VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Kabelka pompadůrka

Autor: Zuzka

Neoplývám zrovna hromadou různých kabelek a taštiček, na ples si doplňky většinou půjčuju. Letos jsem se rozhodla to změnit. Prostě musím mít nějakou vyšívanou taštičku. A tak, abych to do plesu stihla ušít :) Obětovala jsem jedny plesové šaty, do kterých už se nikdy nevejdu a než dcera doroste budou staré a nemoderní. Černá se hodí ke všemu a vyšitá stříbrnou nití dostane slavnostní ráz.

Pompadůrka

Postup:

Nachystejte si dvě látky. Tady je vrchní materiál satén a spodní je saténová podšívka stejné barvy - ze stejných šatů :)
Z každé látky vystřihněte obdélník 50x25 cm a ovál 8 x 10 cm.

Z každé látky vystřihněte obdélník 50x25 cm a ovál 8 x 10 cm.

Na horní látku si naznačte kam vyšijete motiv - kabelka bude mít tvar "měšce", takže je dobré výšivky udělat aspoň dvě. Já jsem vybrala výšivku uloženou přímo ve stroji Brother NV 955 a stříbrnou nit. Satén podložte podkladovým vliselínem pokud možno taky v černé barvě, látku upněte do vyšívacího rámečku a motivy postupně vyšijte.

Satén podložte podkladovým vliselínem pokud možno taky v černé barvě Na horní látku si naznačte kam vyšijete motiv - kabelka bude mít tvar Já jsem vybrala výšivku uloženou přímo ve stroji Brother NV 950 a stříbrnou nit. Vyšitá látka

Přesouváme se k šicímu stroji nebo vyměníme vyšívací jednotku za stolek a klasickou patku.

Protože nahoře budeme měšec stahovat šňůrkou, potřebujeme pro ni dírky. Vyřešila jsem to jednoduše - knoflíkovou dírkou. Na látku si vyznačte umístění dírek na provlečení šňůrky. Velikost dírky je 1cm a budou tam 4x. Od středu naměříme 6cm shora a do každé strany 2cm. Další dvě budou každá z boku 3cm (a shora zase 6 cm). Do patky na vyšívání knoflíkové dírky vložíme 1cm velký knoflík a vyšijeme dírky.

Od středu naměříme 6cm shora a do každé strany 2cm. Od středu naměříme 6cm shora a do každé strany 2cm. Do patky na vyšívání knoflíkové dírky vložíme 1cm velký knoflík a vyšijeme dírky.

V rovině těsně pod a nad dírkama si naznačíme prošití na šňůrku na stažení.

Do patky na vyšívání knoflíkové dírky vložíme 1cm velký knoflík a vyšijeme dírky. V rovině těsně pod a nad dírkami si naznačíme prošití na šňůrku na stažení.

Nyní sešijeme krátkou stranu horního obdélníku s výšivkou. Obdélník našpendlíme na ovál - začneme od středu oválu a přebývající látku nařasíme nebo naskládáme sklady (já jsem skládala sklady). Přišijeme k sobě. Totéž uděláme i u dílů podšívky.

Nyní sešijeme krátkou stranu horního obdélníku s výšivkou. Obdélník našpendlíme na ovál naskládáme sklady Přišijeme k sobě. Totéž uděláme i u dílů podšívky.

Oba měšce dáma rubem do sebe a zašpendlíme. Nahoře zároveň sešijeme a začistíme ozdobným saténovým stehem - obloučky a těsně kolem obstřihneme.

Oba měšce dáma rubem do sebe a zašpendlíme. Oba měšce dáma rubem do sebe a zašpendlíme. Nahoře zároveň sešijeme a začistíme ozdobným saténovým stehem Nahoře zároveň sešijeme a začistíme ozdobným saténovým stehem

Podle nachystané čáry prošijeme tunýlek na šňůrku.

Podle nachystané čáry prošijeme tunýlek na šňůrku. Podle nachystané čáry prošijeme tunýlek na šňůrku. Podle nachystané čáry prošijeme tunýlek na šňůrku.

Ušijeme dvě stejné šňůrky 50cm dlouhé, které navlečeme do tunýlku. První šňůrku navlečeme vlevo do jedné z přichystaných dírek, protáhneme celým obvodem kabelky a vytáhneme dírkou hned vedle vstupu. Prošijeme spoj a protáhneme ho dovnitř. Druhou šňůrku protáhneme stejným způsobem, ale zprava. Tím jsou šňůrky protažené proti sobě a tažením šňůrek od sebe kabelku zavřete.

První šňůrku navlečeme vlevo do jedné z přichystaných dírek, protáhneme celým obvodem kabelky a vytáhneme dírkou hned vedle vstupu. protáhneme celým obvodem kabelky vytáhneme dírkou hned vedle vstupu. šňůrky jsou protažené proti sobě a tažením šňůrek od sebe kabelku zavřete.

A ještě několik fotek hotové kabelky pompadůrky :)

Pompadůrka Zbývá nachystat boty a najít perličky na krk

Klíčová slova:

návod, projekt, kabelka

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Srdíčko na klíče
Srdíčko na klíče
Valentýnské srdíčko - přívěsek na klíče.
shlédnuto: 4816x,
komentářů: 4

Quiltování na vyšívacím stroji
Quiltování na vyšívacím stroji
Je to jednoduché a vytvoříte nádherné 3D efektní výšivky. Děkujeme Kopretince na nápad se vzorem a vy si užijte další patchwork návody zdarma.
shlédnuto: 28446x,
komentářů: 19

Obal na knížku
Obal na knížku
šité obaly na knížky jsou stále oblíbenější, vyšijte si svůj i vy
shlédnuto: 11045x,
komentářů: 5

Valentýn originálně
Valentýn originálně
čínský znak Láska se může stát netradiční a osobitou Valentýnskou výšivkou
shlédnuto: 4739x,
komentářů: 8






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.