VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Termolis Rea 23 x 30 cm
Termolis Rea 23 x 30 cm
5 999,- Kčs DPH
Overlock Brother 3034DWT
Overlock Brother 3034DWT
9 890,- Kčs DPH
Šicí stroj Lada H73A
Šicí stroj Lada H73A
10 990,- Kčs DPH

Zástěrka

Tentokrát vám ukážu, jak se dá velice snadno a rychle na našem stroji ušít, ozdobit výšivkou a olemovat zástěrka pro malé kuchařky.

Velikost zástěrky závisí na tom jak je vaše slečna velká, takže přiložený nákres je opravdu jen orientační. Já jsem měla 50cm 150cm široké látky a zástěrky jsem ušila rovnou dvě. Dál budeme potřebovat 4m lemovky, nitě do barvy a můžeme začít.

Použité výšivky:

Kytička - aplikace
Vendulka

Postup:

Materiál složíme na polovinu – pro lepší manipulaci zajistíme několika špendlíky, naznačíme si tvar zástěrky a ustřihneme. Kapsu je lepší ustřihnout až po vyšití, aby se nám dobře upínala do rámečku, ale ukážeme vám, že to jde i bez toho :)

Ve spodní části si naznačíme motiv vyšití – v mém případě jméno a vyšijeme. Protože výšivku jsme měli nachystanou na šířku, ve stroji jsme ji otočili na výšku a posunuli ke spodnímu okraji rámečku. Jak vidíte, tak i kolem rámečku 13x18 cm je hodně místa, takže nebyl problém látku ustřihnout před vyšitím. Pro jméno jsme použili trhací podkladový materiál, který se kolem vyšitých písmenek lehce odtrhne a zástěrka bude příjemná i z rubu.

Výšivku použijeme i na kapsu. Protože kapsu jsme již ustřihli, dali jsme pevnější stříhací podklad přes celý rámeček a na něj jsme položili kapsu. Pokud si kapsičku necháte neobstřihnutou do tvaru a nejprve ji vyšijete, můžete použít i na ni podklad trhací. Vybrali jsme výšivku kytičky, je připravená jako aplikace, jak vidíte, tak jde vyšít i bez vložené další látky.

Zástěrku i kapsu olemujeme šikmým proužkem. Použili jsme speciální patku – tzv. zakladač šikmého proužku. Šikmý proužek založíte do zakladače, šijeme rovný steh a pozici jehly musíte vyzkoušet aby byla mezi prostředkem a krajem šikmého proužku. Začněte olemováním horní krátké rovné části. Potom olemujte spodní část a "průramky si nechte nakonec. Zde začněte sešitím lemovky k sobě a až máte konec dostatečně dlouhý, aby se dal použít jako vazačka, pásek přiložíte k zástěrce a prošijete průramek. Na konci průramku zase nechte dost na zavázání u krku.

Kapsu také olemujeme po celém obvodu. Potom přichytneme několika špendlíky a přišijeme. Nesmíme zapomenout na začátku a konci šití kapsu podložit. Zabráníme tak případnému vytržení materiálu.

Vyžehlíme a máme hotovo!



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Polštářek s vůní levandule
Polštářek s vůní levandule
Látka s potiskem levandulí v kombinaci s výšivkou. Návod jak ušít oboustranný polštář se zipem. Využití patchwork návodu v kombinaci s výšivkou.
shlédnuto: 11939x,
komentářů: 28

Kabelka pompadůrka
Kabelka pompadůrka
plesová sezóna je v plném proudu, pojďme si ušít něco k šatům
shlédnuto: 9321x,
komentářů: 5

Srdíčko na klíče
Srdíčko na klíče
Valentýnské srdíčko - přívěsek na klíče.
shlédnuto: 4813x,
komentářů: 4

Quiltování na vyšívacím stroji
Quiltování na vyšívacím stroji
Je to jednoduché a vytvoříte nádherné 3D efektní výšivky. Děkujeme Kopretince na nápad se vzorem a vy si užijte další patchwork návody zdarma.
shlédnuto: 28435x,
komentářů: 19






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.