VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Velikonoční výzdoba s výšivkou

S blížícím se jarem samozřejmě přichází i Velikonoce, na které si musíte pěkně ozdobit Váš byt či dům a vnést do něj teplejší barvy! Proto je na čase změnit zimní výzdobu za velikonoční. Dnes s námi budete vyrábět závěsnou dekoraci na dveře nebo kamkoliv do interiéru.

Velikonoční výzdoba s výšivkou

Šitá vajíčka si můžete vyrobit v různých barvách a ozdobit jimi třeba větvičky zlatého deště ve váze, jdou samozřejmě podle naší šablony ušít i bez použití vyšívacího stroje - stačí hezké látky a trocha šikovnosti!

Použité výšivky
- vzory z aplikace Artspira
- vzory ze stroje Brother F540e
- speciální výšivka určená pro tvar vajíčka určeného k naplnění:

Vajíčko - k vycpání vatou

Postup:

Nachystejte si jakékoli plátno, zbytky vatelínu nebo vaty na naplnění, nažehlovací trhací materiál, nůžky, vyšívací nitě, stužky nebo přírodní provázek, dále silnější větev, drobné zelené větvičky, břečťan atd., můžou být i barevné květy na oživení, použít můžete živé či umělé. Na ozdobení vajíček výšivkou jsme použili šicí a vyšívací stroj. Já jsme použila novinku od značky Brother kombinovaný šicí a vyšívací stroj F580 - zvládnete to ale i na pouze vyšívacím stroji bez šicích funkcí.

Nachystejte si Nachystejte si Připravte si všechny potřebné materiály

Nejdříve si nastříhejte látku (plátno) v rozměru cca 20 x 30 cm, na každé vajíčko potřebujete dva kusy, takže já mám 10ks. Velikost látky jsme zvolili tak, aby šla dobře upnout do vyšívacího rámečku s plochou 13x18 cm. Ve vzoru vajíček ale najdete i velikosti pro menší rámeček 10x10 cm. Pro polovinu látek (spodní strana) potřebujete připravit také nažehlovací trhací podkladový materiál v podobné velikosti.

Rozměřte si plátno Rozměřte si plátno Rozměřte si plátno Pak plátno podle značek rozstřihněte

Trhací materiál na plátno nažehlete žehličkou nebo můžete použít stejně jako já termolis REA ... práce na něm je jednoduchá a rychlá. Pro nažehlení trhacího papíru jsem nastavila teplotu na termolisu 160oC a 20 sekund. Nažehlete 5 kusů látky, 5 zůstane nenažehlených.

Pak na sebe přiložte plátno s nažehlovacím materiálem Pak nastavte termolis Nažehlovací materiál nažehlete na plátno 5 kusů plátna takto nažehlete, 5 nechejte nenažehlených

Podžehlenou látku upněte do rámečku a jdeme vybírat výšivky!

Plátno upevněte do rámečku Plátno upevněte do rámečku

Třeba ten zelený vzor břečťanu je z vyšívacího stroje Brother - mají ho všechny stroje řady F, dál potom určitě NV880 a NV2700, najdete ho i v dalších Brother strojích. Několik hezkých jarních výšivek je i v programu Design Database Transfer.
Pokud máte doma vyšívací stroj Brother s integrovanou Wi-fi, můžete stejně jako my využít i vzory z aplikace Artspira. Funguje pro všechny vyšívací stroje Brother s Wi-fi a vzory tam stále přibývají. Teď na jaře máme spoustu nových velikonočních výšivek. Určitě můžete použít i drobnější jarní výšivky z našeho portálu.

Aplikace Artspira Aplikace Artspira Aplikace Artspira Aplikace Artspira - tento vzor jsme také vyšívali

Jdeme výšivky skládat k sobě - aspoň vám ukážeme, jak s výšivkami ve stroji můžete jednoduše pracovat. Nejdřív jsem si do stroje nahrála výšivku vajíčka - je to speciálně vytvořený vzor, který látky sešije k sobě a nechá tam díru na protočení, naplnění a poté sešití v ruce. Pokud budete chtít vajíčka pouze z barevné hezké látky bez dalšího zdobení, stačí dát do rámečku dvě látky lícem k sobě a vzor použít. V tomto našem vzoru je celkem 5 velikostí - vyberte si tedy podle vlastní potřeby - jenom si uvědomte, že vajíčko se po naplnění na výšku i na šířku o něco zmenší.

Připravte si obšití ve tvaru vejce

Teď už tedy na displeji krásně vidíte obrys vajíčka ve zvolené velikosti a my tam budeme přidávat ještě výšivku nějaké kytičky nebo jarního motivu. Každé vajíčko máme jinak veliké a s jiným vzorem. Na displeji stroje zvolte tlačítko Přidat a vyberte si vzor, kterým vajíčko ozdobíte. Zároveň hezky vidíte, jestli je vzor hezky uprostřed a můžete ho na displeji napozicovat - posunout ho třeba trochu dolů, víc vlevo a podobně a hlavně si zkontrolovat, zda se vůbec do vajíčka vejde.

Připravte si obšití ve tvaru vejce Na stroji si nachystejte další výšivku Na stroji si nachystejte další výšivku Na stroji si nachystejte další výšivku

Na displeji krásně vidíte celý vzor. Teď ještě přichází jedna důležitá drobnost - protože jsme první vkládali vzor vajíčka a potom teprve ozdobu, bude se to černé vajíčko, které sešívá, vyšívat první. To my ale nechceme, takže na tlačítku "jehla +/-" si posuneme celé vyšívání o jednu barvu dopředu - ikonkou "špulka +". Vyšijeme barevně ozdobu a po dokončení vzoru budeme barvu č. 1 - tzn. to černé sešívací vajíčko - opakovat a tím sešijeme celý tvar - více se dozvíte dále.

Na stroji si nachystejte další výšivku Na stroji si nachystejte další výšivku

Takže - máme přepnuto na první barvu ozdůbky, vyberte si barvičky tak, aby vám ladily k látce, vložte vyšívací rámeček do stroje a pusťte se do toho! Tahle kytička je z aplikace Artspira.

A květinka je vyšitá A květinka je vyšitá

Jakmile bude celá barevná ozdoba vyšitá, výšivka skončí. Naběhne vám tam automaticky zase první barva - tzn. černé sešívací vajíčko a my budeme sešívat. Teď je důležité nezapomenout vložit stužku nebo šňůrku na zavěšení. Můžete si udělat jenom očko z atlasové stužky nebo jako my přišít přírodní provázek, za který budeme vajíčka vázat k připravené větvi. Důležité je, že část, která má po protočení zůstat uvnitř vajíčka, musíte našpendlit směrem ven, a část, kterou chcete mít po sešití venku, nasměrovat dovnitř. Nechte si také dostatečnou vzdálenost od místa, kde se bude vajíčko sešívat.
TIP: líp se to špendlí, když si vytáhnete rámeček ze stroje, ale dejte si pozor na to, abyste při vytahování nebo vracení rámečku nepohli s pozicí vyšívací jednotky.

Nyní si nachystejte provázek nebo stužku Provázek našijte k výšivce

Ještě než vrátíte rámeček zpátky do stroje a zapnete vyšívání, musíte ještě na rámeček shora položit druhou látku - lícem dolů, rubem nahoru. Toto bude zadní strana vajíčka.
TIP: nebojte se na zadní stranu dát jinou barvu látky - třeba zrovna k růžové kytičce růžovou zadní stranu.

Na vzor položte nachystaný kousek plátna Pak vzor obšijte dokola

Spusťte vyšívání a vyšijte vzor černého sešívacího vajíčka. Výšivka má připravenou černou barvu - to je proto, aby byla na displeji stroje dobře vidět. Barvu nitě samozřejmě volte v barvě látky :). Po vyšití už můžete vytáhnout látku z rámečku a jít vyšívat další kousek stejně jako my. Pozorní si všimnou, že se na fotkách jemně střídají vajíčka s velikonočním vejcem a s kytkou.

Pak vzor obšijte dokola Pak vzor obšijte dokola ale nezapomeňte nechat dírku na předvácení Pak výšivku vyjměte z rámečku

Nachystali jsme si více různých vajíček, všechna jsme vyšili a sešili v decetních bílých a pastelových barvách.

Nachystejte si vyšívací nitě potřebných barev Vyšijte velikonoční vzory dle libosti Další velikonoční výšivka Další velikonoční výšivka

Jakmile budete s počtem vajíček spokojení, můžete se pustit do jejich dokončování. Odtrhněte trhací podkladový materiál a vajíčka postupně obstřihněte asi 5 mm od kraje. V místě, které není sešité, je dobré nechat látky kousek víc.

Odtrhněte nažehlovací papír Odtrhněte nažehlovací papír Tento postup zopakujte u dalších vzorů

Obstřižená vajíčka protočte do lícu, připraveným otvorem vycpěte odstřiženými zbytky vatelínu, vatou nebo jinou výplní. Nakonec otvor, kterým jste vajíčka vycpaly, ručně zašijte.

Pak vajíčka obstřihněte Pak dírkou vycpěte vajíčka Pak dírkou vycpěte vajíčka Dírku zašijte v ruce

Teď už jen stačí podle vlastní fantazie vajíčka připevnit, nazdobit a přivěsit na dveře. My jsme vajíčka přivázaly na asi 35 cm dlouhou silnější větev z břízy a dozdobily břečťanem. Tato krásná a veselé veelikonoční dekorace Vám bude dělat radost po celou dobu Velikonoc!

A je hotovo Pak už jen připevněte větvičky a kytičky Dekoraci už stačí jen pověsit na dveře Velikonoční dekorace na dveře

Budeme se těšit na vaše fotky dekorací! Pokud se necháte inspirovat našemi projekty s návody, nezapomeňte nás prosím označit u fotografie vašeho výtvoru na Instagramu jako @nejsicistroje. Děkujeme!

Velikonoční dekorace na dveře Velikonoční dekorace na dveře Velikonoční dekorace na dveře

Tak Veselé Velikonoce!



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Praktické pořadače nejen pro děti
Praktické pořadače nejen pro děti
Látkové pořadače, nebo chcete-li košíky, mají všestranné využití. My je budeme používat na dětské potřeby a hračky. Jsou měkké, děti se o ně nemůžou zranit a dají se dobře přenášet. Pořadače budeme šít z látky s dětským potiskem ve třech velikostech.
shlédnuto: 408x,
komentářů: 0

Zavinovací široké kalhoty
Zavinovací široké kalhoty
Někdo si rád udělá léto i v zimě - my jedeme na dovolenou k moři už teď v březnu, proto tu pro vás máme projekt, jak ušít kalhoty k moři na večerní sedánky, nebo klidně i na ples k lodičkám.
shlédnuto: 787x,
komentářů: 0

Učící hračka pro děti
Učící hračka pro děti
Šití pro děti je asi ta největší radost. Dnes jsme pro vás připravili panel, na kterém jsou různé druhy zipů, zapínání a knoflíků. Tak se děti přirozenou cestou vzdělávají, rozvíjejí logické myšlení, trpělivost a motoriku.
shlédnuto: 462x,
komentářů: 0

Jednoduché elegantní šaty
Jednoduché elegantní šaty
Plná skříň oblečení, ale stejně nemáte co na sebe? S námi si můžete vyrobit šaty, které se hodí jak na ples tak i na dovolenou u moře. Určitě jsou také vhodné na romantickou večeři v restauraci. Jsou velice elegantní. Tak pojďme na to!
shlédnuto: 341x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.