VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Řezací plotr Cameo - razítka

Řezací plotry Silhouette přicházejí každou chvíli s nějakou novinkou. Pro tentokrát je to výroba razítek.

Řezací plotr Cameo - razítka

Než začneme se samotným fotonávodem, podívejte se na videa.

Na prvním videu dobře vidíte podložku pro vyřezávání razítkovací hmoty. Tato podložka má dírky, které zajistí, že při pokládání razítkovací hmoty nebudete mít nikde vzduchové bubliny a podložka výrazně víc lepí. Navíc její velikost je přesně odpovídající velikosti listů razítkovací hmoty.

Na druhém videu nejprve uvidíte, jak v softwaru pro řezací plotry Silhouette připravit šablony pro vyřezávání razítek. Ve druhé části už uvidíte, jak se s razítkovací hmotou pracuje při vyřezávání. Je potřeba použít speciální podložku s dírkami, nastavit řezací nůž (černý) na hodnotu 9. Po vyřezání hmotu opatrně oddělíte. Na videu používají originální Silhouette razítkovací kostky, které jsou přilnavé a jsou součástí Starter kitu razítka. Nedají se koupit samostatně.

Takto vypadá razítkovací materiál. Jsou to listy takového jakoby hustého průsvitného gelu, nevím jak to popsat - na videu je to hezky vidět, ale fotilo se to dost špatně ;) Potřebujete ještě speciální podložku pro razítkování - výrazně víc lepí a má dírky, takže po přilepení vám nezůstanou mezi podložkou a hmotou bubliny, které by dělaly paseku.
Přiznám se, že jsme zkoušeli i klasickou podložku, ale na té nám razítkovací hmota dostatečně nedržela a hrnula se. Takže určitě doporučuju koupit tu speciální hodně lepivou.

Takto vypadá razítkovací materiál. Jsou to listy takového jakoby hustého průsvitného gelu

Teď už ale pojďme k našim pokusům. Pokud se na video pořádně podíváte, tak si všimnete, že oficiální doporučení je vyřezávat pro razítkování pouze jednolité tvary. Tzn. i písmo bylo zvoleno tak, aby se překrývalo a aby nebylo každé písmenko zvlášť. Kámen úrazu je totiž v tom, že vyřezaná hmota nejde jednoduše přenést na razítkovací kostku, musí se popadnout do ruky a to je problém, pokud jsou písmenka zvlášť.

Protože se ale hodně ptáte na razítka typu "Hand made by", vytvořili jsme přesně takovou šablonu s oddělenými písmenky a zjišťovali jsme jak na to. Na obrázku vidíte jaké jsme použili písmo.

vytvořili jsme přesně takovou šablonu s oddělenými písmenky a zjišťovali jsme jak na to. Na obrázku vidíte jaké jsme použili písmo

Materiál je stejný z obou stran, takže nemusíte přemýšlet nad tím, jestli ho budete vyřezávat zrcadlově nebo ne. Proto jsme nechali písmo jak ho software vytvořil a nepřeklápěli jsme. Když máte šablonu hotovou, zvolíte "Stamp material" a software sám vám doporučí hloubku nože 9.

Když máte šablonu hotovou, zvolíte

Hmotu dáte na podložku a necháte v plotru vyřezat. Použijte černý nůž nastavený na hloubku 9.

Hmotu dáte na podložku a necháte v plotru vyřezat. Hmotu dáte na podložku a necháte v plotru vyřezat. Použijte černý nůž nastavený na hloubku 9. Vyřezáno

Po sloupnutí nepotřebného materiálu na podložce zůstala přilepená písmenka z nápisu Hand made by Lenka. A teď začala celá ta legrace. Jak je přenést na dřevěnou kostku a vytvořit tak razítko.

Po sloupnutí nepotřebného materiálu na podložce zůstala přilepená písmenka z nápisu Hand made by Lenka. Po sloupnutí nepotřebného materiálu na podložce zůstala přilepená písmenka z nápisu Hand made by Lenka. Po sloupnutí nepotřebného materiálu na podložce zůstala přilepená písmenka z nápisu Hand made by Lenka.

Začali jsme se sekundovým lepidlem. Nanést lepidlo přímo na písmenka a otočit teprve potom na kostku nakonec celkem šlo, ale určitě existuje lepší postup, kdy nehrozí, že vám lepidlo kápne na podložku a navíc ta razítkovací hmota se přilepuje hodně špatně.

Začali jsme se sekundovým lepidlem. Nanést lepidlo přímo na písmenka a otočit teprve potom na kostku nakonec celkem šlo, ale určitě existuje lepší postup

Bylo potřeba potom písmenka ještě na kostku dolepit jednotlivě, tady se přiznám jsme dost bojovali s přesným umístěním písmenek a byli jsme rádi, že nakonec to není moc vidět :) Ale povedlo se a už razítkujeme :) ... dokonce jsem našla starou dvoubarevnou podložku, takže razítka jsou taková barevná :)

Bylo potřeba potom písmenka ještě na kostku dolepit jednotlivě, Ale povedlo se a už razítkujeme :) Razítka na řezacím plotru Razítka na řezacím plotru

Krásné razítkování
Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Řezací plotry Brother - skvělé na patchwork
Řezací plotry Brother - skvělé na patchwork
ukážu vám jak umí vytvářet šablonky na patchwork a přidávat přídavek na šev
shlédnuto: 16311x,
komentářů: 17

Recenze - šicí stroj  Juki HZL F600
Recenze - šicí stroj Juki HZL F600
Rozšířili jsme sortiment o šicí stroje Juki a přinášíme vám první zkušenosti a dojmy.
shlédnuto: 5176x,
komentářů: 0

Cedulky
Cedulky
Myslím si, že některá z nových majitelek plotru uvítá malé nahlédnutí do vyřezávání cedulek.
shlédnuto: 5015x,
komentářů: 5

Valentýnské srdíčko
Valentýnské srdíčko
Valentýn se blíží, tentokrát srdíčko s medvídkem :)
shlédnuto: 5160x,
komentářů: 3






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.