VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vyšívaný sáček na přezůvky

Loni  jsem při  šití sáčku na přezůvky (zdobeného barvami na textil a tiskátky)  trochu podcenila jeho velikost a už od začátku bylo jasné, že déle než první třídu  rozhodně nevydrží.

Naštěstí jsem k Vánocům dostala vyšívák (Brother NV 955) a k narozeninám zásobu vyšívacích nití :). A tak už několik měsíců uzrával nápad na další pytlík na přezůvky udělat vyšitý se jménem.

Připravila jsem si na počítači jméno krásným ozdobným fontem. Pozor – ne ve všech fontech jdou udělat česká písmena, takže jsem to zkoušela několikrát, ale podařilo se.  Sáček jsem se rozhodla vyzdobit vyšitými motýlky. Na internetu je jich ke stažení spousta a sáček na přezůvky snese moje barevné pokusy

Do vyšívacího rámečku jsem si upla bílé plátno spolu s podkladovou textilií na pozici, kam jsem chtěla jméno a začla jsem vyšívat.

Brother 950 první výšivka

Mám rámeček 10x10, takže jsem látku musela po každém vzoru znovu upínat do jiné pozice.

Brother 950 první výšivka

Nakonec se mi povedlo ozdobit budoucí sáček hromadou motýlků, vyzkoušela jsem i květinovou borduru – jeden ze vzorů, které byly v paměti stroje, na zadní stranu jsem neodolala a vyzkoušela jsem květinu, a ta vyšla tak krásně, že asi zítra hledám nějakou bílou halenku  

Vyšívala jsem to teda nakonec asi hodinu a půl, měnila jsem barvy nití, navlékala a navlékala, až bylo vyšito. Pořád se to nedá srovnat s tím, kdybych si měla prsty rozpíchávat ručně.

Brother 950 první výšivka

Po vyšití jsem látku vyžehlila, ustřihla do rozměrů  38 x 48 cm (36 na výšku včetně přídavku na švy,  48 jako 2krát 24 cm šířka sáčku).  Podkladový materiál jsem stříhala současně s látkou  a nechala jsem ho jako druhou – vnitřní vrstvu sáčku. Jsem zvědavá, co to udělá za rok používání.

Všechny okraje jsem obroubila entlovacím stehem, zároveň jsem tím  přišila po okrajích  podkladový materiál k vrchnímu plátnu.

Potom jsem sáček sešila na spodní a boční straně. Nahoře jsem nechala 5 cm nesešitých. Zde se látka přeloží na stejnou šířku, ale  kraje se přišijí odděleně, aby vznikla díra na navléknutí stužky.  (viz. obrázek). Potom jsem látku na horní straně zahnula o cca 2 – 2,5 cm dovnitř  a přišila tak, aby vznikl tunýlek na šňůrku.

 

Brother 950 první výšivka

Zbývalo už jenom navléknout nějakou hezkou stužku a dát dovnitř přezůvky .


Klíčová slova:

návod, projekt, taška, škola, sáček

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.