače a zároveň spojí otvor pro otáčení.

Prošijte okraj ozdobným stehem Prošijte okraj ozdobným stehem Prošijte okraj ozdobným stehem

8. Přišijte knoflík

Naznačte umístění knoflíku a přišijte ho. Nezapomeňte mu omotáním nitě vytvořit krček, aby se vám pořadač dobře zapínal.

Přišijte knoflík Přišijte knoflík Přišijte knoflík

Do kapsiček vložte svoje šicí patky a je hotovo! :)

Naplňte kapsičky šicími patkami. Naplňte kapsičky šicími patkami.
Pořadač na patky k šicímu stroji Pořadač na patky k šicímu stroji Pořadač na patky k šicímu stroji

Krásný den

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Pompadůrka s výšivkou
Pompadůrka s výšivkou
Doplňky vlastní výroby se nikdy neomrzí. Vyzkoušejte naši jednoduchou kruhovou pompadůrku s výšivkou.
shlédnuto: 3179x,
komentářů: 0

Zvětšení vyšívací plochy pro Brother V3,V5,V7
Zvětšení vyšívací plochy pro Brother V3,V5,V7
Nově je na trhu sada pro rozšíření vyšívací plochy na 20x30 cm. Je vhodná pro stroje Brother V3, V5, V7
shlédnuto: 2137x,
komentářů: 7

Jak na svatební oznámení
Jak na svatební oznámení
Tvořte nádherná svatební oznámení jako profesionál.
shlédnuto: 3030x,
komentářů: 0

Leptání skla - Sklenice k výročí
Leptání skla - Sklenice k výročí
Originální dárek k narozeninám nebo k výročí s pomocí řezacího plotru.
shlédnuto: 5239x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.