VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Řezací plotr - jak jsme polepili výlohu

Slíbila jsem vám, že vám ukážeme i jak si můžete polepit výlohu svými vlastními nápisy a vlastními silami :)
A jako bonus pro vás máme vyřezávanky hvězdiček nebo vloček. Už teď přemýšlím, kam je všude nalepím ;)

Řezací plotr - jak jsme lepili výlohu

Máme přes zimu výlohu vždycky půl dne orosenou, takže se těším, že polep zvenku bude vidět vždycky :)
Pokud vás vyřezávání zajímá, založila jsem na Facebooku skupinu: Návody na vyřezávání

Použité řezací šablony hvězdiček a vloček

Vyřezávací šablona - hvězdička 1
Vyřezávací šablona - hvězdička 2
Vyřezávací šablona - hvězdička 3
Vyřezávací šablona - hvězdička  4

Postup:

Začnu tím, že vám ukážu, jak se lepí hvězdičky. Je potřeba zdůraznit, že nemáme takovou tu slupovací fólii na sklo, takže hvězdičky na sklo nejdou lepit opakovaně a nejdou ani sundat. Na okno jsme je lepili zvenku a až je budeme sundávat, vezmeme si škrabku na sklokeramické varné desky a tou je sloupneme a hodíme je do koše.

Do řezacího plotru jsme dali vinylovou samolepící fólii a vyřezali jsme skupinu čtyř vloček. Po vyřezání není na fotce téměř nic vidět. Sloupněte vrstvu fólie, která "nepatří do vzoru". Na podkladovém papíru vám zůstanou jenom hvězdičky a venkovní fólii, kterou jste teď sloupli můžete použít třeba na barvení textilu. Celé si to můžete vyřezat také do papíru a potom to použít jako vánoční přání nebo použít jako šablonku pro foukací fixy.

Do plotru jsme dali vinylovou samolepící fólii a vyřezali jsme skupinu čtyř vloček. Sloupněte vrstvu fólie, která venkovní fólii, kterou jste teď sloupli můžete použít třeba na barvení textilu.

Abychom hvězdičky přenesli na okno ve správném tvaru, použijeme transferovou - přenosovou fólii. Je dobré si z ní uříznout kus přesně o velikosti vzoru.

bychom hvězdičky přenesli na okno ve správném tvaru, použijeme transferovou - přenosovou fólii. Je dobré si z ní uříznout kus přesně o velikosti vzoru.

Z přenosové fólie sloupněte krycí papír a průhlednou vrstvu lepicí stranou přiložte na vyřezané hvězdičky. Dobře to uhlaďte.

Z přenosové fólie sloupněte krycí papír průhlednou vrstvu lepicí stranou přiložte na vyřezané hvězdičky

Teď přenosovou fólii i s hvězdičkami sloupněte z papíru, na kterém jste řezali hvězdy. Hvězdičky jsou teď lepivou stranou nahoru a vy je můžete jít nalepit.

Teď přenosovou fólii i s hvězdičkami sloupněte z papíru, na kterém jste řezali hvězdy. Hvězdičky jsou teď lepivou stranou nahoru a vy je můžete jít nalepit.

My jsme přenosovou fólii ještě rozstříhali na čtyři kousky a každou hvězdičku jsme lepili zvlášť, abychom je mohli pozicovat. Přilepte to na cílový objekt i s přenosovou fólií, dobře uhlaďte a potom přenosovou fólii sloupněte. A je hotovo!

Přilepte to na cílový objekt i s přenosovou fólií, dobře uhlaďte a potom přenosovou fólii sloupněte.

Polep výlohy:

A teď už polep té výlohy velkými nápisy.

Začali jsme taktickým plánem jak výlohu vlastně polepíme. A čím. Takže jsme si výlohu vyfotili a na počítači jsme na ni "virtuálně" přidali text, který tam chceme a vymysleli jsme dopředu, jak ho rozvrhneme. Výlohu jsme změřili a spočítali jsme si, jak potřebujeme nápisy široké.

Začali jsme taktickým plánem jak výlohu vlastně polepíme. Takže jsme si výlohu vyfotili a na počítači jsme na ni

V softwaru pro řezací plotr jsme potom vytvořili výřezy písem. Podle požadované šířky jsme nastavili velikost fontu (máme 300pt, font Cooper Black). Pismo musí být "na délku", takže je potřeba ho otočit o 90 stupňů a vyřezávat na šířce plotru 30 cm na šířku. Máte totiž plotr šířky 30 nebo 22 cm, ale délka není omezená. Chce to jen v softwaru nastavit, že máte vzor delší, než je podložka!
Vidíte, že plotr fólii po vyřezání sune "zadní dírou ven" a v pohodě vyřeže i dlouhý nápis.

V softwaru pro řezací plotr jsme potom vytvořili výřezy písem. Pismo musí být Chce to jen v softwaru nastavit, že máte vzor delší, než je podložka! Vidíte, že plotr fólii po vyřezání sune

Fólie je vyřezaná. Na fotce to zase není vidět a písmo vystoupí až když sloupnete přebytečnou fólii z papíru pryč. Fólii jsme nastříhali na jednotlivé řádky textu a postupně jsme sloupali pryč to, co nepřijde nalepit.

Fólie je vyřezaná. Na fotce to zase není vidět a písmo vystoupí až když sloupnete přebytečnou fólii z papíru pryč. Fólii jsme nastříhali na jednotlivé řádky textu sloupnete přebytečnou fólii z papíru pryč. postupně jsme sloupali pryč to, co nepřijde nalepit.

Text je nachystaný na přenos. Ustřihněte si přenosovou fólii ve velikosti textu (dá se použít opakovaně, takže na celou výlohu nám stačil úzký pruh 12 x 50 cm). Stejně jako u hvězdiček nalepte přenosovou fólii na text a pak odstraňte spodní papír. Text bude lepivou stranou nahoru. (v zápalu boje jsem zapomněla fotit, ale najdete to nafocené nahoře u hvězdiček nebo v článku o lepení na nábytek :)

Text je nachystaný na přenos.

Když máte text na přenosové fólii, vylezete na žebřík, vezmete si vytisknutý papír s obrázkem "kam jste to vlastně chtěli" a jdete lepit. Fotky bohužel vůbec nevyšly, ale když jsem slíbila fotoreportáž, tak jich tady pár máte ;)

Ustřihněte si přenosovou fólii ve velikosti textu (dá se použít opakovaně, takže na celou výlohu nám stačil úzký pruh 12 x 50 cm). nalepte na okno a dobře uhlaďte Vyhlaďte všechny bubliny

A takhle to vypadá hotové :)

A takhle to vypadá hotové :) Vlastnoručně polepená výloha Přilepte to na cílový objekt i s přenosovou fólií, dobře uhlaďte a potom přenosovou fólii sloupněte. Už jenom dát dovnitř nějaké to vánoční šití :)

Už jenom dát dovnitř nějaké to vánoční šití :)

Krásný víkend

Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, řezací plotry

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vánoční ubrus - štola
Vánoční ubrus - štola
Je čas na šití vánočních dekorací a vánočních dárků. Jedním z nich se může stát náš vánoční ubrus.
shlédnuto: 10425x,
komentářů: 11

Redwork - Káva nebo čaj? Obaly na dárek.
Redwork - Káva nebo čaj? Obaly na dárek.
Dárková taška na kávu (vejde se i nějaká sladkost) a thé portmonka.
shlédnuto: 7291x,
komentářů: 5

Řezací plotr - imitace pískování skla
Řezací plotr - imitace pískování skla
S pomocí řezacího plotru si můžete ozdobit třeba láhev s vínem logem vaší firmy.
shlédnuto: 7623x,
komentářů: 4

Podkafíčka s šicím kružítkem
Podkafíčka s šicím kružítkem
Taky byste rádi měli krásně kulatá podkafíčka a neradi se trápíte s šikmým proužkem? Ukážeme vám jak na to i bez vyšívacího stroje.
shlédnuto: 9465x,
komentářů: 10






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.