VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Růžový polštářek

Tento polštářek - nebo jeho předobraz - dala do fotogalerie tady na vyšívání Veronika Šlajchová a najdete ho tady. A už tehdy mě to svrbělo si ho hned ušít.

Růžový polštářek

Shodou okolností (nebo vkusu? ;) jsem měla doma skoro stejné látky, takže jsem se nakonec s Veronikou domluvila, že postup šití pro vás nafotím a sepíšu. Verčo ještě jednou díky! Jsem moc ráda, že jsem tě na PPM viděla a budu se těšit, co zase krásného ušiješ!

Použité výšivky

Srdce

Postup:

Povlak na polštář je ušitý a stříhaný ze středního čtverce v bílé barvě o rozměru 20x20cm, tento čtverec je olemovaný pruhem sytě růžové látky - potřebujete pruhy o rozměrech 4x20cm 2ks a 4x25cm 2ks. Srdíčkové látky budete potřebovat 2 pruhy 10x25cm a dva pruhy 10x45cm. Můžete si je střihnout i malinko delší a po přišití ořezat.

Připravte si jednotlivé pruhy všech látek a složte si je do konečného vzoru Srdíčkové látky budete potřebovat 2 pruhy 10x25cm a dva pruhy 10x45cm - můžete si je střihnout i malinko delší a po přišití ořezat

Celý přední díl si sešijte a švy sežehlete. Postup sešívání vidíte na fotkách - začněte od středu a postupně přišívejte pruhy.

Vzor začněte sešívat od středu a postupně přišívejte pruhy Dále přišijte dva kratší srdíčkové pruhy Celý přední díl si sešijte a švy sežehlete Celý přední díl si sešijte a švy sežehlete

Přední díl si podložte termolínem a přišpendlete. Prošijte si ho ve švu mezi bílou a růžovou látkou a při kraji. Tím se zbavíte špendlíků a můžeme jít prošívat ozdobné srdíčko. Vyznačte si mizící fixou střed bílého čtverce a vyšijte na něj quiltovací vzor srdce. Je jen na vás, jestli použijete růžovou nit jako my, nebo si dáte třeba jemnější bílou. Veronika má polštářek ještě volně proquiltovaný - holt je šikovnější. Já se to musím teprve naučit :)
Vzor srdce je udělaný tak, aby se vešel do rámečku vyšívacího stroje Brother NV 750, ale u vzoru je i jeho zmenšená verze do rámečku 10x10 cm šicího a vyšívacího stroje Brother NV 955. Musím říct, že co se týče prošívání dek a vatelínů, mám nejlepší zkušenost s Brothery, protože do jejich rámečků se to dá dobře nacpat a upnout.

Přední díl si podložte termolínem a přišpendlete Přední díl s vyšitým quiltovacím vzorem srdce Přední díl s vyšitým quiltovacím vzorem srdce

Bylo by i hezké kolem sytě růžové látky udělat prošití technikou Bobbin work, jako to je na tomto polštářku. Spodní zadní díl si ustřihněte podle vrchního, ale pozor - přidejte si na zapínání a 4cm okolo na olemování.

Spodní zadní díl si ustřihněte podle vrchního + přidejte na zapínání a 4cm okolo na olemování

Po zhotovení zapínání na zadním díle si položte díly rubem k sobě, sestřihněte si rožky 1cm od vrchního dílu, spodní díl si 1cm zažehlete a odšijte rožky po zažehlení.

Položte díly rubem k sobě, sestřihněte si rožky 1cm od vrchního dílu, spodní díl si 1cm zažehlete Položte díly rubem k sobě, sestřihněte si rožky 1cm od vrchního dílu, spodní díl si 1cm zažehlete Odšijte rožky po zažehlení Odšijte rožky po zažehlení

Přední díl si vložte do spodního, okraje si zašpendlete a v kraji prošijte.
Můžete samozřejmě spodní díl ušít i klasicky a s horním dílem ho sešít obyčejně a olemovat šikmým proužkem.

Přední díl si vložte do spodního, okraje si zašpendlete a v kraji prošijte Přední díl si vložte do spodního, okraje si zašpendlete a v kraji prošijte Přední díl si vložte do spodního, okraje si zašpendlete a v kraji prošijte

Povlak na polštářek je hotový a jde se rychle fotit, než polštář skončí v upatlaných holčičích ručičkách.

Růžový polštářek máme hotový Růžový polštářek máme hotový

Krásný den
Lenka

PS: polštářek si Janička odnesla rovnou z focení do postele a Kuba okamžitě začal nabírat, že kdy zase ušiju nějaký polštářek pro něj :) ... takže se celkem brzo můžete těšit ještě na nějaký klučičí výtvor ;)



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Náramek
Náramek
Máte doma motorku? Nebo třeba drsného puberťáka? :) Pokud ne, vyšijte na náramek nějaký jemnější vzor a udělejte ho třeba růžový s motýlkama :)
shlédnuto: 3031x,
komentářů: 0

Proquiltovaný obal na knihu
Proquiltovaný obal na knihu
Návod vyšel ve Švadlence č. 32 - duben 2013
shlédnuto: 6056x,
komentářů: 0

Vyšívané recepty
Vyšívané recepty
Udělejte si v kuchyni stylovou dekoraci z vyšitých receptů
shlédnuto: 11771x,
komentářů: 24

Kočičí polštářek
Kočičí polštářek
Vyšitý polštářek s kočkou - nebo pro kočku :)
shlédnuto: 5013x,
komentářů: 5






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.