VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Krajkové naušnice - mušle

Léto - slunce - moře. My se teprve chystáme. Letos budu u moře dělat parádu v krajkových naušnicích ve tvaru mušlí.

Naušnice mušle

Sám sebe člověk těžko vyfotí, takže modelku mi dělala kamarádka :)

Použité výšivky

Krajkové naušnice - mušle

Postup:

Do rámečku upněte rozpustný vliselín nebo rozpustnou folii Aquina 80. Nepoužívejte ale tenké folie určené k vyšívání na froté. Pokud vám vliselín výšivku neudrží, zkuste dát dvě vrstvy. Mám tu ještě několik metrů folie navíc, kdyby někdo chtěl (100 Kč/metr) tak napište na email.
Kdo nemá žádný rozpustný materiál, může si zkusit výšivku udělat na tenoučký voál nebo záclonovinu, mělo by to také udržet.

TIP: je dobré dát spodní nit stejnou jako horní - i pokud vyšíváte bílou, tak spodní nit je trošičku jiná a je to nepatrně vidět.

POZOR: rubová strana výšivky bývá trošičku méně plastická a je to vidět, proto druhou naušnici vyšijte zrcadlově obrácenou. Obrátíte ji jednoduše přímo na obrazovce vyšívacího stroje.

Do rámečku upněte rozpustný vliselín nebo rozpustnou folii Aquina 80 Výšivku opatrně vytrhněte výšivky z rubu

Já osobně mám vyšívací stroj Brother NV 2200. Jeho obrovskou výhodou oproti samostatným vyšívacím strojům je, že má dvě cívková pouzdra. Klasické na šití a druhé quiltovací - vyšívací. To quiltovací cívkové pouzdro se liší tím, že má více utažené napětí spodní nitě. Takže na vyšívání víc utahuje horní nit dolů. Ale na vyšívání krajek ho nepoužívám - dávám klasické, protože to hodně utažené quiltovací pouzdro mi víc trhalo rozpustný igelit než když používám klasické šicí cívkové pouzdro.

vyšívací stroj Brother NV 1500 má dvě cívková pouzdra - klasické a quiltovací

Po vyšití se ke krajce musíte chovat s citem. Opatrně ji odtrhněte z folie nebo vliselínu. Namočte krajku do teplé vody a nechte chvilku rozpustit. Folie se sama od sebe zapustí do nití a naškrobí je, už není ani potřeba přidávat další škrob. Vliselín často stači napařit žehličkou, všechno záleží na konkrétním materiálu, který jste použili.

Nechte volně uschnout na utěrce a suché ještě přežehlete.

namočte do vody nechte usušit  třeba na utěrce

Naušnicové háčky můžete vyměnit ze starých naušnic, já jsem si koupila na Fleru nové, protože bižuterní kovy mi už po letech nošení nedělají dobře a potřebuju mít závěsy do uší stříbrné.

krajkové naušnice krajkové naušnice


Krásný den

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Jak vyšívat na froté
Jak vyšívat na froté
Ukážeme vám jak na chlupaté materiály a ušijeme společně houbičku a žínku
shlédnuto: 7807x,
komentářů: 1

Software Era v češtině!
Software Era v češtině!
Povíme vám jak si software Era přepnout do češtiny.
shlédnuto: 6931x,
komentářů: 15

Era Stitch - videonávod
Era Stitch - videonávod
konečně vám přinášíme slíbené videonávody
shlédnuto: 4799x,
komentářů: 15

Software Era - jak na tvorbu nápisů
Software Era - jak na tvorbu nápisů
... aneb jak podepsat dětem věci na tábor
shlédnuto: 5403x,
komentářů: 5






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.