VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Řezací plotry Brother ScanNCut - vyřezávání se skenováním

Dnes vám ukážeme vyřezávání látek na aplikace. A taky to, jak si můžete vyřezat vzor přímo z látky, což je na řezacích plotrech Brother ScanNCut jedna z nejzajímavějších věcí.

Řezací plotry Brother ScanNCut - vyřezávání se skenováním

Koupila jsem zajímavou kytičkovou látku - podotýkám, že aby plotr uměl to, co ukazuju dál, tak vzor na látce musí být hodně kontrastní. A rozhodla jsem se z ní udělat kytičkové aplikace na tašku.

Postup:

Abyste mohli látku vyřezávat na plotru ScanNCut, střihněte si z ní kus stejně velký nebo menší, než je řezací podložka. Standardně se k plotru dodávají řezací podložky velikosti 30x30cm, jde dokoupit řezací podložky s prostorem 30x60cm.

z látky střihněte  kus stejně velký nebo menší, než je řezací podložka Standardně se k plotru dodávají řezací podložky velikosti 30x30cm, jde dokoupit řezací podložky s prostorem 30x60cm.

Látku na aplikace ještě před vyřezáním podžehlete oboustranně lepící fixační mřížkou. Dva archy jsou už v základní výbavě plotru, jinak ji můžete koupit pod různými názvy jako Vliesofix, pavučinka, atd... Je to vlastně nános lepidla na pečícím papíru. Tou lepivou stranou se položí k rubu látky a zažehlí se. Tím se lepidlo přichytí k látce a na poslední fotce můžete vidět, že po sloupnutí papíru je nános lepidla přenesený na látku a tuhle látku můžete potom přilepit a naaplikovat kam budete potřebovat.

Dva archy jsou už v základní výbavě plotru, jinak ji můžete koupit pod různými názvy jako Vliesofix, pavučinka, atd Látku na aplikace ještě před vyřezáním podžehlete oboustranně lepící fixační mřížkou. Tou lepivou stranou se položí k rubu látky a zažehlí se. po sloupnutí papíru je nános lepidla přenesený na látku

Podžehlenou látku přilepte na standardní podložku (POZOR: ne na tu vysoko lepivou) a vložte do řezacího plotru.

Podžehlenou látku přilepte na standardní podložku (POZOR: ne na tu vysoko lepivou) a vložte do řezacího plotru.

Po zapnutí plotru vyberte SCAN (skenovat), potom máte dvě možnosti Direct Cut - přímé vyřezání nebo Scan to Cut Dataskenovat do paměti. Přímé vyřezání je vhodné pro jednoduché tvary, pokud máte něco složitějšího, chce to jít přes druhou možnost Scan to Cut Data, kde máte víc možností s vygenerovaným výřezem pracovat a upravovat ho.

Po zapnutí plotru vyberte SCAN (skenovat) máte dvě možnosti Direct Cut - přímé vyřezání Scan to Cut Data - skenovat do paměti

Poté, co zvolíte jednu z těchto možností začne plotr skenovat. Funguje to tak, že podložku i s látkou prožene pod integrovaným skenerem dozadu a zpět. Obraz podložky se vám objeví na obrazovce.

Poté, co zvolíte jednu z těchto možností začne plotr skenovat. podložku i s látkou prožene pod integrovaným skenerem dozadu a zpět. Obraz podložky se vám objeví na obrazovce.

Plotr spustí rozpoznávání tvarů. Výsledek můžete ovlivnit jednak nastavením aktivní oblasti, jednak minimální velikostí a dalšími nastaveními, která jsou podrobně popsaná v návodu. Pokud jste s výřezem spokojení, můžete to takto dát rovnou vyřezat. Když máte komplikovanější výřez, je dobré jít přes Scan to Cut Data, kde můžete výsledný výřez výrazně víc ovlivnit.

Plotr spustí rozpoznávání tvarů. Výsledek můžete ovlivnit jednak nastavením aktivní oblasti Výsledek můžete ovlivnit nastavením minimální velikosti výřezu Pokud jste s výřezem spokojeni, dejte vyřezat A jde se řezat.

A jde se řezat. Řezání můžete nastavit přesně podle obrysu - to mám já, nebo jde udělat kolem nalezeného vzoru kruh, kytička, oválek nebo jiný ozdobný tvar, vyřezat to s mezerou třeba 3 mm od vzoru - těch možností je opravdu hodně.

Pokud jste s výřezem spokojeni, dejte vyřezat Nůž dávám na hloubku 3 Je vyřezáno - stačí sloupnout z podložky Je vyřezáno - stačí sloupnout z podložky

TIP: pokud máte složité tvary, zkuste dát jenom jeden nahrubo obstřihnutý a pracovat s ním

TIP: pokud máte složité tvary, zkuste dát jenom jeden nahrubo obstřihnutý a pracovat s ním TIP: pokud máte složité tvary, zkuste dát jenom jeden nahrubo obstřihnutý a pracovat s ním

Prvních pár květů je na světě.
Krásný den
Lenka

Vyřezané aplikace


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Kosmetická taštička
Kosmetická taštička
prošívaná taštička na drobnosti
shlédnuto: 8764x,
komentářů: 4

Slunečnicový ubrus
Slunečnicový ubrus
Ubrus plný květin a sluníčka - jak dělaný pro nadcházející jaro
shlédnuto: 5885x,
komentářů: 6

Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání filcu a plsti
Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání filcu a plsti
Plstí je spousta různých druhů a my vám povíme, jak na ně.
shlédnuto: 11673x,
komentářů: 6

Řezací plotry Brother - videa o řezání látky
Řezací plotry Brother - videa o řezání látky
Druhý díl komentovaných videí k řezacím plotrům Brother ScanNCut - tentokrát použití látky.
shlédnuto: 6591x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.