VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Recyklace květované halenky

Taky se vám stává, že jdete do obchodu nebo "sekáče", vidíte nějaký kousek a v hlavě si říkáte, jak je to krásná látka, ale nejraději byste ho přešili na něco malinko jiného? Ten samý pocit mě potkal, když jsem objevila oversize květovanou halenku a hned mě napadlo, jaké by z toho byly krásné letní šaty.

Recyklace květinové halenky

Nebojte se experimentovat a vytvářet tak nové a originální kousky oblečení do svého šatníku!

Postup:

Halenku jsem zakoupila s dlouhými rukávy, které (co si budeme vykládat) nejsou úplně ideální na teplé letní dny, navíc byla vepředu malinko kratší, než bych potřebovala. Zadní část byla prodloužená, takže tam byla délka halenky ideální. Po tomto zhodnocení jsem usoudila, že bude nejlepší rukávy kompletně ustřihnout a na spodní lem našít krajku, aby se délka halenky prodloužila.

Nachystejte si materiál

Pokud máte doma nějakou podobnou starší a nevyužitou halenku neváhejte a pusťte se do renovace s námi!

Nůžkami ustřihněte rukávy kousek před průramky (cca asi 2 cm) a okraj látky začistěte na overlocku. Poté látku zahněte se švem v přehybu a prošijte rovným stehem na běžném šicím stroji. Pokud máte doma coverlock, nemusíte okraj látky začišťovat na overlocku, ale můžete látku rovnou prošít coverlockem.

Odstřihněte rukávy Odstřihněte rukávy Odstřihněte rukávy Odstřihněte rukávy
Okraj začistěte na overlocku Okraj začistěte na overlocku Látku zahněte Látku zahněte
Látku zahněte Nacívkujte si nit Látku prošijte rovným stehem

Nachystejte si krajku a našpendlete ji ke spodní části halenky. Krajku nezastřihujte na čistý rozměr, ale nechte si kousek na její sešití.

Krajku našpendlete ke spodní části halenky Krajku našpendlete ke spodní části halenky Krajku našpendlete ke spodní části halenky Krajku našpendlete ke spodní části halenky

Krajku našijte do spodní části halenky rovným stehem na běžném šicím stroji. Na konci šití krajku otočte, doměřte délku a sešijte. Na závěr můžete krajku shora prošít, aby byl šev plochý.

Krajku přišijte rovným stehem Krajku otočte, doměřte délku a sešijte Krajku otočte, doměřte délku a sešijte Krajku otočte, doměřte délku a sešijte
Krajku sešijte Krajku sešijte Krajku sešijte Krajku prošijte rovným stehem, aby byl šev plochý

Tak a je hotovo! Takto si můžete velice rychle vytvořit spoustu letních šatů. Pokud by se vám do šatů hodil ještě pásek, není nic jednoduššího, než si do pasu našít poutka a jako pásek použít např. copánek z koženky nebo pásek ušít ze zbytků z rukávů.

Hotové šaty

Šaty jsou velice pohodlné a vzdušné, ideální k vodě nebo na letní festival.

Hotové šaty Hotové šaty Hotové šaty


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Letní dámské šortky
Letní dámské šortky
Ušijte si podle našeho návodu letní šortky s kterými budete nepřehlédnutelná a budete se cítit skvěle v horkých letních dnech!
shlédnuto: 2083x,
komentářů: 0

Vyšívání na šaty
Vyšívání na šaty
Máte doma nějaké jednobarevné šaty, ale připadají vám nudné a chtěly byste je nějak ozvlášnit a dodat jim šmrnc? Tak provětrejte svůj vyšívací stroj a dejte se do toho!
shlédnuto: 2788x,
komentářů: 0

Pozvánky na narozeniny pro holky
Pozvánky na narozeniny pro holky
Chystáte pro svoji holčičku narozeninovou oslavu, ale nemůžete sehnat žádné princeznovské pozvánky? V tomto návodu vám ukážeme jak na ně!
shlédnuto: 2147x,
komentářů: 0

Látková taška
Látková taška
Chystáte se na nákup a nemáte žádnou pořádnou a prostornou tašku? Ukážeme vám, jak si jednu takovou (nebo i mnohem více :)) vytvořit.
shlédnuto: 3484x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.