VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Ptáček - aplikace

Ptáčkové už cvrlikají všude kolem - chytíme si nějaké, co vy na to :) ... Šicí stroj se na ně jenom třese :)

Dneska vám taky ukážu, že se ve stroji dají přeskakovat barvy - fotila jsem to na Brother NV 2200 - ten už se teď nevyrábí, místo něj je např. Brother NV 2600 ale ony všechny Brothery mají ovládání hodně podobné a ty novější modely navíc barevně :). Každopádně mě moc zajímá jak to půjde vám a jestli i vaše stroje toto umí! Pište do diskuse!

Ptáček

Začneme tím, že prvního ptáčka si ušijeme komplet - všechny barvy, abych vám ukázala všechny variability navržené výšivky. Potom teprve začneme dělat variace kdy vyšijeme jenom některé barvy a tím budeme mít ptáčka originálního.

Použité výšivky

Ptáček - aplikace

TIP: pokud máte stroj s větším rámečkem, tuto výšivku můžete bez obav zvětšit. Náš ptáček má 10 cm na délku a je celkem titěrný :)

Postup:

Do rámečku dám hnědou látku, podložím trhacím vliselínem - to trhací je tady podstatné, protože budeme ptáčka obracet a stříhací podklad by vadil.
1. barva - černá - vyšije obrys. Je dobré ji dát v barvě podkladu. Je určená jenom k tomu, abychom věděli kam další aplikace našpendlit, takže ji můžete i přeskočit.
2. barva - šedá - vyšije vnitřek oka

3. barva - žlutá - oko obšije kolem.
teď je třeba vytáhnout rámeček a našpendlit modrou barvu na křídlo. Pokud máte látku, která dobře drží tvar, stačí položit.
4. barva - modrá - přišije látku na křídlo

Látku z křídla obstřihneme a nachystáme látku na zobáček

5. barva - tmavě zelená - přišije látku na zobáček.
zase obstřihnem. Na rovných částech zobáku je lepší nechat o kousek víc látky, aby se v posledním kroku dobře sešila.

Teď budeme před spuštěním stroje s danou barvou vkládat látky a po zastavení zase rámeček vytáhnem a látku obstřihnem
6. barva - žlutá, přišije látku na horní křidýlko
7. barva - červená, přišije látku na prostřední křidýlko
8. barva - zelená, přišije látku na dolní křidýlko

Všechny látky na aplikaci máme přišité a obstřihnuté, jde se obšívat saténovým stehem
9. barva - modrá - obšije velké křídlo
10. barva - tmavě zelená - obšije zobáček
11. barva - zelená - obšije spodní křidýlko. Bude se obšívat tentokrát odspodu, aby bylo hezky udělané kladení stehů
12. barva - červená - obšije prostřední křidýlko
13. barva - žlutá - obšije horní křidýlko

Teď na rámeček položíme nebo lehce našpendlíme poslední látku - lícem dolů dáme stejnou látku jako má podklad - stroj přišije zadní stranu ptáčka a dole nechá 1,5 cm mezeru na obracení.
14. barva - červená

Pokud máte v úmyslu ptáčka vycpat, teď už skončete vyšívání. Poslední dvě barvy jsou určeny k dalšímu použití této výšivky, a to když ptáčka chcete jako aplikaci na ubrus - chybělo by vám závěrečné obšití obrysu.
15. barva - žlutá - obšije celého ptáčka saténovým stehem
16. barva - zelená - dokončí obšití na zobáčku.

To ale není všechno!
Výšivka je navržena hodně variabilní. A jak už jsme naznačili na začátku, když využijete faktu, že se ve výšivce dají některé barvy přeskočit a vůbec je nešít - v Brother NV 2200 jsme vám postup přeskočení nafotili, můžete získat spoustu ptáčkových variací

Například tenhle ptáček je šitý pouze barvami číslo:1,2,4,5,9,10,14, ostatní jsme přeskočili. Před přiložením poslední látky jsme přišpendlili i stužku na zavěšení - POZOR, ptáček se bude obracet, proto smyčka musí být uvnitř.

Další varianta je použít barvy číslo:3,5,6,7,8,10,11,12,13,14, ostatní jsme přeskočili.

Zatím jsme na poslední vrstvu dávali jenom látku. Ptáčka můžete mít i oboustranného, je ale potřeba jednu ze dvou stran ušít zrcadlově

A ještě aplikaci na ubrousek!
... ona ještě nedá s ptákama pokoj? :) ... zbývá nám si v rychlosti ukázat, že tahle výšivka jde použít i na aplikaci! Proto jsou tam taky barvy číslo 15. a 16.

Zvolíme si látku ubrousku, na kterou chceme ptáčka našít - v našem případě zelená. Hned před prvním šití na ni položíme ještě žlutou látku, vezmeme žlutou nit a přišijeme látku ptáčka hned první barvou. Já jsem to přišila modře, abyste viděli dobře švy - stejně se bude celý šev ještě přešívat saténovým stehem, takže modrá nebude vidět. Vynechala jsem pouze barvu číslo 3 a téměř vše (s výjimkou barvy 15) je šité modrou nití, takže ani nemusíte nitě každou chvíli vyměňovat :)

Druhého ptáčka jsme překlopili zrcadlově a vypozicovali tak, aby se téměř dotýkali zobáčky.

Tak to by bylo pro dnešek všechno - pište co vás zajímá, vše máme zapsané a snažíme se v rozumné době realizovat!
Během několika málo dní se můžete těšit na druhý díl seriálu o rozšiřujících rámečcích, Velikonoce máme už nadohled, takže pro vás vymýšlíme nějaké dekorace s vyšitými vajíčky, zkrátka máte se stále na co těšit.

Krásné sluníčkové jaro
Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Quiltování, quilting, prošívání
Quiltování, quilting, prošívání
Podrobné informace o quiltování, o její historii, technikách a variacích. Umělecké pojetí patchoworku. Quilting jako styl myšlení, zkušenosti ze života a dobré rady a návody pro patchwork.
shlédnuto: 24069x,
komentářů: 6

Tulipány - jarní dekorace
Tulipány - jarní dekorace
jarní dekorace šitých tulipánů. S vyšívákem za půl hodiny kytka hotová :)
shlédnuto: 11169x,
komentářů: 3

Velikonoční tašky na koledu
Velikonoční tašky na koledu
Naučíme vás vyšívat aplikace, které můžete použít buď na tašku nebo na cokoliv jiného. Velikonoční dekorace a návody nám pomáhají vzpomenout na krásné velikonoční časy.
shlédnuto: 11132x,
komentářů: 12

Zástěrka
Zástěrka
Návod jak snadno a rychle ušít a vyšít zástěrku pro malé kuchařky.
shlédnuto: 6331x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.