VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Quiltování na vyšívacím stroji

Celé to vzniklo vlastně tak, že jsem na Fleru náhodou narazila na dílnu Kopretinka. A šla jsem se kochat. Bižuterní naušnice už bohužel nemůžu nosit, ale její vzory mě nadchly a hned jsem si říkala "to by byla super výšivka". Holt úchylka :D. Slovo dalo slovo, autorka s vytvořením výšivky souhlasila a jestli si někdo její naušnice koupíte, můžete si k nim na tričko vyšít stejný motiv!

Vyfotit plasticitu bílé se mi nakonec snad povedlo

Pak jsem si začla s výšivkou hrát. Nasázela jsem do programu srdíčka jen jako rovné linky s tím, že je potom změním na hustý entl nebo vyplním. Ale už zůstaly linkami. Přišel totiž nápad vyšít to na látku podloženou vatelínem a zkusit jestli to vůbec půjde. Šlo to a byla to taková krása, že jsem se od tvoření bílých vzorů nemohla odtrhnout

Vzory najdete v kategorii Quiltovací vzory.

Takže abych to zkrátila - dala jsem do rámečku barevný flanel s kytičkama (lícem dolů), pak vatelín a na něj bílé bavlněné plátno. Vyšívací rámeček je potřeba dopředu hodně rozvolnit, ale naprosto bez problémů to tam jde dostat. Ptala se mě Milib co to je za gramáž. Holky fakt nevím - měla ho mamka ve skříni už bez účtenky, ale když jsem ho vážila a počítala jsem kolik bude vážit 1m2, tak mi vyšlo asi 160g/m2. Ovšem je nějak víc lisovaný - na výšku má tak 5 mm, teď mi přišel od Mory měkčený vatelín 150g/m2 a ten je teda o hodně vyšší. Pokud máte silnější (vyšší) vatelín, tak bude asi komplikovanější dostat všechno do rámečku, ale zase budete za snahu odměněni výraznějším 3D prošitím.

barevný flanel s kytičkama (lícem dolů) Vatelín bílé bavlněné plátno Vyšívací rámeček je potřeba dopředu hodně rozvolnit, ale jde to tam dostat.

Dala jsem vyšívat bílou nití nahoře i dole - pokud potřebujete oboustranný efekt, je dobré buď dát obě nitě stejné barvy. Jestli potřebujete každou nit jinou barvu, pak zkusit napřed vyšít kousek a zkontrolovat, jestli se nit provazuje uvnitř látky a ani na jednu stranu nevylézá co nemá. A pohrát si s napětím nitě. Nejlíp ovšem vypadá bílá na bílé. Jenže fotit se to moc nedá, takže další vzory jsem už raděj vyšívala světlými barvami, abyste z těch fotek něco měli :)

Zvolila jsem jednobarevný vzor a bílou nit Dala jsem vyšívat bílou nití   nahoře i dole Bílá na bílé - málem není vidět Rámeček z lícu
Na rubové straně je vidět, že vzor na barevné látce moc nevyniká, ale je plastický Vyfotit plasticitu bílé se mi nakonec snad povedlo

Teda musím se přiznat, že když jsem viděla ten vyšitý vzor a plasticitu, co mu dala šmrnc, byla jsem naprosto ztracená. A další týden jsem si hrála s dalšími a dalšími vzory. Některé jsou skládané ze srdíček, na další jsem použila vzory, které má software Stitch Era Univerzal vestavěné a jenom jsem jim nastavila dvojité prošití a vyexportovala jsem je.

Díky vatelínu je vzor nádherně plastický Tříbarevná varianta vzoru Další quiltovací vzor s tenkým vatelínem. Je vyšitý růžovou aby byl dobře vidět A srdce - na dece by nevypadalo vůbec špatně ne? :)

Vzory se dají použít i jako aplikace - pokud dáte látku, která se příliš netřepí, stačí do rámečku dát látku dvojitě - obě lícem nahoru, pod to podklad a pustit stroj. Přišívá dvojitě, takže když pak horní vrstvu obstřihnete, máte ornament jak lusk. Nebo si vzor vyšijte jen tak, na látku. Tyhle vzory jde jednoduše zmenšovat i zvětšovat, pokud máte od nás software Era tím spíš, protože jsem Vám dala k dispozici i zdroj.

Dvoubarevný vzor - růže. Tuhle růži jsem už jako plný vzor dělala, takto má zase trochu jiné kouzlo. Tentokrát je na bílé ještě další vrstva - zelená A po obstřižení vyleze krásná aplikace Vyšité jenom na rovnou látku není tak efektní, ale svoje kouzlo má taky

Zkrátka jsou to vzory na hraní :) Takže Vám přeju krásné hraní a nádherné výsledky. Už jsem dceři slíbila peřinky na postýlku pro panenku a až budu dělat další obal na knihu, bude podložený vatelínem a já si při čtení budu rukama jezdit po tom krásném plastickém vzoru a budu si to užívat :).


Lenka


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Obal na knížku
Obal na knížku
šité obaly na knížky jsou stále oblíbenější, vyšijte si svůj i vy
shlédnuto: 11045x,
komentářů: 5

Valentýn originálně
Valentýn originálně
čínský znak Láska se může stát netradiční a osobitou Valentýnskou výšivkou
shlédnuto: 4739x,
komentářů: 8

Vyšívané šaty na Barbie
Vyšívané šaty na Barbie
šatičky na panenku Barbie jsou natolik malé, že se ručně vyšívají jen těžce. Šicí stroj vám v tom ale pomůže
shlédnuto: 17367x,
komentářů: 5

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu
Kolekce výšivek všech dvanácti znamení zvěrokruhu včetně návodu jak je vytvořit v softwaru.
shlédnuto: 13586x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.