VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Velikonoční vajíčka na způsob Richelieu

To by nebyly Velikonoce, abychom pro vás nenachystali alespoň nějaká ta vajíčka! A abychom vám neukázali zase něco nového. Tentokrát pro vás máme techniku na způsob Richelieu.

Velikonoční vajíčka na způsob Richelieu

Vyšívat budeme na bílé plátno. Určitě budou vajíčka vypadat dobře i na různobarevných látkách, bílá je ale bílá! :)

Proto jsme pro vás připravili dvě varianty - na první pohled stejné a přesto jiné.
Čistě bílou - na ni se používá první výšivka (aby bylo vidět jak vypadá, na počítačové simulaci je oranžovou nití), můžete také udělat květiny na vajíčku barevné - použít druhou výšivku, která má připravené vkládání barev. A určitě tu nemusím říkat, že výšivky nemusíte složitě vystřihovat, ale dají se zkrátka jen vyšít - na ubrus, tašku, kamkoliv!

Použité výšivky

Richelieu - vajíčko s kytkou bílé
Richelieu - vajíčko s kytkou barevné

Postup:

Protože na bílé výšivce není celkem co fotit, nafotili jsme pro vás barevnou.

Začátek je u všech stejný:
Na vyšívací rámeček položte silnou vyšívací folii určenou na krajky, nebo rozpustný vliselín. Na něj dejte bílé plátno a obě vrstvy spojte vložením vnitřního rámečku. Plátno by šlo pouze položit nahoru, ale na folii se špatně špendlí, takže je lepší obětovat kousek plátna navíc a upnout ho přes celý rámeček.

Pokud nemáte rozpustný podkladový materiál, NEVADÍ. Máte další možnosti - buď budete vystřihovat až po úplném vyšití - nakonec originál Richelieu se takto taky dělá (použitá látka by ale měla být kvalitní aby se nestahovala), nebo dáte vytrhávací podklad a zkusíte to s ním!

Na vyšívací rámeček položte silnou vyšívací folii určenou na krajky, nebo rozpustný vliselín Na něj dejte bílé plátno a obě vrstvy spojte vložením vnitřního rámečku

Stroj vrstvy přišije k sobě. Teď je třeba odstřihnout látku v budoucích dírách. Pozorně se podívejte na fotku kde díry budou. Pokud máte trhací podklad, tak stříháte. POZOR - stříháme jenom látku, podklad musí zůstat na svém místě a držet, takže opatrně, neprostřihnout :) Taky nezapomeňte, že horní bílou látku nesmíte tahat pryč z rámečku, protože jinak by se rámeček rozvolnil a netrefili byste stejnou pozici výšivky.

Jestli jste nedali podklad žádný a máte plátno, které budete stříhat až po úplném vyšití, tak teď nedělejte nic.

Stroj vrstvy přišije k sobě. Teď je třeba odstřihnout látku v budoucích dírách. Jestli jste nedali podklad žádný a máte plátno, které budete stříhat až po úplném vyšití, tak teď nedělejte nic.

My máme vystřiženo a začínáme obšívat. Nejprve bílou nití. Jednobarevná výšivka už obšije úplně všechno, barevná jen obvodové vejce.

My máme vystřiženo a začínáme obšívat. Nejprve bílou nití. Jednobarevná výšivka už obšije úplně všechno, barevná jen obvodové vejce.

Další barva je zelená - POZOR - výšivka bude vidět i z rubu, takže si naviňte na cívku spodní nitě stejnou nit jako nahoře.

Další barva je zelená - POZOR - výšivka bude vidět i z rubu, takže si naviňte na cívku spodní nitě stejnou nit jako nahoře. Další barva je zelená - POZOR - výšivka bude vidět i z rubu, takže si naviňte na cívku spodní nitě stejnou nit jako nahoře.

Zbývá červená a žlutá - opět vyměňte obě nitě - horní i spodní.

Zbývá červená - opět vyměňte obě nitě - horní i spodní Vyšité i červenou opět vyměňte obě nitě - horní i spodní Hotová barevná výšivka. Bílá vypadá stejně.

Pokud nemáte podklad, stříháte až nyní. Pokud jste podklad použili, teď už můžete odtrhnout, opatrně namočit a lehce naškrobit. Nechte uschnout rovně položené například na utěrce. Na fotkách vidíte vajíčko z lícu i z rubu.

Líc - opatrně vytrhneme folii Rubová strana - folii z rubu lze opatrně vytrhnout, nebo raději rozpustit Líc - vytrhaný igelit Rub - zbývá rozpustit zbytky folie

Nahoře na vajíčku je udělané prošití tak, že jde opatrně proříznout a můžete jím protáhnout stužku na zavěšení.
Na poslední fotce vidíte i bílou variantu - na první pohled nevypadá tak výrazně, ale má svoje neopakovatelné kouzlo.

Barevná varianta Bílá varianta


Krásné Velikonoce

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Mandala - prostírání
Mandala - prostírání
Vyšijeme 6 dílů koláče a sešijeme je k sobě.
shlédnuto: 7438x,
komentářů: 11

Ptáček - aplikace
Ptáček - aplikace
Ptáčkové už cvrlikají všude kolem, šicí stroj se na ně jenom třese. Právě tato dekorace může přilákat velikonoční čas a návody od nás vám pomohou zkrátit čekání na jaro.
shlédnuto: 10106x,
komentářů: 3

Quiltování, quilting, prošívání
Quiltování, quilting, prošívání
Podrobné informace o quiltování, o její historii, technikách a variacích. Umělecké pojetí patchoworku. Quilting jako styl myšlení, zkušenosti ze života a dobré rady a návody pro patchwork.
shlédnuto: 24082x,
komentářů: 6

Tulipány - jarní dekorace
Tulipány - jarní dekorace
jarní dekorace šitých tulipánů. S vyšívákem za půl hodiny kytka hotová :)
shlédnuto: 11176x,
komentářů: 3






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.