VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vyšívané šaty na Barbie

Už když jsem zašla dělat první výšivky jsem věděla, že jednou udělám vyšívané šaty na panenku Barbie pro mou dceru.

Šatičky na panenku Barbie jsou natolik malé, že se ručně vyšívají jen těžce, ale šicí stroje ušly od starých Veritasek dlouhou cestu a dnes je to tak, že s vyšívacím strojem a softwarem na tvorbu výšivek si můžete navrhnout každý steh a donekonečna si hrát a tvořit.
Nápad pomalu uzrával, základ vzoru byl načrtnutý na papíře a tak jsem zapla počítač a začala jsem vytvářet vzor pro vyšití.

Vždycky se mi líbily vícevrstvé šaty se šněrováním. Jenže jak to udělat, aby si s nimi mohly hrát děti? Vyšijete šněrování, každé efektně zakončené mašličkou a potom technikou aplikací ještě v rámečku přišijete napevno horní vrstvu.

a je hotovo

Výšivky najdete tady:

- výšivky ve formátu 10x10 např. pro Brother NV 955

Vyšívaný živůtek na šaty pro panenku Barbie
Vyšívaný živůtek s aplikací  a ramínky na šaty pro panenku Barbie
Vyšívaná sukně s aplikací  na šaty pro panenku Barbie

- kompletní výšivka, kdy celé šaty vyšijete najednou - např. pro Brother NV 800e

Vyšívané šaty pro panenku Barbie

Postup:

postup je nafocený pro vyšití šatů najednou ve velkém rámečku 16x26 cm. Pokud máte rámeček menší, vyšijete nejprve živůtek a ve druhém kroku vyšijete sukni.

- do vyšívacího rámečku upneme bílou látku. Jako podklad je dobré použít trhací vliselín, který po vyšití vytrhnete a šaty nebudou prkenně tvrdé. Stroj vyšije šněrování a červené mašle na sukni. Protože šiju pro děti, ráda používám plátno, protože snese neobratné ruce a nerozjíždí se ze švů.
- jako další barva - černá - je linka, která vyznačí okraje budoucí aplikace. Pomůže vám v případě, že máte horní látku nějak výrazně vzorovanou a chcete ji přesně pozicovat.

do vyšívacího rámečku upneme bílou látku. Jako podklad je dobré použít trhací vliselín, který po vyšití vytrhnete a šaty nebudou prkenně tvrdé. Stroj vyšije šněrování a červené mašle na sukni. jako další barva - černá - je linka, která vyznačí okraje budoucí aplikace. Pomůže vám v případě, že máte horní látku nějak výrazně vzorovanou a chcete ji přesně pozicovat.
- nyní vytáhněte rámeček a našpendlete v rozích horní látku. Pozorně se podívejte jak se šaty dál šijí - je potřeba nechat na bocích poměrně dost látky, abyste měli z čeho potom stříhat sukni. Celková šířka látky na sukni je 50 cm, na každé straně byste tedy od středu měly mít alespoň 25 cm, chcete-li sukni tak širokou, jako je zde.
- rámeček vložte zpět do vyšívacího stroje a stroj v další barvě - světle červené - přišije horní látku k podkladu.
nyní vytáhněte rámeček a našpendlete v rozích horní látku. Pozorně se podívejte jak se šaty dál šijí - je potřeba nechat na bocích poměrně dost látky, abyste měli z čeho potom stříhat sukni. rámeček vložte zpět do vyšívacího stroje a stroj v další barvě - světle červené - přišije horní látku k podkladu. horní látka je přišitá   k podkladu.
- rámeček vytáhněte a vnitřek obstřihněte co nejblíž ke švu.
- nasaďte zlatou nit a rámeček upněte zpět. Stroj ve dvou barvách aplikaci oentluje - jednou barvou nahoře, druhou dole. Všechno mám šité zlatou, ale výšivka je rozdělená, abyste si to mohly případně upravit.
rámeček vytáhněte a vnitřek obstřihněte co nejblíž ke švu. nasaďte zlatou nit a rámeček upněte zpět. Stroj ve dvou barvách aplikaci oentluje - jednou barvou nahoře, druhou dole. Všechno mám šité zlatou, ale výšivka je rozdělená, abyste si to mohly případně upravit. je vyšito. Hotová výšivka
- je vyšito. Z rubu odtrhněte papír. Bílé plátno stačí nechat pouze v horní části, kde bude živůtek, který takto zpevníme. Pokud chcete, můžete nechat dvojitou i celou sukni. Já jsem si to zjednodušila a u sukně jsem bílou látku odstřihla hned za švem. Pouze dole jsem si nechala rezervu, jak je vidět na fotkách.
Hotová výšivka Z rubu odtrhněte papír. Bílé plátno stačí nechat pouze v horní části, kde bude živůtek, který takto zpevníme. u sukně jsem bílou látku odstřihla hned za švem
- Na lícové straně se šaty už rýsují :) Vytiskněte si střih na živůtek. Po vytištění na formát A4 jsou včetně 4 mm švů. Ale raděj ten papírový střih Barbíně přiměřte a zkontrolujte. Další střihy najdete tady.
- živůtek nakreslete na látku a opatrně obstřihněte tak, aby prostřední vyšitá část zůstala vcelku a nahoře nechte dost látky na ramínka. Podívejte se na fotku.
Na lícové straně se šaty už rýsují :) živůtek nakreslete na látku a opatrně obstřihněte tak, aby prostřední vyšitá část zůstala vcelku a nahoře nechte dost látky na ramínka. opatrně obstřihněte tak, aby prostřední vyšitá část zůstala vcelku a nahoře nechte dost látky na ramínka. Nastříhané šaty - jdeme entlovat okolo
- v prostoru budoucího výstřihu u krku vystřihněte látku těsně kolem entlu a u prsou nechte asi 8 mm, které ručně skrytě přišijte do rubu. Tím vznikne výstřih.
v prostoru budoucího výstřihu u krku vystřihněte látku těsně kolem entlu a u prsou nechte asi 8 mm ručně skrytě přišijte do rubu. Tím vznikne výstřih.
- celé šaty okolo obentlujte, aby se látka netřepila a odšijte záševky pod prsy.
- Teď upravíme horní část živůtku. Zahněte švy a přišijte. Necháme pouze dolní část, kam se bude přišívat sukně. Rovnou už přišívám i suchý zip, abych šaty mohla panence zkoušet. Zkoušení je vůbec u šití na Barbíny hodně důležité - mívají různé míry a pokud mají šaty opravdu sedět, musí být šité "na tělo".
látka je obroubená Začistíme živůtek - látku zahněte do rubu a přišijte přidáme už i suchý zip - v průběhu našívání živůtek zkoušejte na panence zkoušíme a zkoušíme
- a teď sukně. Nechtěla jsem ji stříhat hned pod vyšitou částí, protože by byla panence krátká, tak nezbylo než "nasimulovat" vyšívák. Látky jsem červenou nití sešila, ustřihla jsem červenou látku a nastavila jsem si ten nejhustší entl co jde - 0,2 mm. Zlatou nití jsem to obentlovala a sukně může být až po zem :)
a teď sukně. Nechtěla jsem ji stříhat hned pod vyšitou částí, protože by byla panence krátká, tak nezbylo než Látky jsem červenou nití sešila ustřihla jsem červenou látku a nastavila jsem si ten nejhustší entl co jde - 0,2 mm. Zlatou nití jsem to obentlovala a sukně může být až po zem :) a zase zkoušíme
- teď můžete sukni už jenom nařasit a všít do živůtku. Já jsem ale chtěla, aby měla tvar A. Takže jsem si látku složila lícem k sobě a udělala jsem na sukni od oka obří záševky, které jsem odstřihla pryč a obentlovala. Druhý odstřih trojúhelníku látky jsem ještě udělala na každém kraji. Jak zhruba je to stříhané vidíte na fotografii, tady se opravdu o milimetry nehraje, stejně budem ještě trochu řasit do pasu.
úprava sukně - odšít obří záševky, ustřihnout a začistit Jak zhruba je to stříhané vidíte na fotografii, tady se opravdu o milimetry nehraje Jak zhruba je to stříhané vidíte na fotografii, tady se opravdu o milimetry nehraje Dole zarovnáme bílou látku s červenou na délku až po zem
- zbývá horní část sukně nařasit na délku živůtku s tím, že přečnívat vám bude jenom kousíček na šev - řasím tak, že projedu předním stehem a nařasím na niti. Přistehuju to v ruce a teprve pak prošiju strojem.
sešité záševky nařasíme na šířku živůtku a sešijeme sukni s živůtkem z rubu
- teprve teď jsem si zapravila horní část ramínek (pořád jsem přemýšlela, jestli tam budu našívat rukávky nebo ne a nakonec jsem byla spokojená i bez rukávů :) Ramínka jsem přišila k živůtku.
začistíme ramínka ramínka přišijeme k živůtku dole zapravíme bílou látku
- sukni sešijte vzadu - skončete asi 4 cm pod pasem, aby se šaty dobře oblékaly. Šev rozžehlete a nahoře přišijte.
- zbývá obentlovat spodek sukně (nechávám na konec, kdy střihnu definitivní délku, obentluju a přišiju. Tady kvůli výšivce nejde použít úzký lem, protože by to neprolezlo patkou.
sukni sešijte vzadu - skončete asi 4 cm pod pasem, aby se šaty dobře oblékaly. Šev rozžehlete a nahoře přišijte. sukni sešijte vzadu - skončete asi 4 cm pod pasem, aby se šaty dobře oblékaly. Šev rozžehlete a nahoře přišijte. sukni sešijte vzadu - skončete asi 4 cm pod pasem, aby se šaty dobře oblékaly. Šev rozžehlete a nahoře přišijte. začistíme spodek sukně - obentlovat a přišít
a je hotovo Horní šněrování spodní vyšité mašle celá panenka

Nedočkavá dětská očka, která celou dobu špízovala kolem, pomáhala a motala se kolem s rukama od čokolády si konečně můžou odnést panenku i s novýma šatičkama do pokojíku a kochat se :) ... Měla jsem co dělat urvat modelku ještě na focení.

Přeju Vám taky tolik radosti vašich dětí

Lenka

Kompletní fotopostup



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Znamení zvěrokruhu
Znamení zvěrokruhu
Kolekce výšivek všech dvanácti znamení zvěrokruhu včetně návodu jak je vytvořit v softwaru.
shlédnuto: 13585x,
komentářů: 0

Karnevalová maska - motýl
Karnevalová maska - motýl
Masopust a dětské karnevaly se blíží. Naučíme vás vyrobit vyšívanou masku motýla. Šikulky to zvládnou i na klasickém stroji.
shlédnuto: 9207x,
komentářů: 2

Vánoce - krajkový  zvoneček
Vánoce - krajkový zvoneček
Krajková ozdoba na stromeček může být kouzelným vánočním dárkem nebo vánoční dekorací, která nadělá hodně parády
shlédnuto: 7580x,
komentářů: 4

Vánoce - sáček na dárečky
Vánoce - sáček na dárečky
Ušijte si z vánoční látky sáček s aplikací vánočního stromečku. Takto zabalený dáreček udělá radost dvakrát :)
shlédnuto: 6514x,
komentářů: 6






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.