VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Řezací plotry Brother SDX - kalibrační proužek

Řezací plotry řady Brother ScanNCut SDX jsou na našem trhu absolutní novinkou! Mezi hlavní výhody oproti řezacím plotrům Brother ScanNCut řady CM patří zejména automatický nůž (který si sám určí hloubku prořezání materiálu), vylepšené skenování (rozlišení skeneru je 600 dpi) a možnost připojení odvíječe fólie, se kterým můžete řezat fólie až do rozměru 30x180 cm. Na další rozdíly mezi řezacími plotry se můžete podívat na našem e-shopu v popisu zboží, kde najdete přehlednou srovnávací tabulku všech modelů.

Kalibrační proužek - použití

Tento podrobný návod je vytvořen pro řezací plotry Brother ScanNCut SDX1000 a Brother ScanNCut SDX1200, které mají automatický nůž.

U řezacích plotrů Brother řady SDX můžete narazit na jediný problém, a to při použití ochranných mezipodložek. Automatický nůž plotru totiž měří výšku nalepeného materiálu a s mezipodložkou nepočítá.
Pokud chcete mezipodložky s automatickým nožem používat, musíte na originální podložku připevnit kalibrační proužek.
V tomto návodu vám ukážeme, jak kalibrační proužek použít a co se stane, pokud kalibrační proužek nepoužijete a budete řezat s použitím mezipodložky.

Příprava pro upevnění kalibračního proužku

Řezání bez kalibračního proužku

První si tedy ukážeme řezání bez kalibračního proužku s použitím lepící mezipodložky NSS 10. Na displeji plotru jsme si vybrali šablonu a umístili jsme ji do prostoru, kde máme připevněný papír. Při volbě řezání nastavíme automatický přítlak a řezání spustíme. Nůž nejprve musí nastavit svou hloubku, takže přejede do horní části podložky a změří výšku, poté přejede nad papír, opět změří výšku a tím je hloubka nože nastavena a řezání se spustí.
Automatický nůž s mezipodložkou nepočítá, takže po vyřezání a sundání papíru je vidět, že nůž prořezal nejen papír, ale i mezipodložku.
Pokud kalibrační proužek ještě nemáte a chcete i tak řezat, doporučujeme snížit přítlak nože na minimální hodnotu.
Když při řezání na mezipodložkách použijete kalibrační proužek, kterým překryjete body, které snímá řezací nůž, vyrovnáte tak výšku nože a řezání proběhne v pořádku!

Nachystejte si šablonu Nastavte hodnoty řezání Měření výšky podložky Měření výšky materiálu
Vyřezaná šablona Nečistoty na mezipodložce Prořezaná mezipodložka

Použití kalibračního proužku

Kalibrační proužek si vytáhněte ze sáčku a přečtěte si pečlivě návod a upozornění, kdy nesmí být kalibrační proužek použit. Z kalibračního proužku odlepte ochranný papír a přilepte jej do horní části originální podložky (podložky, kde máte připevněnou i ochrannou mezipodložku), zarovnejte ho na šířku mezipodložky tak, aby zakrýval i horní pravítko a navazoval tak na mezipodložku viz. obrázky. Kalibrační proužek nesmí být přilepený na hraně podložky a nesmí zasahovat do pojezdových válečků.

Návod na upevnění kalibračního proužku Místo pro připevnění kalibračního proužku Odstraňte ochranný papír z kalibračního proužku Připevněte kalibrační proužek
Správně připevněný kalibrační proužek Správně připevněný kalibrační proužek

Na mezipodložku si připevněte papír a v řezacím plotru si načtěte požadovanou šablonu a umístěte ji do prostoru, kde máte papír připevněný. Při volbě řezání nastavte automatický přítlak nebo přítlak nastavte ručně podle řezaného materiálu (dle mého názoru je lepší si s přítlakem malinko pohrát, aby výsledek byl co nejlepší - na náš materiál bych použila přítlak v hodnotě -1) a řezání spusťte. Po dokončení řezání odstraňte z mezipodložky papír a pří odlepení mezipodložky můžete vidět, že je pouze nařízlá a není prořízlá, jak při řezání bez kalibračního proužku.

Připevněte materiál na podložku Nastavte hodnoty řezání Vyřezaná šablona Ukázka neprořezané mezipodložky

Když porovnáte obě místa, kde se papír vyřezával, můžete vidět, že při použití kalibračního proužku na mezipodložce zůstalo i méně nečistot, protože byl použit vhodnější automatický přítlak.

Porovnání řezaných šablon Porovnání řezaných šablon

Na novém typu plotru s automatickým nožem samozřejmě můžete řezat i bez mezipodložek a bez kalibračního proužku, ale s mezipodložkami o hodně snížíte náklady na podložky a věříme, že i s kalibračním proužkem budete spokojení a řezání se vám bude dařit. :)



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vyšívaná šála
Vyšívaná šála
Máte novou bundu a chybí vám k ní šála do barvy? Nechte se inspirovat naší vyšívanou šálou, která bude krásná v jakékoliv barvě.
shlédnuto: 1965x,
komentářů: 0

Vánoční dětské body se sobem
Vánoční dětské body se sobem
Máte doma nebo v rodině miminko? Nažehlené bodyčko bude na fotkách přímo zářit.
shlédnuto: 1970x,
komentářů: 0

Vánoční přání
Vánoční přání
Vytvořte si krásná Vánoční přání, kterými všechny překvapíte a budete naprosto originální!:)
shlédnuto: 2524x,
komentářů: 0

5 důvodů, proč si koupit OVERLOCK
5 důvodů, proč si koupit OVERLOCK

shlédnuto: 1114x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.