VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Řezací plotry Brother - videa

Po spoustě dotazů na plotr vám dnes přinášíme komentovaná videa k řezacím plotrům Brother ScanNCut. Ne každý rozumí anglicky a už jsem k videím měla spousty dotazů, takže budu ráda, když se budete ptát dál a já budu postupně doplňující informace k jednotlivým videím dopisovat.

Plotry se pro Ameriku dodávají v jiných barvách, nenechte se zmást tím, že plotr na videu je červený, nehraje to roli.

Skenování a vyřezávání

Na videu uvidíte, jak obrázek květiny nakreslený fixou na papír plotr naskenuje - používá na to speciální skenovací podložku, která je bílá a nemá síť palců a má krycí fólii (tato podložka není v základní výbavě). Plotr květinu rozpozná a udělá z ní vyřezávací šablonu, kterou potom na standardní řezací podložce vyřeže z papíru. Můžete přímo na obrazovce nastavit velikost květiny, její pozici na podložce, vyřezat najednou libovolný počet květin :) Plotr květiny sám na podložce uspořádá tak, aby co nejvíc šetřil papírem.


Na dalším videu vidíte, jak jednoduché je naskenovat jakýkoliv výrazný obrázek a rovnou ho vyřezat na papír. Plotr obrázek naskenuje, rozpozná jeho obrysy a udělá z nich řezací šablony. Pak už jen zvolíte papír v barvě, jaký potřebujete a máte hotovo.
Šablonu si uložíte na USB flash disk nebo přímo do paměti plotru a můžete kdykoliv znovu řezat.


Na tomto videu je plotr ještě jako prototyp bez barevného polepu :) Vidíte zde nádherně naskenování papíru natisknutou květinou, plotr automaticky sám vytvoří řezací šablonu a podle ní kytky přesně z papíru vyřízne.


Vzory v paměti plotru

Další věc, kterou na plotru budete milovat, je jeho vybavení vyřezávacími vzory. Plotr má přes 500 různých vzorů včetně desítek patchworkových bloků a 5 různých fontů. Škoda jen, že tyto fonty neobsahují české znaky.
Vzory jsou přehledně rozděleny do skupin a malinko se liší podle typu plotru. Vybereme si vzor (v tomto případě korunu) a hned můžeme nastavit její velikost. Na videu je velikost v palcích, ale jde přepnout i do centimetrů.
Maximální velikost řezaných šablon je 30x60 cm.
Dále uvidíte, jak se přímo na obrazovce plotru dají řezací šablony slučovat do jedné nové a vy můžete vytvářet další a další šablony.
Vidíte, že jde vyřezat i skutečně tvrdý a glitrový ozdobný papír.


Kreslení

K plotru se dodává 6 barev fixů plus dvě fixy mizící (jedna sublimační, druhá jde smýt vodou), které se používají na látku na kreslení tvaru bez přídavku na šev. Uvidíte, jak se tyto fixy do plotru nasazují a jak fixa kreslí na papír.


Ještě pro vás chystám další článek, kde budou videa o řezání látky samostatně :)

Další videa najdete zde: http://www.brother-usa.com/ScanNCut/

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Řezací plotr Cameo - razítka
Řezací plotr Cameo - razítka
Novinka pro plotry Silhouette - razítkovací materiál
shlédnuto: 5481x,
komentářů: 3

Řezací plotry Brother - skvělé na patchwork
Řezací plotry Brother - skvělé na patchwork
ukážu vám jak umí vytvářet šablonky na patchwork a přidávat přídavek na šev
shlédnuto: 16311x,
komentářů: 17

Recenze - šicí stroj  Juki HZL F600
Recenze - šicí stroj Juki HZL F600
Rozšířili jsme sortiment o šicí stroje Juki a přinášíme vám první zkušenosti a dojmy.
shlédnuto: 5176x,
komentářů: 0

Cedulky
Cedulky
Myslím si, že některá z nových majitelek plotru uvítá malé nahlédnutí do vyřezávání cedulek.
shlédnuto: 5015x,
komentářů: 5






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.