VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Overlock Brother 4234D
Overlock Brother 4234D
12 980,- Kčs DPH
Overlock Brother 2104D
Overlock Brother 2104D
7 790,- Kčs DPH
Coverlock Merrylock MK 4055
Coverlock Merrylock MK 4055
11 990,- Kčs DPH

Zavinovací široké kalhoty

Někdo si rád udělá léto i v zimě - my jedeme na dovolenou k moři už teď v březnu, proto tu pro vás máme projekt, jak ušít kalhoty k moři na večerní sedánky, nebo klidně i na ples k lodičkám. Kalhoty jsou široké a vzdušné, proto se bezpochyby hodí na letošní letní sezónu na běžné nošení do práce nebo třeba na výlet.

Vzdušné široké kalhoty

Střih: Střih kalhoty.pdf

Postup:

Nachystejte si látku a pomůcky k šití jako jsou nůžky na textil, křídu, krejčovský metr, špendlíky, obrubovací patku NF002 nebo nastavitelný zakladač NF181, žehličku a šicí stroj, popř. overlock a coverlock. Jako látku jsem zvolila krajkový úplet o šířce 140 cm, čím širší tím vám zůstane více látky na překlady a nohavice budou širší. Délku látky zvolte dle toho, jak chcete kalhoty dlouhé, plus šířku na pásek, ten můžete udělat libovolné široký (já mám 10–20 cm). Pro velikost S jsem zvolila velikost látky š. 140 x d. 100 cm. Pro velikost M bych si nachystala látku širokou 160 cm.

Připravte si

Tady najdete jednoduchý střih, podle kterého si můžete kalhoty ušít - Střih kalhoty.pdf

Kalhoty můžou mít více variant, ale vždy budou zavinovací. Můžou být např. do gumy i na šněrování, na bocích nebudou sešité, takže se sexy rozparkem. Na léto k moři ideální.

Jako první si látku o šířce 140 cm v půlce přehněte. Naměřte si 2 x 12 cm na pásek, zaznačte křídou a pásky ustřihněte. Látku v přehybu rozstřihněte, a nechejte lícem k sobě.

Naměřte si z kraje látky dva pásky Naměřte si z kraje látky dva pásky Pásky podle křídy ustřihněte

Na horní části si naměřte střed a od středu z každé strany 7,5 cm (celkem 15 cm) viz střih: Střih kalhoty.pdf. Je to zjednodušený kalhotový střih, který má hodně vysoký sed a kalhoty nejsou sešité na bočních stranách - místo toho se zavinou a zavážou stuhou. Naměřte si sed - od středu horní části dolů 35 cm, pro hodně vysoký sed klidně i 39 cm. Aby se střed (sed) pěkně stříhal dokulata, látku přeložte ještě jednou na půl. Značku v horní části a sedu spojte a dokulata je dokreslete, a pak podle křídy ustřihněte.

Naměřte si střed horní části Od středové značky si naměřte 7,5cm na každou stranu Od horní středové značky si svisle udělejte čáru 35 cm Krok spojte a zakulaťte

Pak látku rozložte. Obě části mějte stále na sobě, sed našpendlete k sobě a sešijte nejlépe na overlocku, já jsem dnes použila overlock Brother 4234D, který má bohaté příslušenství v základní výbavě. Použít můžete i jakýkoli klasický šicí stroj, např. Brother NV 1800Q, v tom případě krok sešijte overlockovým stehem.

Obě části k sobě našpendlete v kroku Krok sešijte nejlépe na overlocku Krok sešijte nejlépe na overlocku Kalhoty jsou sešité, chybí pásek

Boční švy a spodní délku zahněte a zašijte na šicím stroji dvojjehlou nebo za použití obrubovací patky NF002, dá se použít i nastavitelný zakladač NF181 nebo jako já, na coverlocku Merrylock MK4055 s patkou se zakladačem na podehnutý lem (nastavení coverlocku MK4055 podle návodu – krycí steh široký). Před tím si látku můžete zašpendlit nebo zastehovat, ať se vám lépe udrží šířka zahnutí.

Boční švy a spodní délku zahnete a zašijete na coverlocku Coverlock Merrylock MK4055 podle návodu – krycí steh široký Látku si můžete zašpendlit nebo zastehovat Látku tedy zahněte a zašpendlete
Prošijte na stroji Prošijte na coverlocku

Pásek si nechte co nejdelší, tak aby zůstalo i na zavazování. Pásek zažehlete nebo zastehujte v půlce, kraj pásku si také zažehlete nebo jej zastehujete 1 cm. Část pásku, která není nastehovaná si našijte do pasu na rubovou stranu kalhot (viz foto). Druhou částí zapravte pas, můžete jej zastehovat nebo zašpendlit, a pak je prošijte. Konce pásku zahněte a také prošijte, na to jsem použila šicí stroj Brother NV 1100. To stejné proveďte s druhým páskem a druhou částí kalhot.

Kraj si zažehlete nebo zastehujete 1 cm Pásek našijte do pasu na rubovou stranu kalhot Pásek našpendlete do pasu pak prošijte Prošijte na stroji
Prošijte na stroji Pas zastehujte nebo si zašpendlete a prošijte Konce pásku zahněte a také prošijte A pásek je našitý

Hotovo, krásné elegantní kalhoty třeba na ples k lodičkám, nebo na pláž k žabkám. Teď už jen stačí vyprat, poskládat a zabalit do kufru a hurá na dovolenou. Tak si ji užijte!

Letní kalhoty Letní kalhoty Letní kalhoty Letní kalhoty nebo elegantní na ples
Hotové letní kaĺhoty Hotové letní kaĺhoty Na pláž k žabkám Kalhoty jsou velmi elegantní
Kalhoty mají sexy rozparek Ze zadu je látka plná


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Učící hračka pro děti
Učící hračka pro děti
Šití pro děti je asi ta největší radost. Dnes jsme pro vás připravili panel, na kterém jsou různé druhy zipů, zapínání a knoflíků. Tak se děti přirozenou cestou vzdělávají, rozvíjejí logické myšlení, trpělivost a motoriku.
shlédnuto: 462x,
komentářů: 0

Jednoduché elegantní šaty
Jednoduché elegantní šaty
Plná skříň oblečení, ale stejně nemáte co na sebe? S námi si můžete vyrobit šaty, které se hodí jak na ples tak i na dovolenou u moře. Určitě jsou také vhodné na romantickou večeři v restauraci. Jsou velice elegantní. Tak pojďme na to!
shlédnuto: 340x,
komentářů: 0

Vánoční ozdoby na stromeček
Vánoční ozdoby na stromeček
Vánoce jsou za chvíli tady, tak je čas začít vytvářet vánoční ozdoby na stromeček. My jsme si pro vás tento rok připravili jedny osobité netradiční ozdoby. Vyrobíme si spolu vinylové nálepky s vánočními motivy, které můžete nalepit na akrylová kolečka.
shlédnuto: 631x,
komentářů: 0

Vtipná vánoční trička
Vtipná vánoční trička
Také máte toho jednoho člena rodiny, který miluje sladké, a pokaždé, když pečete Vánoční cukroví, chodí jako pešek okolo a pod rukama vám ještě teplé sladkosti krade z pečícího plechu? Tzv. *Oficiální ochutnávač vánočního cukroví*.
shlédnuto: 694x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.