VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vyšívaná šála

Venku už mrzne až hrůza. Pokud jste právě zjistili, že nemáte pořádnou huňatou šálu, která by se vám hodila k bundě, jste tu na správném místě. Vytvořte si s námi jednoduchou vyšívanou šálu, kterou můžete sladit přímo do svých barev.

Vyšívaná šála

Použité výšivky

Vločka 3
Vločka 2

Postup:

Na šálu budete potřebovat kus fleecu (naše látka měřila 100 x 80 cm), vyšívací stroj, který má většina z vás už doma :), nažehlovací trhací materiál a vyšívací rozpustnou fólii 25 µ/m2 (je vhodná pro vyšívání na ručníky, látky s vlasem apod.).

Nachystejte si materiál

Fleece si ustřihněte tak, aby vám vznikly dva delší pruhy, šířku pruhu zvolte podle toho, jak širokou šálu chcete mít - my jsme využili celý materiál a ustřihli si dva pruhy o velikosti 100 x 40 cm. Šálu není potřeba zapravovat, protože se fleece netřepí, takže si při stříhání dávejte pozor. Pokud se vám povede materiál ustřihnout malinko křivě, zkuste to nůžkami vyrovnat.

Přeložená fleece Ustřihněte si dva pruhy Zapravte okraje nůžkami

Oba pruhy přiložte k sobě a na užším okraji fleecu pruhy sešijte na klasickém šicím stroji (my jsme použili kombinovaný šicí a vyšívací stroj Brother M280D - šálu jsme na něm i sešili i vyšili :)) a prošijte tak, aby jste měli šev hezky nahladko. Ušít šálu je opravdu velice jednoduché a teď se už můžete pustit do vyšívání :).

TIP: pokud se vám podaří koupit fleece rovnou v požadované velikosti, máte už půl hotovo :)

Sešijte pruhy k sobě Prošijte Pruhy Prošijte Pruhy Ušitá šála

Oba konce šály podžehlete nažehlovacím trhacím materiálem, ale hlavně opatrně, aby jste si fleece nespálili. Rámeček si přiložte na místo, kde chcete vyšívat a ustřihněte si kus vyšívací rozpustné fólie o malinko větší, než jaký máte rámeček. Trhací materiál přijde na spodní stranu fleecu, rozpustná folie nahoru. Rámeček i s vyšívací rozpustnou fólií pořádně upevněte. Spodní cívky si nachystejte ve stejných barvách jak máte vrchní nit, aby šála vypadala pěkně zespodu i shora. Nachystejte si první barvu vločky a spusťte vyšívání, stejným způsobem vyšijte i ostatní vločky, které na šále chcete mít.

Podžehlete nažehlovacím trhacím materiálem Upevněte rámeček s vyšívací rozpustnou fólií Spusťte vyšívání Spusťte vyšívání
Spusťte vyšívání Vyšívání Upevněte rámeček s vyšívací rozpustnou fólií Vyšité vločky

Nyní už máte šálu vyšitou a stačí už jen odtrhat podkladový papír a přestříhat přejezdy nití.

Strhněte podkladový papír Strhněte podkladový papír Přestříhejte přejezdy nití Přestříhejte přejezdy nití
Přestříhejte přejezdy nití Přestříhejte přejezdy nití

PS: Brrrrrr venku už je ale strašná zima, takže si šálu určitě nezapomeňte vzít na sebe! :)

Hotová šála Hotová šála Hotová šála Hotová šála
Hotová šála Hotová šála Hotová šála


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vánoční dětské body se sobem
Vánoční dětské body se sobem
Máte doma nebo v rodině miminko? Nažehlené bodyčko bude na fotkách přímo zářit.
shlédnuto: 1972x,
komentářů: 0

Vánoční přání
Vánoční přání
Vytvořte si krásná Vánoční přání, kterými všechny překvapíte a budete naprosto originální!:)
shlédnuto: 2524x,
komentářů: 0

5 důvodů, proč si koupit OVERLOCK
5 důvodů, proč si koupit OVERLOCK

shlédnuto: 1116x,
komentářů: 0

Vánoční vyřezávaný stromeček
Vánoční vyřezávaný stromeček
TIP na rychlou Vánoční dekoraci. Nemáte ještě Vánoční dekoraci a chcete něco rychlého, jednoduchého, ale výrazného? Vyřežte si Vánoční stromeček, který vám bude dělat parádu. :)
shlédnuto: 2327x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.