VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Zatkávaný kryt na řezací plotr

Návod na to, jak ušít kryt na řezací plotr Brother ScanNCut jsme vám už jednou ukazovali. Bylo to u článku Videa o řezacím plotru. Ale video je přeci jenom anglicky, takže vám dnes ukážeme jak takový kryt vyrobit ze starých riflí.

Zatkávaný kryt na řezací plotr

Recyklace je dnes velice populární - na kryt vám budou stačit jedny staré rifle. Ideálně pánské - jsou větší :)

Postup:

Ze starých pánských riflí si ustřihněte jednu nohavici a celou přední stranu sedu kde jsou kapsy. Z předních kapes odstřihněte švy a dostanete díly cca 25 cm velké. Ty si složte lícem k sobě a nakreslete na ně tvar bočnice. Velikost bočnic si přizpůsobte podle svého plotru. Nejlepší je postavit plotr na boční stranu a s pomocí patchworkového pravítka tvar plotru obkreslit na látku. Můžete takto vyrobit kryt nejen na plotry Brother, ale i na Silhouette. Pokud váš plotr nastojato nedrží, sežeňte si pomocníka :)

Na kryt vám budou stačit jedny staré rifle Ze starých pánských riflí si ustřihněte jednu nohavici a celou přední stranu sedu kde jsou kapsy Ze starých pánských riflí si ustřihněte jednu nohavici a celou přední stranu sedu kde jsou kapsy Ty si složte lícem k sobě a nakreslete na ně tvar bočnice.

K nakreslenému tvaru nezapomeňte přidat přídavek na šev. Ostré rohy je dobré trochu zaoblit.

K nakreslenému tvaru nezapomeňte přidat přídavek na šev. Ostré rohy je dobré trochu zaoblit. K nakreslenému tvaru nezapomeňte přidat přídavek na šev. Ostré rohy je dobré trochu zaoblit.

Nohavici rozstřihněte u vnitřního švu a nachystejte si obdélník, který překryje celý plotr. Nezapomeňte přidat přídavky na švy.

Teď přijde zdobení. My jsme si na řezacím plotru Brother vyřezali z plsti různě veliké kytičky (vzor kytičky je přímo v paměti plotru) a rozmístili jsme je na riflovinu.

Nohavici rozstřihněte u vnitřního švu a nachystejte si obdélník, který překryje celý plotr. Nezapomeňte přidat přídavky na švy. Teď přijde zdobení. My jsme si na řezacím plotru Brother vyřezali z plsti různě veliké kytičky

Potom přišlo na řadu zatkávaní. Zatkávala moje kolegyně Zuzka Dvořáková na zatkávacím stroji Merrylock SP 1100 a já jsem běhala kolem ní s foťákem, abyste viděli každý detail. Kytičky když si je rozmístíte, je dobré si na riflovinu našpendlit. Tak zůstanou na stejném místě až do doby, než je všechny jednu po druhé zatkáte.

Potom přišlo na řadu zatkávaní Potom přišlo na řadu zatkávaní Kytičky když si je rozmístíte, je dobré si na riflovinu našpendlit. Zatkávání těchto kytek bylo cca za 10 minut hotové :)

Zatkávání těchto kytek bylo cca za 10 minut hotové :)

Zatkávání těchto kytek bylo cca za 10 minut hotové :) Zatkávání těchto kytek bylo cca za 10 minut hotové :) Zatkávání těchto kytek bylo cca za 10 minut hotové :) Zatkávání těchto kytek bylo cca za 10 minut hotové :)

Takhle vypadá zatkaná plsť z rubu - vlákna jsou propíchaná až na vnitřní stranu látky a je to tak správně - díky tomu potom plsť na riflovině vydrží i vyprání na 60 v pračce a ani se nehne.

Zatkávání těchto kytek bylo cca za 10 minut hotové :) Takhle vypadá zatkaná plsť z rubu - vlákna jsou propíchaná až na vnitřní stranu látky Takhle vypadá zatkaná plsť z rubu - vlákna jsou propíchaná až na vnitřní stranu látky

Teď už si vezměte klasický šicí stroj - my máme Brother NV 100 - a našijte na hlavní díl ustřižené bočnice.

Teď už si vezměte klasický šicí stroj a našijte na hlavní díl ustřižené bočnice. Teď už si vezměte klasický šicí stroj a našijte na hlavní díl ustřižené bočnice.

Švy je nejlepší začistit šikmým proužkem. Použili jsme Nastavitelný zakladač pro lemování páskou a našili jsme koupený černý šikmý proužek.

Švy je nejlepší začistit šikmým proužkem Švy je nejlepší začistit šikmým proužkem Použili jsme Nastavitelný zakladač pro lemování páskou a našili jsme koupený černý šikmý proužek Použili jsme Nastavitelný zakladač pro lemování páskou a našili jsme koupený černý šikmý proužek
Použili jsme Nastavitelný zakladač pro lemování páskou a našili jsme koupený černý šikmý proužek

Spodní okraj už stačí obentlovat, zažehlit asi 1 cm do rubu a přišít. A je hotovo.

Spodní okraj už stačí obentlovat, zažehlit asi 1 cm do rubu a přišít. A je hotovo. Spodní okraj už stačí obentlovat, zažehlit asi 1 cm do rubu a přišít. A je hotovo.

Krásný den

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Čištění podložek ScanNCut
Čištění podložek ScanNCut
návod jak vyčistit řezací podložku u plotrů Brother ScanNCut
shlédnuto: 4303x,
komentářů: 2

Zatkávaný obal na knihu
Zatkávaný obal na knihu
Srdíčkové balonky lítají na obalu na knihu.
shlédnuto: 4947x,
komentářů: 2

Taška na plavání
Taška na plavání
Rychlý návod na tašku na ručník a plavky. Šili jsme z laminobavlny.
shlédnuto: 6877x,
komentářů: 2

Videa o zatkávání
Videa o zatkávání
Abyste názorně viděli, jak je zatkávání jednoduché a rychlé, natočili jsme pro vás video
shlédnuto: 3186x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.