VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Společenská hra DINO

Máme tu pošmourné počasí a zabavit děti je malinko náročnější. Proto jsme se rozhodli vymyslet zábavu hlavně pro ty nejmenší.

Vyrobit si vlastní hru je nejen zaměstná, ale zároveň budeme rozvíjet jejich kreativitu. A nemluvě o tom, že čas strávený s nimi je nejvzácnější. Takže maminky, tatínkové, babičky, dědečkové … pusťme se do toho :).

Hra Dino

Použité vyřezávací/ kreslící šablony:

Vyřezávací šablona - Dino hra - figurky
Vyřezávací šablona - Dino hra - kostka
Vyřezávací šablona - Dino hra - hrací pole

Postup:

U tohoto projektu nám jde hlavně o to co nejvíce zapojit děti a to i při výrobě. Takže využijte úžasné funkce plotru a to kreslení v kombinaci s řezáním. Děti vám mohou u kreslení hodně asistovat.

A hned na začátek jim dáte za úkol vybrat barevné fixy červenou, hnědou, modrou, zelenou a základní černou pro obrys. Barvy pak budete používat při kreslení červená (brontosaurus), modrá (tyranosaurus rex), hnědá (triceratops), zelená(stegosaurus).

Materiál jsem zvolila křídový lesklý papír gramáž 200g/m2, formát A4. Dobře se s ním pracovalo, je dostupný a kresba fixou na něm vynikne.

Začněte vyřezáním figurek.

Plotr Brother: na USB vložte šablonu (figurky), do držáku vložte nůž a nastavte ho na hloubku 2, nastavte rychlost 4, přítlak 3 a spusťte řezání.

Do minuty máme pro děti práci, figurky musí být přece barevné :).

Důležité : dodržíme barevné variace : červená (brontosaurus), modrá (tyranosaurus rex), hnědá (triceratops), zelená (stegosaurus).

A aby nám hezky stály, rozložené postavičky k sobě slepíme a zakulacené konce nožiček ohneme.

Mezi tím co děti pracují, se pustíme do hrací kostky.

Plotr Brother: na USB uložte grafiku hrací kostky. Pro kresbu zvolte černý obrysový fix. Grafika je pro malování i řezání připravená a tak vám stačí na displayi pro kreslení potvrdit DRAW. Vyměňte fix za nůž a pokračujte na stejné šabloně - řezání CUT (nastavení: nůž na 2, rychlost 4, přítlak 3).

No a co by to bylo za hrací kostku, kdyby nebyla vybarvená a slepená :).
Důležité: Barevná variace fixů musí být stejná, jakou u figurek. Červená (brontosaurus), modrá (tyranosaurus rex), hnědá (triceratops), zelená(stegosaurus). Texty stop, žuch, buch, rup zůstávají černé.

Už nám zbývá jen hrací pole.

Plotr Brother: Na USB vložíme grafiku hrací pole 1-5. Nůž zaměníme za držák pro fix. Grafiky jsou již připravené pro malování plotrem. Formát jsem zvolila A4. V plotru potvrdíme drawing a postupně kreslíme barvu po barvě. Důležité: dodržujeme zvolené barvy jako u kostky a figurek. Modrá hrací pole 1 (tyranosaurus rex), černá hrací pole 2, červená hrací pole 3 (brontosaurus), hnědá hrací pole 4 (triceratops), zelená hrací pole 5(stegosaurus).

Tentokrát už za děti maluje plotr :). Nicméně jejich pomoc určitě uvítáte při výměně fixů.

A hurááá do hry :).



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Taška se zatkávanými sovičkami
Taška se zatkávanými sovičkami
Taška zdobená sovičkami z plsti zatkanými na zatkávacím stroji. Tak akorát na knížku, tablet a nějaké ty drobnosti.
shlédnuto: 5365x,
komentářů: 1

Dárek pro nevěstu
Dárek pro nevěstu
Rozlučka se svobodou si žádá speciální dárek :) Využili jsme nažehlovací fólie :)
shlédnuto: 4078x,
komentářů: 0

Barvení triček s pomocí plotru
Barvení triček s pomocí plotru
Vyřežte si na plotru šablony a vytvořte si spoustu různých krásných triček
shlédnuto: 4697x,
komentářů: 2

Zatkávání na rozpustný vliselín
Zatkávání na rozpustný vliselín
Dozvíte se jak zatkávat do rozpustného vliselínu a také, že můžete zatkávat i do háčkovaných věcí.
shlédnuto: 4153x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.