VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Termolis Rea 23 x 30 cm
Termolis Rea 23 x 30 cm
5 999,- Kčs DPH
Overlock Brother 4234D
Overlock Brother 4234D
12 980,- Kčs DPH
Overlock Brother 2104D
Overlock Brother 2104D
7 790,- Kčs DPH
Šicí stroj Lada Q60B
Šicí stroj Lada Q60B
5 990,- Kčs DPH

Janome Digitizer MBX - autodigitalizace

Připravili jsme pro vás další miniseriál - tentokrát o Janome Digitizer MBX.
Toto je plná verze Janome softwaru pro vytváření výšivek.

Janome Digitizer

Druhý díl je věnovaný automatické digitalizaci.

Postup

Otevřete si Easy Design. Toto je komponenta Janome Digitizer MBX určená pro tvorbu výšivek. Nastavte svůj vyšívací stroj a velikost rámečku, do kterého chcete vyšívat. My jsme vybrali Janome 350 E a velikost rámečku 126 x 110 mm.

Otevřete si Easy Design. Nastavte svůj vyšívací stroj a velikost rámečku

Vyberte v menu Image (obrázek), zvolte Insert Image, přednastavený filtr na soubory typu BMP vyměňte na All files (všechny) a na disku najděte obrázek, ze kterého chcete autodigitalizací udělat výšivku. Já jsem si našla logo Nej šicí stroje.

Vyberte v menu Image (obrázek), zvolte Insert Image, přednastavený filtr na soubory typu BMP vyměňte na All files (všechny) na disku najděte obrázek, ze kterého chcete autodigitalizací udělat výšivku. Já jsem si našla logo Nej šicí stroje.

Obrázek se vloží na plochu v původní velikosti. Je potřeba ho zvětšit na šířku 10 cm. Obrázek chytneme za rožek a tažením myši měníme jeho velikost. Pomocí funkce Lupy (Zoom in) si obrázek v rámečku přiblížíme.

Obrázek se vloží na plochu v původní velikosti. Je potřeba ho zvětšit na šířku 10 cm. Obrázek chytneme za rožek a tažením myši měníme jeho velikost. Pomocí funkce Lupy (Zoom in) si obrázek v rámečku přiblížíme.

Obrázek je ve velikosti, ve které chceme mít výšivku a přiblížíme jej tak, abychom ho na obrazovce viděli co největší. V levém svislém menu je ikonka "Click to design". Po kliknutí na malý černý rožek se rozbalí dvě možnosti: "Click to design instantly", "Click to design Advaced". Jde o dva typy automatické digitalizace obrázku na výšivku - zkrácený a pokročilý. My zvolíme pokročilý - Click to design Advaced. Tato varianta nám nabídne mnoho nastavení, která nám umožní vytvořit výšivku hezčí než úplným automatem.

Obrázek je ve velikosti, ve které chceme mít výšivku a přiblížíme jej tak, abychom ho na obrazovce viděli co největší. V levém svislém menu je ikonka Po kliknutí na malý černý rožek se rozbalí dvě možnosti.Jde o dva typy automatické digitalizace obrázku na výšivku - zkrácený a pokročilý My zvolíme pokročilý - Click to design Advaced.

První důležitá operace je redukce barev. Přestože se vám může zdát, že obrázek má jenom tři barvy, ve skutečnosti tam může být 50 různých sobě blízkých odstínů. Ty je třeba všechny sloučit tak, aby zbylo jenom nezbytně nutné množství barev. V našem logu jsou potřeba 3 barvy - bílá, černá a modrá. Můžete změnit pořadí barev, v jakém budou vyšívané, poslední barva - bílá - má zaškrtnuto Omit - to znamená, že bude považována za pozadí a nebude se vyšívat. Vyšívat se budou pouze modrá a černá. Dáme OK a program vygeneruje z obrázku výšivku.

První důležitá operace je redukce barev. Dáme OK a program vygeneruje z obrázku výšivku.

Abychom dobře viděli stehy, skryjeme zobrazení podkladového obrázku. V horních ikonách si najděte ikonku obrázku: "Display Image" a po kliknutí na ni se podkladový obrázek skryje. Zůstane pouze samotná výšivka a zobrazení jejích stehů.

Abychom dobře viděli stehy, skryjeme zobrazení podkladového obrázku. V horních ikonách si najděte ikonku obrázku:

Pokud kliknete na ikonku brýlí, program výšivku zobrazí v 3D simulaci. Pomocí funkce Lupy jsme zobrazení zmenšili a dali výšivku zobrazit v rámečku. Nyní zbývá už jen dát výšivku uložit.

Pokud kliknete na ikonku brýlí, program výšivku zobrazí v 3D simulaci. Pomocí funkce Lupy jsme zobrazení zmenšili a dali výšivku zobrazit v rámečku Nyní zbývá už jen dát výšivku uložit.


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Janome Digitizer MBX - vytváření písma
Janome Digitizer MBX - vytváření písma

shlédnuto: 4188x,
komentářů: 0

Hrací kostka
Hrací kostka
Máte v rodině nějaké miminko, pro které chcete vyrobit dárek?
shlédnuto: 6479x,
komentářů: 2

Zástěrka podruhé
Zástěrka podruhé
... aneb zástěr není nikdy dost! Jarní květinové aplikace
shlédnuto: 5517x,
komentářů: 6

Velikonoční vajíčka na způsob Richelieu
Velikonoční vajíčka na způsob Richelieu
tentokrát vyšíváme přímo na látku a velikonoční dekorace vystřihujeme. Jeden z jednoduchých a velmi oblíbených návodů.
shlédnuto: 7141x,
komentářů: 5






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.