VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Řezací plotr - imitace pískování skla

Naše experimenty s řezacím plotrem pokračují. Bude ještě povídání o nažehlovacích foliích, látkových aplikacích a další věci, ale protože látkové aplikace se zrovna perou, abychom zjistili jestli to bude držet, připravili jsme si pro Vás na dnešek téma Lepicí folie na sklo, která imituje pískování skla a způsob, jak připravit netradiční firemní dárky.

Řezací plotr - imitace pískování skla

Každý rok chystáme pro obchodní partnery vánoční pozornosti. A v rámci těchto příprav vám ukážeme, jak si můžete láhev s vínem ozdobit - my jsme zvolili logo naší firmy, ale samozřejmě fantazii se meze nekladou :)

Než budeme logo vyřezávat, musíme si jeho výřezovou šablonu vytvořit. Ukážeme vám jak na to. Program dostanete k vyřezávacímu plotru zdarma. Je sice anglicky, ale pracuje se s ním dobře i tak.

Postup vytvoření výřezu loga:

Řezací plotr - folie na sklo

- Program zapněte. Vložte do něj obrázek, který chcete vyřezávat - stačí obrázek jednoduše myší přetáhnout na plochu programu.

- Stiskněte ikonu označenou na obrázku číslem 1.: (Open trace window) - je v horní liště pátá zprava. Otevře se nám v pravé straně lišta s funkcemi vytvoření výřezu podle obrysu vloženého obrázku.

- Teď klikněte myší na (Select Trace Area) - na obrázku označeno č. 2.

- Pokračujte vybráním plochy, kde je obrázek, na jehož základě chcete vyřezávací obrysy, tzn. klikněte do levého horního rohu (držte tlačítko myši) a táhněte až do pravého rohu oblasti, kterou vybíráte. Následně pusťte tlačítko myši a vytvoří se nám vyznačená plocha jako na obrázku (označené číslem 3).

- Protože obrázek (logo) nemusí mít vždy jasné obrysy, nemusí být vyřezávaná plocha, která nyní svítí jasně žlutě v pořádku. Pomůžete tomu zvýšením hodnoty (High Pass Filter), která zlepší výběr kontur, které patří do řezací šablony(na obrázku označeno č. 4)

- Nyní už zbývá stisknout druh výřezu, který chceme aplikovat. V našem případě (Trace), na obrázku označeno čísem 5. A výřez je hotov.

Řezací plotr - folie na sklo

- logo můžete posunout bokem, at vidíte jak vypadá vyřezávaná oblast. Uděláte to tak, že zvolíte ikonu šipky (první tlačítko v levém horním rohu nástrojové lišty v programu).

- samozřejmě můžete nyní obrázek s logem smazat, už ho nebudete potřebovat.

Řezací plotr - folie na sklo

- Vyřezávaná plocha vypadá skvěle, ale v našem případě, pokud logo zkusíme vyřezat, jsou podtržítka pod logem velmi tenká a materiál se velmi špatně přenáší a není moc vidět. Takže naším dalším cílem je upravit vyřezávanou oblast.

- stiskněte na logu pravé tlačítko myši a zvolte (Release Compound Path). Dojde k rozdělení vyřezávané plochy na samostatné části. Poté budete moci upravovat jednotlivé pomlčky.

Řezací plotr - folie na sklo

- dle obrázku vyberte ikonu (Edit points) - označená č. 1. a klikněte na vyřezávanou část obrazce, kterou chcete upravovat. V našem případě pomlčka. Vidíte její body, které nyní můžete posouvat - libovolně rozšiřovat (viz. na obrázku č. 2). Takto jsem upravil všechny pomlčky pod logem NEJ Šicí stroje. Vyřezávaná oblast je nyní hezká a můžeme poslat šablonu do řezacího plotru.

- Klikněte na ikonu poslat do vyřezávacího plotru (na obrázku č. 3) a plotr začne vyřezávat naše logo do vybraného materiálu.

A teď už vyřezávání

Vyřezávat jsme zkoušeli nejprve na vinylovou samolepicí fólii - fólie už máme v mnoha barvách na eshopu tady: samolepicí fólie. Fólie se do plotru dávají bez spodní podložky a řežou se s nastavením hloubky nože 1.

Teď totéž logo, ale folie s dekorem pískovaného skla. Moc vidět to není, ale je tam vyřezané stejné logo :) Folie se opět dávají bez spodní podložky a řežou se s nastavením hloubky nože 1.

Folie se opět dávají bez spodní podložky a řežou se s nastavením hloubky nože 1. folie s dekorem pískovaného skla. je tam vyřezané  logo

Fólii nyní ořízněte a vyberte pouze vyřezaný kousek - nejlépe zase na papírové řezačce tak, aby řez byl kolmý a zbytek nepoužité fólie šel dobře dát znovu do plotru.

Fólii nyní ořízněte a vyberte pouze vyřezaný kousek

Podobně jako v minulém článku musíte nyní odstranit přebytečnou fólii, která patří pryč. Na dalších fotkách už vidíte jenom logo, které budeme přenášet na láhev.

nyní musíte odstranit přebytečnou fólii, která patří pryč Tady už vidíte jenom logo, které budeme přenášet na láhev. Tady už vidíte jenom logo, které budeme přenášet na láhev.

Následuje přenos loga na přenosovou - transferovou fólii. Písmena jsou nyní lepící vrstvou nahoru.

Následuje přenos loga na přenosovou - transferovou fólii. Písmena jsou nyní lepící vrstvou nahoru.

V posledním kroku logo nalepíte na láhev s vínem.

V posledním kroku logo nalepíte na láhev s vínem.

Je hotovo, víno je připraveno :) Na poslední fotce vidíte i pokus s modrou fólií nalepenou pro změnu vodorovně.

Je hotovo, víno je připraveno :) Pískování skla Modrá fólie je nalepená pro změnu vodorovně.

Přislušenství pro řezací plotry už jsme doplnili i o další druhy fólií:
- Nažehlovací barevné fólie hladké
- Reflexní nažehlovací fólie
- Nažehlovací barevné fólie semišové

POZOR: pokud chcete sklo skutečně leptat, návody na leptání skla najdete zde:

Leptání skla - Sklenice k výročí
Originální dárek k narozeninám nebo k výročí s pomocí řezacího plotru.

Leptání skla
Vyzkoušeli jsme za vás leptání skla. Použita byla leptací pasta na sklo. Nabízí nepřeberné využití ve výrobě rychlých dárků.

Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, řezací plotry

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Podkafíčka s šicím kružítkem
Podkafíčka s šicím kružítkem
Taky byste rádi měli krásně kulatá podkafíčka a neradi se trápíte s šikmým proužkem? Ukážeme vám jak na to i bez vyšívacího stroje.
shlédnuto: 9462x,
komentářů: 10

Řezací plotr
Řezací plotr
novinka na trhu, která vám umožní vyřezávat papír, nažehlovací nebo lepicí fólie, látku nebo šablony na hot-fix
shlédnuto: 13620x,
komentářů: 6

Podzimní aplikace
Podzimní aplikace
Podzim už je v plném proudu, listí se barví - pojďme si ušít podzimní dekoraci i do kuchyně na stůl.
shlédnuto: 6516x,
komentářů: 8

Podzimní podkafíčka
Podzimní podkafíčka
Podkafíčka v barvách a tvaru podzimu, prostírky nebo chcete-li podzimní dekorace na dveře.
shlédnuto: 6307x,
komentářů: 14






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.