VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Dárková krabička

Dárkové krabičky jsou parádní způsob, jako osobitě darovat nějaký drobný dárek - třeba šperk, nebo malou sladkost. Pokud jste dáreček vyrobili, koupili bez obalu, nebo se Vám obal třeba rozbil, tyto krabičky určitě potěší každého oslavence. Navíc je za pár dní Den maminek, takže krabičku hned využijete na nějakou drobnost. Navíc jsme si pro Vás připravili i samolepky tematicky ke Dni matek.

Dárková krabička

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Dárková krabička - ozdobná
Vyřezávací šablona - Dárková krabička - pyramida

Ke Dni maminek na krabičku můžete nalepit nálepku s malým vzkazem, který maminku potěší o to víc! PDF ke stažení zde - samolepky-den-matek.pdf

Postup:

Na výrobu dárkové krabičky z papíru budete potřebovat tvrdé barevné papíry - gramáž 200 g/m2 a více, nůžky, samolepící pásku nebo lepidlo, kovovou špachtli, něco na ozdobení krabiček, stužky/provázek atd. A pak si nachystejte pomocníka, kterým je řezací plotr.

Připravte si Nachystejte si

Jako první si na originální podložku nalepte nízko lepící (zelenou) mezipodložku NSS 10, pokud máte plotr Brother ScanNCut řady SDX stejně jako já, nesmíte zapomenout nalepit i kalibrační proužek. Na zelenou mezipodložku nalepte barevný papír, pro řezání na plotru je lepší používat papíry vyšší gramáže, já jsem použila papíry gramáže 200 g/m2. V plotru si otevřete šablonu sítě krabičky.

Materiál nalepte na mezipodložku Otevřete si šablonu

Síť krabičky si správně umístěte a pak nastavte řez plotru pro svůj materiál. Pro papír gramáže 200 g/m2 jsem nastavila přítlak (Cut Pressure) na hodnotu -2 a rychlost (Speed) jsem nechala na výchozím nastavení hodnota 5. Po nastavení spusťte řez. Na řezání papíru zvolte univerzální automatický nůž (černý). Pokud si nastavením nejste jistí, raději ho otestujte prostřednictvím tlačítka Test.

Nastavení řezu plotru Spusťte řez

Po vyřezání sítě krabičky, odlepte z lepivé mezipodložky zbytek papíru a pak z ní opatrně odlepte pomocí špachtle i samotnou krabičku.

Pomocí špachtle výřezky odeberte Pomocí špachtle výřezky odeberte

Pak na stejnou mezipodložku (nízko lepící zelenou) nalepte samolepky, které jste si vytiskli z našeho PDF (samolepky ke stažení ZDE - samolepky-den-matek.pdf). Samolepky si na plotru naskenujte.

Samolepky nalepte na mezipodložku Vyberte skenování Vyberte první možnost skenu Direct Cut Zvolte, kde chcete konvertovat data
Nezapomeňte přepnout páčku skeneru na druhou pozici Přepněte páčku skeneru na druhou pozici Ohraničte prostor, který chcete aby plotr rozpoznal

Pokud máte na skenu nějaký šum či nepořádek, který plotr také rozeznal, můžete ho eliminovat pomocí tlačítka ignorování malých objektů viz foto. Jako další můžete upravit řez tak, abyste vyeliminovali černou obrysovou linku - zaříznutí směrem dovnitř viz foto.

Vyeliminujte malé objekty - šum či nepořádek Vyeliminujte malé objekty - šum či nepořádek Můžete nastavit zaříznutí směrem dovnitř Můžete nastavit zaříznutí směrem dovnitř

Nezapomeňte nastavit řezání pro samolepky - zapněte poloviční řez HALF CUT - ON a nastavte přítlak pro Váš materiál. Já jsem nastavila Cut Pressure (half cut) hodnotu na -2. Spusťte řezání.

Nastavení řezu pro poloviční řez Spusťte řez

Po dokončení řezu samolepek je můžete odlepit z mezipodložky pomocí špachtle. Pak z podkladového papíru odlepte přebytečný samolepkový papír.

Vyřezané samolepky Sloupněte přebytečný materiál samolepek Sloupněte přebytečný materiál samolepek

Teď přijde na řadu skládání samotné krabičky. Krabičku ohněte směrem dovnitř ve všech místech, kde je vyřezaná přerušovaná čára. Pak slepte jednotlivé strany k sobě na místech viz foto. Krabičku slepte.

Pak krabičku složte dle přerušovaných čar Pak krabičku složte dle přerušovaných čar Pak krabičku složte dle přerušovaných čar Krabičku slepte dohromady lepidlem nebo oboustrankou
Krabičku slepte dohromady lepidlem nebo oboustrankou Krabičku slepte dohromady lepidlem nebo oboustrankou

Dál už jen stačí krabičku dozdobit - to udělejte spíš až po tom, jak bude krabička naplněná. A je hotovo! Já jsem doprostřed krabičky na vrchní stranu nalepila jednu samolepku. A krabičku jsem svázala přírodním provázkem. A další krabičky jsem navíc ozdobila kytičky a motýlky, které mi zbyli z nějakého předešlého projektu - vy si je můžete stáhnout na tomto portálu.

Krabičku už jen staří ozdobit a je to Krabičku už jen staří ozdobit a je to A je hotovo!

Maminkám i vlastně komukoliv jinému krásně zabalený dárek udělá o to větší radost - z estetické stránky i pak z té emoční. Kdy obdarovaná osoba pozná, že jste si dali záležet, jak na výběru dárku, tak i na samotném balení! Tak krásný Den maminek!

Krásné hotové dárkové krabičky Hotová dárková krabička Dárková krabička ke dni maminek Dárková krabička ke dni maminek
Dárková krabička ke dni maminek Dárková krabička ke dni maminek


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Přání s třpytkami
Přání s třpytkami
Dnes si s námi můžete vyrobit přáníčko za pomocí plotru, navíc bude možná to nejoriginálnější, které jste kdy viděli. Jsem straka, mám ráda vše, co se blýská a třpytí, proto jsem si tentokrát vymyslela přáníčko k narozeninám za použití třpytek a flitrů.
shlédnuto: 318x,
komentářů: 0

Velikonoční výzdoba s výšivkou
Velikonoční výzdoba s výšivkou
S blížícím se jarem samozřejmě přichází i Velikonoce, na které si musíte pěkně ozdobit Váš byt či dům a vnést do něj teplejší barvy! Proto je na čase změnit zimní výzdobu za velikonoční. Dnes s námi budete vyrábět závěsnou dekoraci na dveře.
shlédnuto: 464x,
komentářů: 0

Praktické pořadače nejen pro děti
Praktické pořadače nejen pro děti
Látkové pořadače, nebo chcete-li košíky, mají všestranné využití. My je budeme používat na dětské potřeby a hračky. Jsou měkké, děti se o ně nemůžou zranit a dají se dobře přenášet. Pořadače budeme šít z látky s dětským potiskem ve třech velikostech.
shlédnuto: 408x,
komentářů: 0

Zavinovací široké kalhoty
Zavinovací široké kalhoty
Někdo si rád udělá léto i v zimě - my jedeme na dovolenou k moři už teď v březnu, proto tu pro vás máme projekt, jak ušít kalhoty k moři na večerní sedánky, nebo klidně i na ples k lodičkám.
shlédnuto: 785x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.