VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoce - krajkový zvoneček

Připravila jsem si pro Vás další vánoční projekt - ozdůbku můžete vyšít ještě na poslední chvíli a ozdobit si stromeček nebo si ji vyrobte v průběhu vánočních svátků a máte nevšední dáreček pro návštěvy u příbuzných a přátel.

Jednoduchých "rovných" zvonečků najdete na internetu hodně, takže my jsme si vybrali zase něco složitějšího. Je to zvoneček složený ze dvou kousků - vyšijete část A a část B a složíte je dohromady. Tím vznikne prostorový efekt.

Výšivky najdete zde:
Zvoneček - část A
Zvoneček - část B

Postup:

  • do rámečku upneme vyšívací fólii - já dávám Aquinu 90, tenčí folii dejte ve dvou vrstvách, existují i různé rozpustné vliselíny.
  • jako spodní nit je dobré použít horní vyšívací nit. V té bílé sice rozdíl není nijak markantní, ale zvoneček se točí ze všech stran a je dobré, aby byl lesklý i z rubu. Pokud se rozhodnete udělat ho t5eba červený, tím spíš :)
  • pokud máte ke stroji dvě cívková pouzdra - klasické a vyšívací, tak já osobně na krajky doporučuju používat klasické cívkové pouzdro.
  • Postupně vyšijte oba zvonečky. Potom výšivku opatrně vyloupněte z folie
  • Teď potřebujeme rozpustit zbytky fólie a výšivku naškrobit. Do misky si dejte teplou vodu a zvonečky do ní opatrně ponořte. Nechte chvíli rozpouštět - stačí tak 5 minut.
  • Potom zvonečky opatrně vytáhněte a do vody přilijte trochu škrobu. Krajky znovu cca na 2 minuty ponořte do škrobu.
  • Teď už je můžete vytáhnout a nechat uschnout vodorovně na utěrce. Na utěrku je hezky narovnejte, pokud moc neposlouchají, můžete si pomoci špendlíky (ale bacha - nerezovými :).
  • Proces schnutí lze urychlit fénem. Vyschlé krajky ještě vyžehlíme, škrob se tím lépe zafixuje a krajka dostane správný tvar.
  • Zvonky složíme do sebe. Kdo je nepotřebuje na léto rozložit, může je nahoře jemně sešít několika stehy k sobě.
  • ... a jde se pověsit na stromeček :D

Krásné Vánoce
Lenka

Postupně vyšijte oba zvonečky na vyšívací folii Potom výšivku opatrně vyloupněte z folie Do misky si dejte teplou vodu a zvonečky do ní opatrně ponořte. Nechte chvíli rozpouštět - stačí tak 5 minut. zvonečky opatrně vytáhněte a do vody přilijte trochu škrobu
Krajky znovu cca na 2 minuty ponořte do škrobu. Teď už je můžete vytáhnout a nechat uschnout vodorovně na utěrce. Proces schnutí lze urychlit fénem. Zvonky složíme do sebe


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vánoce - sáček na dárečky
Vánoce - sáček na dárečky
Ušijte si z vánoční látky sáček s aplikací vánočního stromečku. Takto zabalený dáreček udělá radost dvakrát :)
shlédnuto: 6513x,
komentářů: 6

Vánoční dekorace - ubrousek pod svařák
Vánoční dekorace - ubrousek pod svařák
Vyšívané vánoční podkafíčko, vánoční dekorace, ubrousek pod svařák :) Udělá vám krásné Vánoce a může být kouzelným vánočním dárkem
shlédnuto: 5484x,
komentářů: 2

Anděl - vánoční ozdoby
Anděl - vánoční ozdoby
Krajkové vánoční ozdoby na stromeček - naučíme vás udělat sadu vánočních ozdob. Můžete je použít i jako vánoční dekoraci na stůl.
shlédnuto: 14394x,
komentářů: 44

Vánoční hvězda
Vánoční hvězda
Návod na vánoční hvězdu spojuje vyšívání a patchwork, kdy by jeden bez druhého neudělaly tu společnou krásu. Tato vánoční dekorace vám bude sloužit dlouhá léta.
shlédnuto: 18694x,
komentářů: 12






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.