VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Aplikace - sova

Velká vyšívací plocha mého kombinovaného šicího a vyšívacího stroje Brother Innov-is V5 mě zvlášť od doby, kdy ji mám zvětšenou z 18x30 na 20x30 cm - jsou to sice jenom 2 cm na šířku, ale ta sada pro zvětšení vyšívací plochy obsahuje dva dokonalé rámečky, rámeček 20x30 je o hodně bytelnější než ten 18x30, který je u stroje v základu, líp v něm drží látka.
Velké výšivky jsou potom super, pokud jsou to aplikace - jsou měkčí, můžete se vyřádit při výběru barev a látek a uděláte s aplikací efektní obrázky ve velkém rozměru.

Aplikace - sova

Použité výšivky

Sova - aplikace

Postup:

U vyšívacího vzoru aplikace se vždy snažíme dělat k tomu fotonávod toho, jak jdou barvy po sobě. Pokud máte cizí aplikační vzor, je nejlepší si ho buď zobrazit v softwaru a podívat se, jak se bude vyšívat, v jakém pořadí, nebo si ho nanečisto nechat ve vyšívacím stroji vyšít. Pak rychle pochopíte, jak jdou barvy po sobě a kdy vložit jakou látku.

Do rámečku si upněte látku, na kterou chcete aplikaci vyšít. Pro aplikace většinou stačí nažehlovací trhací materiál, u téhle velké sovy doporučuju podložit 2 vrstvami trhacího materiálu.

Do rámečku si upněte látku, na kterou chcete aplikaci vyšít. Na displayi stroje vidíte, jak jdou barvy po sobě Podložit látku v téhle velikosti doporučujeme 2 vrstvami papíru

Pokud budete stejně jako my ladit sovu do hnědých odstínů, bude vám na veškeré přišívání látek stačit jedna středně hnědá barva nitě.

První barva ve výšivce vyznačí, kam máte přiložit látku pro oči.

První barva ve výšivce vyznačí, kam máte přiložit látku pro oči. Jakmile stroj zastaví, položte na vyznačenou oblast látku - stačí vyžehlit a položit, není třeba špendlit

Jakmile stroj zastaví, položte na vyznačenou oblast látku - pokud není vyloženě jemná, stačí ji vyžehlit a položit, nemusíte ani špendlit. Stroj po spuštění druhé barvy látku přišije a opět zastaví.

Jakmile stroj zastaví, položte na vyznačenou oblast látku - stačí vyžehlit a položit, není třeba špendlit Stroj vám další barvou látku přišije

Nyní opatrně vytáhněte rámeček z vyšívací jednotky (hlídejte si, že jste s jednotkou nepohnuli). Látku obstřihněte těsně kolem švu. Osvědčilo se mi látku nadzvihnout a nůžkami pro vyšívání ji obstřihnout.

Vytáhněte rámeček ze stroje a látku obstřihněte těsně kolem švu Vytáhněte rámeček ze stroje a látku obstřihněte těsně kolem švu Vytáhněte rámeček ze stroje a látku obstřihněte těsně kolem švu třetí barva v pořadí vyznačí, kam máte přiložit látku pro uši.

Další - třetí barva nitě opět na látku vyznačí, kam máte položit další látku. Je to část hlavy nad očima.

třetí barva v pořadí vyznačí, kam máte přiložit látku pro uši. Jakmile stroj zastaví, položte na vyznačenou oblast látku

Na vyznačenou oblast položte zvolenou látku a nechte ve stroji čtvrtou barvou přišít. Jakmile stroj zastaví, rámeček opatrně vyjměte ze stroje a látku obstřihněte těsně kolem švu.

Stroj vám další barvou látku přišije Stroj vám další barvou látku přišije Vytáhněte rámeček ze stroje a látku obstřihněte těsně kolem švu pátá barva v pořadí vyznačí, kam máte přiložit látku pro křídla.

Pátá barva výšivky vyznačí oblast, kam přijde přiložit látka na křídla.

pátá barva v pořadí vyznačí, kam máte přiložit látku pro křídla. Jakmile stroj zastaví, položte na vyznačenou oblast látku

Opět na vyznačenou oblast položte látku určenou pro křídla a následující barva č. 6 potom látku přišije. Po přišití obstřihněte těsně kolem švu.

Stroj vám další barvou látku přišije Vytáhněte rámeček ze stroje a látku obstřihněte těsně kolem švu sedmá barva v pořadí vyznačí, kam máte přiložit látku pro bříško.

Sedmá barva vyznačí prostor pro látku na bříšku sovy. Po zastavení přiložte vybranou látku (vidíte, že si můžete přikládat různé barvy a zkoušet, co vám bude barevně víc sedět) a nechte osmou barvou přišít.

sedmá barva v pořadí vyznačí, kam máte přiložit látku pro bříško. Stroj vám další barvou látku přišije Jakmile stroj zastaví, položte na vyznačenou oblast látku Veškeré látky jsou přišité a obstřihnuté, vyšívací vzor bude ještě obšívat detaily a kraje

Naposled vyjměte vyšívací rámeček ze stroje a obstřihněte látku těsně kolem švu. V tomto okamžiku máme přišité všechny látky potřebné pro aplikaci a už budeme jenom vyšívat detaily.
Aplikace koncipuju při tvorbě výšivky vždy takto - nejprve všechny potřebné látky přišiju, obstřihnu (obstřihávám vždy hned po přišití, aby se mi plandající kusy nepletly do další barvy) a až mám naaplikované všechny barvy, jdu teprve obšívat. Celá výšivka je ve finále čistší.

tečky pod krkem

Nyní ve výšivce následuje vyšívání detailů - puntíky kolem krku, oči, ...

další barva vyšije oči další barva vyšije oči Následuje modré peří na hlavě a náprsence

... modré peří mezi očima a na náprsence a ozdobné modré tečky kolem peří.

Následuje modré peří na hlavě a náprsence dál světle modré peří tečky kolem peří ohraničení peříček na náprsence

... lemování pírek na náprsence a drápy na nohou
Tohle je první testovací výšivka - vidíte, že tmavě modrá pírka náprsenky mi trochu uhla, takže jsem výslednou výšivku ještě upravila, aby to příště už nedělalo. Vždy je třeba výšivku poprvé cvičně vyšít, abyste viděli, jak to vypadá vyšité, ono občas něco v počítači vypadá dobře a teprve po vyšití vidíte drobnosti, které je třeba ještě doladit.

ohraničení peříček na náprsence drápy na nohou hnědé obšití křídel a břicha

Jako předposlední se šije hnědé lemování křídel a poslední je lemování náprsenky.
Je hotovo. Teď už jenom zbývá vyjmout výšivku z rámečku, vytrhat podkladový materiál a došít třeba polštář nebo tašku.

poslední se vyšívá lemování krku Hotová aplikace sovy Hotová aplikace sovy Hotová aplikace sovy

Krásný den
Lenka

Do rámečku si upněte látku, na kterou chcete aplikaci vyšít.

Klíčová slova:

návod, projekt, sova, aplikace

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Mincovka
Mincovka
Malá kapsička třeba na mince nebo na jiné drobnosti.
shlédnuto: 4663x,
komentářů: 0

Výměna zipu u sukně
Výměna zipu u sukně
Společenská sezóna je už v plném proudu, takže pro vás dnes máme návod na to, jak si u sukně vyměnit skrytý zip.
shlédnuto: 3464x,
komentářů: 0

Obal na mobil nebo kapsička se zipem na cokoliv
Obal na mobil nebo kapsička se zipem na cokoliv
Postup šití můžete použít prakticky na jakoukoliv velikost - šila jsem takto obal na 17-ti palcový velký notebook, malou kapsičku na USB flešky.
shlédnuto: 9029x,
komentářů: 3

Svítící domečky
Svítící domečky
Nejen vánoční dekorace, která vykouzlí kouzelnou atmosféru
shlédnuto: 5263x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.