VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Videonávody k ScanNCut Canvas

ScanNCutCanvas je software pro zpracovávání vyřezávacích šablon pro řezací plotry Brother. Je koncipován jako webová aplikace, což s sebou přináší četné výhody, jako např. to, že svoje vyřezávací šablony máte k dispozici na každém počítači a software se automaticky aktualizuje.

Dnes jsme pro vás připravili komentovaná videa jak se softwarem pracovat.

1. Registrace a základní operace


Do softwaru ScanNCutCanvas se musíte registrovat. Potřebujete k tomu internetové připojení. Zapněte webový prohlížeč. (ScanNCutCanvas má seznam podporovaných prohlížečů - momentálně mezi podporované patří Internet Explorer - vyšší verze nebo Google Chrome, na seznamu není Firefox). Do url vložte adresu http://scanncutcanvas.brother.com. Pokud ještě nemáte registraci, klikněte na New. Přečtěte si podmínky užívání a zaškrtněte I Agree - souhlasím. Potom Register - registrovat. Vložte svoje údaje. Na email vám přijde potvrzení registrace, kde musíte kliknout na odkaz v emailu a tímto registraci potvrdit. Když tímto procesem úspěšně projdete, můžete se do softwaru už přihlásit pomocí loginu a hesla, které jste si při registraci zadali.

POZOR: pokud jste se již jednou registrovali a registraci jste nedokončili, zůstává mail viset v seznamu a díky tomu vám nedovolí ani se na zadaný email přihlásit, ani se registrovat znovu. Pokud jste potvrzovací email z ScanNCutCanvas smazali, je třeba registraci vyzkoušet znovu na jiný email. Stává se nám, že server seznam.cz maily maže - pokud máte mail na seznamu tak je lepší použít mail z jiného serveru.

TIP: pokud použijete prohlížeč Google Chrome a máte nainstalovaný automatický překladač, můžete se na stránkách pracovat v automatem přeložené češtině.


Po přihlášení do softwaru zvolte New a tím vytvoříte novou (zatím prázdnou) řezací šablonu. Můžete si vybírat z mnoha vložených tvarů. Uložte projekt na web server. Pomocí USB flash disk přeneste vzor do řezacího plotru.

Do softwaru Canvas můžete naimportovat i šablony, které jste vytvořili přímo na plotru s využitím jeho skeneru.

2. Editace vzorů


Změna velikosti textu a výběr fontu

V softwaru máte k dispozici velikou knihovnu různých tvarů. Tvary můžete zvětšovat, zmenšovat, otáčet a přesouvat.
Zvolte si font a napište text. Když na vložený text dvakrát kliknete, můžete text měnit. Podobně když box s textem vyberete, můžete kliknout na tlačítko Properties. Z rozbalovací nabídky vyberte font. Nastavte vzdálenost znaků - Charakter spacing.

Pozicování

Nachystejte si v softwaru více tvarů, které chcete srovnat k sobě. V menu si zvolte Align a vyberte jak chcete vzory naskládat.

Vytvoření obrysové čáry

Zvolte si velikost obrysu a tvar rožků.

Kombinace tvarů

Můžete si vybrat ze čtyř možností, jak kombinovat tvary.
První možnost jeweld - spojování - vytvoří vám tvar podle obrysu všech zvolených tvarů.
Můžete také třemi způsoby odříznout jeden tvar ze druhého.

Kreslení tvarů

Můžete použít nástroj na kreslení rovných nebo zahnutých čar a vytvářet nejrůznější tvary. Čáru začnete kreslit kliknutím na pracovní plochu. Tažením myší můžete vytvořit zahnutou křivku. Dvojitým klikem na objekt můžete křivku znovu editovat. Křivku můžete otevřít nebo uzavřít.

Můžete si také upravovat vložené vzory nebo použít funkci kreslení volnou rukou.

3. Editace šablon - import SVG vektorových souborů a zpracování obrázků


Import SVG vektorových souborů

V nástrojové liště klikněte na ikonu Import. Vyberte soubor SVG nebo FCM. Pokud je v souboru mnoho částí, zvolte funkci Group - seskupit.

Zpracování obrázků

V nástrojové liště klikněte na ikonu Image trace. Vyberte obrázek. Pokud chcete z obrázku udělat výřez podle vnějšího okraje - zvolte Outline. Kliknutím na tlačítko Preview zobrazíte náhled. Můžete také výřezy detekovat podle barvy - potom zvolte možnost Color. Zadejte počet barev, které má software rozpoznat (podobné odstíny sloučí). Když zvýšíte počet barev, bude výřez detailnější. Naopak snížením počtu barev dosáhnete jednoduchého výřezu.



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

ScanNCut - nažehlovací kamínky
ScanNCut - nažehlovací kamínky
Šablonky pro zažehlování ozdobných kamínků - hotfixů - nyní můžete dělat i na řezacích plotrech Brother
shlédnuto: 6861x,
komentářů: 4

Zatkávaný kryt na řezací plotr
Zatkávaný kryt na řezací plotr
Jak ušít kryt na řezací plotr? Je to docela jednoduché :)
shlédnuto: 3785x,
komentářů: 2

Čištění podložek ScanNCut
Čištění podložek ScanNCut
návod jak vyčistit řezací podložku u plotrů Brother ScanNCut
shlédnuto: 4306x,
komentářů: 2

Zatkávaný obal na knihu
Zatkávaný obal na knihu
Srdíčkové balonky lítají na obalu na knihu.
shlédnuto: 4949x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.