VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Spadané listí - podzimní dekorace

V neděli byl první podzimní den. Podzim mám ráda ve dnech, kdy slunce svítí do spadaného listí, děti si hrají v nahrabaných hromadách a pod slunečními paprsky je všechno zlaté a já si užívám poslední střípky tepla.

Spadané listí

A protože právě takový podzim chci mít i doma, pustila jsem se do šití barevného, sluníčkem prozářeného listí. Nebude mi v kuchyni na okně tmavnout a schnout, bude mi tam naopak svítit.

Použité výšivky

List - javor
List - lípa
List - buk

Pokud máte rámeček 10x10 cm, můžete využít seskupené vzory - na plochu 10x10 cm jsou naskládané vždy 4 listy v různých barvách. V rámci dalšího rozvoje našeho portálu jsme Vám do profilu přidali položky Můj stroj a Velikost rámečku. Tyto informace nám pomohou tvořit výšivky přímo pro Vás, proto nám položky prosím vyplňte, děkujeme!

Skupina listů - javor
Skupina listů - lípa a buk

Postup:

Na cívky spodní nitě si naviňte aspoň 3 - 4 odstíny barevných nití - doporučuju žlutou, oranžovou, vínovou a hnědou. Krajku totiž potřebujeme oboustrannou, takže dolů nebudu dávat bílou. Barva horní a spodní nitě nemusí být úplně stejná, s jednou dolní žlutou nití můžete ušít několik odstínů listí s horní nití světle, středně i teple žlutou. Podobně pod červenou můžete dát vínovou nebo tmavě oranžovou, ale už ne žlutou nebo hnědou.

Do rámečku upněte rozpustnou vyšívací folii gramáž 80 mikronů nebo rozpustný vliselín. Nedá se použít tenká folie, která je určena jenom pro vyšívání ručníků a podobných materiálů. Vyšijte listy.

list na obrazovce vyšívacího stroje Do rámečku upněte rozpustnou vyšívací folii gramáž 80 mikronů Spodní nit nezapomeňte dát barevnou - v podobném odstínu jako horní nit vše se šije na rozpustnou folii

Na dalších fotkách vidíte, jak vypadají vyšité listy z lícu i z rubu.
TIP: pokud máte dvě cívková pouzdra - klasické a quiltovací, tak pro vyšívání na látku použijte quiltovací, ale na krajky je podle mě lepší klasické.

Vyšité listy v rámečku 10x10 z rubu Vyšité listy v rámečku 10x10 rubová strana

Folii opatrně odstřihněte blízko listů a listy namočte na chvíli do teplé vody. Zbývající folie se rozpustí a zároveň zaškrobí vlákna nití, takže listy jsou po uschnutí naškrobené i bez přidání dalšího škrobu. Nechte volně uschnout na utěrce. Nedočkavci můžou vyfénovat :)

Krajka se ve vodě mírně zkroutí. Pokud chcete mít listy rovné, vyžehlete je napařovací žehličkou, klidně ještě když jsou vlhké. Když je necháte uschnout volně, zůstanou mírně vlnité a budou vypadat jako z přírody.

opatrně listy namočte nechte volně uschnout na utěrce

Listy se dají využít na tisíc způsobů. Můžete je mít jen tak položené v misce na stole, rozsypané na okenním parapetu, našpendlit je na záclony, vzít tavnou pistoli a větev a vyrobit si podzimní strom, vyšít je na klasickou látku a udělat si ubrousek...

Listy se dají využít na tisíc způsobů. Můžete je mít jen tak položené v misce na stole rozsypané na okenním parapetu vzít tavnou pistoli a větev a vyrobit si podzimní strom,

Moc se těším, jak ty listy využijete - už máme zprovozněnou fotogalerii, takže budu moc ráda, když vložíte fotky vašich nápadů!

našpendlit je na záclony Krajkové listí podzimní krajka spadané krajkové listí

Krásný slunečný podzim

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Plechovka na šití
Plechovka na šití
Hledáte stále nůžky nebo řezací kolečko. Dejte je do plechovky :)
shlédnuto: 7516x,
komentářů: 6

Krabice na puzzle
Krabice na puzzle
Nový obal na pěnové dětské puzzle a zároveň stupínek k židli
shlédnuto: 5600x,
komentářů: 4

Památník
Památník
koupený památník mi připadal trochu moc obyčejný. Tak jsem mu vdechla nový život!
shlédnuto: 5967x,
komentářů: 8

Patchworkový polštářek pro šachisty
Patchworkový polštářek pro šachisty
Taky máte mezi přáteli zaryté šachisty? Opět klasický patchwork postup a návod na sešívání jednotlivých dílů, střídaných dle šachovnice. Stačí si některé části doplnit výšivkou figurky a máte hotovo.
shlédnuto: 6573x,
komentářů: 8






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.