VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Tričko pro Kena

Jsou prázdniny a Janička si celé dny hraje s panenkami Barbie. Má samozřejmě kromě maminek Barbie i tatínky Keny a spoustu dětí :) Jak jsem ji tak viděla, dostala jsem chuť klukům trochu rozšířit garderóbu.

Tričko pro Kena

Vznikla tahle tílka. Jsou šitá výhradně a jen na vyšíváku. Na dlouhé tričko potřebujete vyšívák s rámečkem aspoň 12 cm, na to krátké vám stačí 10x10 cm, který mají Brothery 955.

Použité výšivky

Ken triko krátké přední díl
Ken triko krátké přední díl K
Ken triko krátké přední díl surf
Ken triko krátké zadní díl

Ken triko přední díl
Ken triko přední díl K
Ken triko přední díl surf
Ken triko zadní díl

Postup:

Tílko se šije, (nebo přesněji řečeno vyšívá) na dvakrát. Začít musíte zadním dílem, kde je zapínání. Do rámečku si upněte trhací podkladový papír - já mám gramáž 40 a dávám ho na šití zadních dílů dvojitě, na přední díl stačí jednoduše. Pokud bude tričko tmavé, je lepší zvolit také černý papír. Rámeček vložte do stroje a navlékněte rovnou nit, kterou chcete lemovat průramky. Nechte ušít první barvu - stroj vyznačí na papír místo, kam máte přiložit látku. Zároveň na zadní stranu "nakreslí" místo, kam budete přikládat suchý zip.

Do rámečku si upněte trhací podkladový papír např. gramáž 40 Tílko se šije nebo spíše vyšívá na dvakrát - přední díl a zadní díl Upněte si rámeček s papírem do stroje Na šití zadních dílů si dejte trhací papír raději dvojitě

Na rámeček položte látku lícovou stranou nahoru tak, aby překrývala plně vyznačený obrys. Pokud máte látku vyžehlenou, není ani třeba ji špendlit. Pokud máte hodně jemnou, je dobré lehce hlídat rukama, jestli se při přišívání nekrabatí. Nechte ji barvou č. 2 přišít k podkladovému papíru.

Na rámeček položte látku lícovou stranou nahoru tak, aby překrývala plně vyznačený obrys Nechte ji barvou č. 2 přišít k podkladovému papíru, vyndejte rámeček a obstřihněte těsně kolem švu

Teď rámeček vyndejte ze stroje a obstřihněte látku těsně kolem švu. Všimněte si, že ve stroji se sice barvy mění, (aby se v nich lépe orientovalo a stroj zastavil na obstřižení látky), ale vy šijete stále stejnou barvou - tou, kterou budete chtít obšívat průramky. Pokud jste ji tam doteď neměli, nasaďte ji, protože barva číslo tři už bude toto dělat. Obšije průramky hustým začišťovacím entlem a tam, kde se triko bude ještě sešívat dělá řidší a užší entl, který látku oentluje.

Zároveň na zadní stranu Nyní ve třetím kroku - barvě, již šijte odstínem, kterým chcete mít obšité průramky Stroj obšije průramky hustým začišťovacím entlem

Slabší povahy po ušití tohoto budou považovat zadní díly za hotové, rámeček vyjmou ze stroje a díly vytrhnou z papíru. Místo, kam se budou přišívat suché zipy, je vyznačeno a vy si tam ty zipy můžete v klidu našít i na klasickém šicím stroji až nakonec, když dokončíte vyšívání.

Protože mně se ale nechtělo po vyšívání můj stroj přemontovávat na šití , vyřešila jsem to jinak. Pojďte to zkusit se mnou: Na vyznačené místo položím ustřižený kus suchého zipu, lehce ho rukou přidržuji a nechám suchý zip přišít přímo vyšívákem.
Pozor - suchý zip je tvrdý a proto je potřeba snížit rychlost šití na minimum - dělala jsem to dokonce tak, že jsem šila pouze na pomalou rozjížděcí rychlost stroje a po každých deseti stezích jsem stroj zastavila a znovu pustila, tím držel opravdu tu rozjížděcí velice pomalou rychlost.
Na tuhle stranu jsem dala část zipu s háčky. Přijde mi lepší mít háčky směrem ven a mech směrem dovnitř.

Tam, kde se triko bude ještě sešívat, dělá řidší a užší entl, který látku oentluje Na vyznačené místo nechte vyšívacím strojem přišít suchý zip - přidržujte rukou! Zadní díly jsou hotové

Jednu část suchého zipu máme přišitou, druhá bude ještě horší :) ... Proč? Protože je potřeba zip dát dolů pod rámeček! Je to potřeba lehce nastehovat, ani špendlíky s tím nekamarádí. Ale stehujte opatrně, abyste při tom stehování nepovolili papír v rámečku ani díly z papíru nevytrhli. Na fotkách vidíte, že mám papíru jenom jednu vrstvu, po ušití tohoto už jsem byla chytřejší a na další trika jsem na zadní díly dávala papír opravdu dvojitě.
Než začnete suchý zip stehovat, odtrhněte si podkladový papír z látky pod suchým zipem pryč.
TIP: na zadní stranu raději nastehuju suchého zipu větší kus a potom ho kolem přišití obstřihnu. Nemusím se tak bát, že by mi to o kousek ujelo a zip se nepřišil.

Než začnete suchý zip stehovat, odtrhněte si podkladový papír z látky pod suchým zipem pryč Přistehujte si dospodu druhou část suchého zipu, vraťte rámeček do stroje a nechejte přišít Nyní můžete přistehovaný suchý zip přišít Zipy můžete přišít i na klasickém šicím stroji

No jo, potřebuju holt víc strojů, mít druhej jenom šicí, tak ten suchý zip hodím rovnou pod šicí stroj a přišiju ho pořádnou jeansovou jehlou, bylo by to asi i rychlejší. Dlouho jsem uvažovala jaký stroj si do páru ke kombinovanému šicímu a vyšívacímu Brother NV V5 koupit. Už jsem to vymyslela, protože Brother udělal novinku přesně na zakázkové šití nebo pro lidi, co chtějí druhý stroj - Brother NV 100. Má málo stehů, ale má odstřih nitě a je rozumně velký. Akorát ho nemám kam doma dát :( Chjo ;) Nic, se tu vykecávám, jdeme zase šít!

Po přišití máme zadní díly hotové. Stačí je opatrně vytrhnout z papíru v rámečku, odstříhat přebytečné nitky a odtrhnout i papír, který zůstal pod jednotlivými díly.

Zipy můžete přišít i na klasickém šicím stroji Zadní díly opatrně vytrhněte a odstraňte zbytky trhacího papíru Zadní díly opatrně vytrhněte a odstraňte zbytky trhacího papíru Po vyšití odstraňte papír
Nechte ušít první barvu - stroj vyznačí na papír místo, kam máte přiložit látku

Látku položíte na vyznačené místo a necháte přišít. Potom obstřihnete dokola těsně kolem švu. Ve stroji máte stále tu stejnou nit - není třeba ji měnit, protože stále ještě obšíváte průramky.

Na vyznačené místo opět přiložte látku Vyšívací stroj vám látku nejprve v prvním kroku přišije k papíru Vyjměte rámeček a obstřihněte kolem šití Pokud jste si zvolili vzor se surfingem, je třeba nyní vyměnit barvy, případně mít K barevně

Pokud jste si zvolili vzor se surfingem, je třeba nyní vyměnit barvy. Podobně pokud písmeno K chcete barevné :) Mně se nejvíc líbilo ve stejné barvě jako zbytek, takže jsem nit vůbec nevyměnila po celou dobu šití tohoto trika.

Můžete také šít jednou barvou po celou dobu šití tohoto trika Přední díl je již celý vyšitý a obšitý

U poslední barvy vás čeká to hlavní kouzlo celé výšivky. Na hotový přední díl si položíte hotové zadní díly lícem dolů tak, aby vám seděly průramky na sebe a necháte stroj, aby to přišil. Snižte si zase rychlost šití, ať máte dost času tam ty dílky mírně přidržovat, aby vám neujely a seděly přesně na sobě.

Na hotový přední díl si položíte hotové zadní díly lícem dolů, aby seděly průramky Nechejte zadní díly přišít k přednímu nižší rychlostí, raději přidržujte Nechejte zadní díly přišít k přednímu nižší rychlostí, raději přidržujte Máte hotovo - je vyšito

Je ušito. Celé triko opatrně vytrhněte z papíru a odstříhejte přebytečné nitky.

Máte hotovo - je vyšito Opatrně vytrhejte a odstraňte zbytky papíru z trika Zelené tílko je hotové

K dispozici máte dvě délky trička - jednu delší - ke kapsám kalhot (ta ale nevejde do rámečku 10x10 cm, druhou kratší - do pasu. Tu už na stroji Brother NV 955 šít můžete :) Takto to vypadá v modré variantě s délkou do pasu a vzorem surfu.

Tílko se surfingem Tílko se surfingem Hotové tílko se surfingem

TIP: kdyby vám vadilo, že papír ze stehů malinko leze ven (i když pomůže vyprání), můžete místo něj použít rozpustnou folii na krajky, která zmizí dokonale.

... no ještě by to chtělo kraťasy ;) ... ale to už bude muset zapracovat šicí stroj, na kraťasy je i vyšívák krátkej ;)

Kukněte jak to klukům sluší :D

Hotová tílka pro Kena Hotová tílka pro Kena Hotové tílko se surfingem Hotové tílko s monogramem
Hotové tílko s monogramem Hotové tílko se surfingem

Ještě chystám projekt zase s nějakýma šatičkama na holky Barbíny, takže se zase za pár týdnů můžete těšit :)

Krásný den
Lenka

PS: příští týden pokračuje seriál o práci se softwarem Era, prosím podívejte se i na článek o změnách, které momentálně probíhají.



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Krabička na šití
Krabička na šití
Krabička pro švadlenku je celá šitá, pevně vyztužená, se spoustou udělátek :)
shlédnuto: 8523x,
komentářů: 9

Krajkoví motýli
Krajkoví motýli
Ukážeme vám, jak můžete využít naše nejnovější výšivky strojové krajky.
shlédnuto: 7054x,
komentářů: 2

Chránič na popruh do auta
Chránič na popruh do auta
V létě jsou měkké kryty bezpečnostních pásů v autě potřeba, aby pásy nedřely kůži.
shlédnuto: 5424x,
komentářů: 0

Slunečnicový ubrus
Slunečnicový ubrus
Koupila jsem slunečnicovou látku a vznikl tento ubrus. A aby nebyl jen tak obyčejný, je prošitý zase quiltovacím vzorem na vyšívacím stroji.
shlédnuto: 5337x,
komentářů: 10






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.