VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Jarní ubrus

Letošní snad první jarní projekt je prošívací vzor, který můžete použít třeba na takovýto ubrus. Určitě ale najdete i lepší využití. Byla by to i hezká deka :)

Jarní ubrus

Kdybyste to chtěly vysloveně velikonoční, můžete tam prošít nápis Veselé Velikonoce, který patří k mým letošním prošívacím příspěvkům do galerie výšivek.

Použité výšivky

Pruh s tulipány a motýly
Quiltovací kruh s kytkama

Další podobné výšivky - inspirace

Pruh s motýlky
Pruh s tulipány
Velikonoce
Veselé
Veselé Velikonoce
Pruh s kytičkami a tulipány
Pruh s kytičkami a tulipány 2
Quiltovací kytky do kruhu

Postup:

Protože sem občas zavítají i začátečníci, dáme si to dneska z gruntu a podrobně :)
Když se chcete pustit do prošívání quiltovacími vzory na vatelín, napřed si zkuste, jestli vám to rámeček vezme. Dobré na toto jsou vyšívací rámečky Brother, do kterých jde vatelín dobře dostat. U ostatních strojů to zase taková zábava není a některé vezmou jenom tenký termolín.
Přestože jsem chtěla šít ubrus, vzala jsem silnější vatelín, aby na něm bylo prošití hezky vidět.
Složte si látku, vatelín, látku. Pokud nemáte ten vatelín moc chlupatý, můžete spodní látku vypustit. Z vatelínu a látky si nachystejte čtverec 45 cm široký a vyznačte si na něm mizící fixou střed.

Složte si látku, vatelín, látku Z vatelínu a látky si nachystejte čtverec 45 cm široký a vyznačte si na něm mizící fixou střed.

Do stroje si vložte výšivku a její velikost zvolte podle toho, jaký máte rámeček. U našeho stroje Brother NV V5 je maximální velikost 18x30 cm a tenhle rámeček vidíte na fotce. U rámečků jsou průhledné slídy, které slouží na pozicování - podle nich si můžete hlídat, jestli máte látku upnutou kolmo. Slídy se používají jenom na uchycení látky do rámečku a před vyšíváním se sundají. Tahle výšivka je 18 cm široká, takže musíme střed trefit přesně na střed rámečku. Budete do rámečku tlačit silnou vrstvu, takže ho předtím pořádně rozvolněte.

U rámečků jsou průhledné slídy, které slouží na pozicování - podle nich si můžete hlídat, jestli máte látku upnutou kolmo. musíme střed trefit přesně na střed rámečku Budete do rámečku tlačit silnou vrstvu, takže ho předtím pořádně rozvolněte.

Je vyšito. Normálně bych asi dala nit bílou, ale aby byla výšivka vidět i na fotkách, nakonec jsme vybrali oranžovou, která je výraznější.

Je vyšito. Normálně bych asi dala nit bílou, ale aby byla výšivka vidět i na fotkách, nakonec jsme vybrali oranžovou Normálně bych asi dala nit bílou, ale aby byla výšivka vidět i na fotkách, nakonec jsme vybrali oranžovou,

A teď něco pro odvážné nebo pokročilé :) ... ještě čtverec kolem. S vyznačeným středem si na látku nakreslete zase mizící fixou vodorovný a kosý kříž. Zkrátka po 45 stupních.

na látku nakreslete zase mizící fixou vodorovný a kosý kříž. na látku nakreslete zase mizící fixou vodorovný a kosý kříž. na látku nakreslete zase mizící fixou vodorovný a kosý kříž.

Podle těchto čar teď budeme chytat výšivku pruhu s tulipány. Pruh je dobré vyšít nejprve samotný na kus podkladovky. Tím získáte šablonu, kdy střed toho pruhu je přesně ve středu kytky - udělejte si tam otvor pro tužku. Kraje si sestřihněte nakoso. Tím jste si vyrobili krásnou šablonku, kterou postupně umístíte na čtyři části kolem kruhu, vyznačíte si střed a kraj pruhu.

Pruh je dobré vyšít nejprve samotný na kus podkladovky. Tím získáte šablonu, kdy střed toho pruhu je přesně ve středu kytky šablonku postupně umístíte na čtyři části kolem kruhu vyznačíte si střed a kraj pruhu.
vyznačíte si střed a kraj pruhu. Po předkreslení mizící fixou Po předkreslení mizící fixou

Podle značek potom upevníte rámeček a jdete vyšívat.

Podle značek potom upevníte rámeček a jdete vyšívat. Podle značek potom upevníte rámeček a jdete vyšívat. Podle značek potom upevníte rámeček a jdete vyšívat.

Takto už by to i mohlo zůstat, co říkáte :)

Takto už by to i mohlo zůstat, co říkáte :) Prošitý polštář nebo ubrus prošité vyšívacím strojem

Původní myšlenka ale byla na něco barevnějšího, veselejšího. Ubrus si můžete rozsvítit barevnými rohy. Ty našijete jako trojúhelníky přímo na vatelín.

Původní myšlenka ale byla na něco barevnějšího, veselejšího. Ty prošijete přímo na vatelín Ubrus si můžete rozsvítit barevnými rohy

Pak už jenom zbývá z toho došít buď polštář, ubrus nebo na co máte chuť.

trapunto jarní prošívaný ubrus Detail prošívání Detail prošívání

Krásný den

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Bryndáček
Bryndáček
Bryndáky s vyšitým jménem se poslední dobou staly hitem v dárcích pro miminka. Aspoň to říkala kamarádka :)
shlédnuto: 6444x,
komentářů: 7

Prague Patchwork Meeting 2014
Prague Patchwork Meeting 2014
Letos jsme vystavovali na mezinárodní výstavě patchworku v Praze
shlédnuto: 4225x,
komentářů: 8

 Řezací plotry Brother ScanNCut - aplikace
Řezací plotry Brother ScanNCut - aplikace
Na řezacím plotru jsme zkoušeli nažehlovací aplikace
shlédnuto: 3450x,
komentářů: 4

Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání fólií
Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání fólií
jak se na řezacím plotru Brother pracuje s foliemi?
shlédnuto: 5159x,
komentářů: 3






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.