VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Řezací plotry Brother - videa o řezání látky

Druhý díl komentovaných videí k řezacím plotrům Brother ScanNCut. Našla jsem vám zajímavá videa a ke každému máte sepsaný můj český komentář co se tam děje včetně mých vlastních zkušeností.

Vyřezávání látky na patchwork

Vyřezávání látky je snad nejsilnější stránkou řezacích plotrů Brother.
Uvidíte jak snadné je ze vzorů v paměti plotru vybrat tvar vhodný na kapsičku k zástěrce :) Vzor můžete libovolně zvětšit nebo zmenšit a také otáčet nebo deformovat.
Před samotným řezáním látky je dobré látku postříkat škrobem ve spreji a přežehlit ji. Látku to pěkně zpevní a nakonec se s ní i lépe šije. Látku přilepíme na vyřezávací podložku s mezipodložkou pro řezání látky. Protože budeme přidávat přídavek na šev, použijeme nejprve mizící fix a necháme plotr, aby nakreslil na látku čistou míru. To na videu nevidíte. Ukazují teprve přidání přídavku na šev a potom vyřezání kapsiček z látky.
Z látky podžehlené pavučinkou můžete také vyřezat přímo aplikace k přižehlení a přišití, jako například písmena nebo čísla.


S pomocí vyřezávacího plotru Brother můžete ušít překrásné patchworkové bloky. V paměti plotru najdete desítky patchworkových bloků, které můžete nařezat a ušít v libovolné velikosti.
Uvidíte, že látku je zase doporučeno před vyřezáváním naškrobit škrobem ve spreji a vyžehlit. Až vychladne, tak ji nalepíte na řezací podložku rubem nahoru, protože se na ni bude kreslit přídavek na šev.

Na videu si ze vzorů v paměti vybrali čtverec, nastavili mu velikost 2 palce (můžete přepnout do centimetrů), přidali mu přídavek na šev a uvidíte jak si můžete změnit velikost přídavku na šev podle toho, jak jste zvyklé šít. Potom nastavíte počet čtverců, kolik jich chcete šít - zde 6. Čtverce si můžete na podložce umístit kam chcete, což je super pokud zpracováváte zbytky látek. Nejprve kliknete na Draw - kreslení. Automaticky se vám nakreslí čistá míra. Když je nakresleno, vyměníte tužku za nůž a vyřežete už tentokrát čtverce včetně přídavku na šev.

Zajímavé je, že na videu používají jiný postup na řezání látky, než je uvedeno v návodu. Mají fialový nůž a klasickou lepící podložku. Musím to vyzkoušet a pak vám poreferuju.


Aplikace

Na tomto videu uvidíte použití aplikací na ozdobení krytu na řezací plotr Brother ScanNCut.
Kryt proti prachu na řezací plotr si můžete sami velice jednoduše vytvořit. Stačí plotr změřit, pokud chcete mít kryt pevnější, prošijete látku na vatelínu. Potřebujete jeden hlavní díl o velikosti 21 x 19 palců - tzn. 53 x 48 cm a dva boční díly o rozměrech 6x6,5 palce - 15 * 16,5 cm. Když ty tři díly sešijete k sobě, můžete zdobit.
Vezmete si látku na aplikaci a podžehlíte ji fixační mřížkou. Na videu vidíte pavučinku, kterou máte u řezacího plotru v základní výbavě. Nažehluje se na rubovou stranu látky, a to lesklou stranou na látku, matnou žehlíte.
Látku přilepíte na klasickou podložku lepivou stranou dolů a vyřežete. Potom už stačí jenom vybrat jednu z květin v paměti plotru, nastavit jí velikost a vyřezat. Květina jde okamžitě nažehlit na látku, je dobré ji ještě zafixovat obšitím - například hustým cik-cakem a střed můžete zvýraznit knoflíkem.


TIP na skenování

Pokud máte látku nebo papír s výrazným vzorem, který ale nejde rozpoznat, máme tu pro vás TIP jak tomu jednoduše pomoct :)
Na horní okraj podložky nalepíte oboustranně lepící proužek. Pomocí tohoto proužku pak přes barevný papír přilepíte fólii, na kterou můžete už rukou nakreslit obrys přesně toho, co chcete vyřezat.
Potom stačí fólii podložit bílým papírem a nechat naskenovat. Plotr takto nakreslené linie již lehce rozpozná a po odlepení fólie vám vyřeže přesně to místo - vzor, který jste chtěli. Kvůli samolepícímu proužku je podložka vložena do plotru obráceně. Je to jedno, umí oba směry.




Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Redwork - kapsář do kuchyně
Redwork - kapsář do kuchyně
Kapsář do kuchyně, do kterého můžete přehledně uspořádat například pečící papír a podobné ruličky čehokoliv potřebujete.
shlédnuto: 7574x,
komentářů: 9

Řezací plotry Brother - videa
Řezací plotry Brother - videa
Po spoustě dotazů na plotr vám dnes přinášíme komentovaná videa
shlédnuto: 6221x,
komentářů: 0

Řezací plotr Cameo - razítka
Řezací plotr Cameo - razítka
Novinka pro plotry Silhouette - razítkovací materiál
shlédnuto: 5483x,
komentářů: 3

Řezací plotry Brother - skvělé na patchwork
Řezací plotry Brother - skvělé na patchwork
ukážu vám jak umí vytvářet šablonky na patchwork a přidávat přídavek na šev
shlédnuto: 16319x,
komentářů: 17






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.