VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání fólií

Vyřežte si barevného motýlka, aneb jak se na řezacím plotru Brother ScanNCut pracuje s fóliemi.
Už nějakou dobu chci nachystat nějaký projekt na vícebarevné nalepovačky. Brother se svými vzory v paměti mi to výrazně usnadnil.

Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání fólií

Řezací plotr Brother umí řezat fólie do maximálního rozměru 30x60 cm pokud máte velkou podložku, na klasické podložce vyřežete čtverec 30x30 cm.

Oproti jiným plotrům mají možná menší možnou plochu pro řezání fólií, zato zvládají perfektně i malé zbytky. Stačí zbytek fólie nalepit na nízko lepivou podložku (bez originální podložky, která má kontrolní značky nejde na tomto plotru řezat). Můžete si dokonce podložku naskenovat a dát do pozadí a potom vzory umisťovat na ploše přesně tak, aby se vám na zbytek fólie vešly.

Oproti plotrům Silhouette mají menší možnou plochu pro řezání fólií, zato zvládají perfektně i malé zbytky.

Vzory se na řezací plochu umisťují přímo na obrazovce plotru, nepotřebujete počítač. Můžete si je dokonce nechat rozmístit samotným plotrem tak, abyste měli co nejmenší prořez. My jsme vzory nakládali vedle sebe přesně podle tvaru fólie. Mohli jsme je dát i blíž k sobě.

Vzory se na řezací plochu umisťují přímo na obrazovce plotru, nepotřebujete počítač. Můžete si je dokonce nechat rozmístit samotným plotrem tak, abyste měli co nejmenší prořez. Oproti plotrům Silhouette mají menší možnou plochu pro řezání fólií, zato zvládají perfektně i malé zbytky.

Fólie - jak nalepovací, tak nažehlovací nebo reflexní, se řežou na hloubku nože 1. Doporučuju ubrat v nastavení i přítlak nože.

Fólie - jak nalepovací, tak nažehlovací nebo reflexní, se řežou na hloubku nože 1. Vzory jsme nakládali vedle sebe přesně podle tvaru fólie. Doporučuju ubrat v nastavení i přítlak nože.

Je vyřezáno. Pak klasicky ze samolepící fólie sloupnete přebytečnou vrstvu a zbytek - vzor pomocí přenášecí fólie přenesete na cílové místo. V našem případě to byly plastové krabice s hračkama.
Pokud byste hledali víc informací o přenášení vzoru, podívejte se na starší články - je to už stejné bez ohledu na typ plotru.

Je vyřezáno Pak klasicky ze samolepící fólie sloupnete přebytečnou vrstvu zbytek - vzor pomocí přenášecí fólie přenesete na cílové místo. V našem případě to byly plastové krabice s hračkama.

A teď jak na toho motýlka.

V paměti plotru Brother ScanNCut najdete spoustu vícebarevných vzorů vhodných nejen na vícevrstvé samolepky nebo scrapbooking, ale také jako aplikace nebo na zatkávání.

V paměti plotru Brother ScanNCut najdete spoustu vícebarevných vzorů vhodných nejen na vícevrstvé samolepky nebo scrapbooking, ale také jako aplikace nebo na zatkávání.

Plotr už má ve vzoru rozkreslené jednotlivé vrstvy, stačí tedy postupovat podle nich. Spodní je žlutá.

Plotr už má ve vzoru rozkreslené jednotlivé vrstvy Plotr už má ve vzoru rozkreslené jednotlivé vrstvy, stačí tedy postupovat podle nich. Spodní je žlutá. Plotr už má ve vzoru rozkreslené jednotlivé vrstvy, stačí tedy postupovat podle nich. Spodní je žlutá. Vyřezaná první vrstva

Tlačítkem "Select next part" přejdete znovu na rozkres vzoru motýla a můžete řezat další barvu.

Tlačítkem Tentokrát červenou na křídla Tentokrát červenou na křídla

U tohoto motýla jsou tři barvy - poslední na trup motýlka jsme zvolili vínovou.

U tohoto motýla jsou tři barvy - poslední na trup motýlka jsme zvolili vínovou. U tohoto motýla jsou tři barvy Pak už jen zbývá šikovně to nalepit na sebe.

Pak už jen zbývá šikovně to nalepit na sebe.

Pak už jen zbývá šikovně to nalepit na sebe. Pak už jen zbývá šikovně to nalepit na sebe. Pak už jen zbývá šikovně to nalepit na sebe.

Vícebarevných vzorů je v paměti opravdu mnoho a otevřou vám další bránu do světa tvoření.
Lenka

Řezací plotr Brother ScanNCut

Přijďte se podívat na výstavu Prague Patchwork Meeting - budeme se na vás těšit na našem stánku! Více se dozvíte dole v článku přímo o výstavě.



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Řezací plotry Brother ScanNCut - vyřezávání se skenováním
Řezací plotry Brother ScanNCut - vyřezávání se skenováním
Jak můžete na plotru vyřezat z látky vzor a další tipy
shlédnuto: 5298x,
komentářů: 3

Kosmetická taštička
Kosmetická taštička
prošívaná taštička na drobnosti
shlédnuto: 8770x,
komentářů: 4

Slunečnicový ubrus
Slunečnicový ubrus
Ubrus plný květin a sluníčka - jak dělaný pro nadcházející jaro
shlédnuto: 5892x,
komentářů: 6

Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání filcu a plsti
Řezací plotry Brother ScanNCut - řezání filcu a plsti
Plstí je spousta různých druhů a my vám povíme, jak na ně.
shlédnuto: 11682x,
komentářů: 6






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.