VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoční knoflíkový polštář

Taky Vás Vánoce zaskočily tak jako nás a nemáte nachystanou žádnou vánoční dekoraci? Ušijte si s námi barevný knoflíkový polštář, na kterém si skvěle nacvičíte přišívání knoflíků pomocí patky na přišívání knoflíků a provětráte ozdobné stehy svého stroje.

Vánoční knoflíkový polštář

Postup:

Na knoflíkový polštář si připravte vrchní látku, kterou si podžehlete pevnou výztuhou (např. ronopast). Z lícové strany látky si namalujte mizící fixou tvar stromečku - nejprve si naznačte středovou linku stromečku, horní bod a od něj si vyznačte body vždy 2 cm od sebe. U spodního bodu si nakreslete podstavu stromu - linku kolmo na středovou, která povede asi 10 cm na každou stranu (záleží jak chcete stromek velký). Spojte horní středový bod a spodní krajní, tím získáte tvar stromečku.
TIP: stromeček si nejprve nakreslete na papír abyste viděli, jak bude veliký.

Naznačte si středovou linku Naznačte si body 2 cm od sebe a naznačte si spodní linku Spodní linku spojte se středovým horním bodem na každé straně

Od střední linky si namalujte kolmo čáry po naznačený tvar stromečku.

Dokreslete kolmo zbytek linek po naznačený tvar stromečku

V šicím stroji si vyberte různé ozdobné vzory, které podle linek vyšijte do tvaru stromečku.

Ozdobné vzory vyšijte podle linek do tvaru stromečku Ozdobné vzory vyšijte podle linek do tvaru stromečku

Nyní si vyberte knoflíky kterými zakončíte ozdobné stehy na okrajích. My jsme vybrali jednobarevné knoflíčky. Knoflíčky jsme našívali patkou na přišívání knoflíků a s nastavením programu na přišívání knoflíků na stroji Brother Innov-is F420.

Knoflíky našijte podle programu na přišívání knoflíků patkou na přišívání knoflíků Knoflíky našijte podle programu na přišívání knoflíků patkou na přišívání knoflíků Knoflíky našijte podle programu na přišívání knoflíků patkou na přišívání knoflíků Knoflíky našijte podle programu na přišívání knoflíků patkou na přišívání knoflíků

Knoflíky máme přišité do tvaru stromečku.

Našité knoflíky

Na kmen stromečku si ustřihněte obdélník o rozměru cca 3 x 5 cm z látky, kterou budete povlak lemovat a přišijte ho ke spodní části 2 mm od okraje. Připravený díl olemujte látkou - přišívali jsme pruhy o šířce cca 7 cm patchworkovou patkou s vodítkem.

Na kmen si ustřihněte obdélník 3 x 5 cm z látky, kterou polštář budete lemovat Na kmen si ustřihněte obdélník 3 x 5 cm z látky, kterou polštář budete lemovat Pruhy přišijte patchworkovou patkou s vodítkem Pruhy látky si v kraji přišijte

Pruhy látky si v kraji prošijte.

Pruhy látky si v kraji přišijte

Podle horního ozdobeného dílu si ustřihněte zadní díl, který je složen ze dvou dílů a ve středu je léga s knoflíkem a dírkou na zapínání.

Podle horního dílu si ustřihněte zadní díl, který se skládá ze dvou dílů Ve středu je léga s knoflíkem a dírkou na zapínání Ve středu je léga s knoflíkem a dírkou na zapínání

Na vyšití knoflíkové dírky si nasaďte patku na šití knoflíkové dírky a podle naznačení dírku vyšijte.

Nasaďte si patku na šití knoflíkové dírky a podle naznačení dírku vyšijte Nasaďte si patku na šití knoflíkové dírky a podle naznačení dírku vyšijte Nasaďte si patku na šití knoflíkové dírky a podle naznačení dírku vyšijte

Na spodní díl se zapínám položte připravený horní díl, zašpendlete ho, dokola přišijte, zapravte cik-cak stehem a zastřihněte.

Na spodní díl položte připravený horní díl, zašpendlete ho, dokola přišijte a zapravte Na spodní díl položte připravený horní díl, zašpendlete ho, dokola přišijte a zapravte Na spodní díl položte připravený horní díl, zašpendlete ho, dokola přišijte a zapravte

Povlak na polštář obraťte a je hotovo. Pro inspiraci druhý povlak je tvar stromečku prošitý jedním typem stehu a okraj je lemovaný pruhem látky cca 15 cm širokým.

Hotový polštář Hotový polštář


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Podzimní hrníček
Podzimní hrníček
Zpříjemněte si sychravý podzim víkendovým tvořením. Hrníček budete mít hotový v cuku letu a určitě vás zahřeje (jakmile si do něj uděláte víkendovou kávičku :)).
shlédnuto: 2202x,
komentářů: 0

Rybičky z filcu
Rybičky z filcu
Chcete dětem vymyslet originální letní zábavu při které se mohou i něco naučit? Vyrobte si podle našeho projektu rybník plný ryb.
shlédnuto: 2114x,
komentářů: 0

Dekorace nad postýlku
Dekorace nad postýlku
Chcete udělat radost nějaké (budoucí) mamince? S naším projektem to hravě zvládnete. Můžete ji vytvořit dárek od srdce a doplnit i datum narození a jméno děťátka.
shlédnuto: 1817x,
komentářů: 1

Zelené krajkované šaty
Zelené krajkované šaty
Chystáte se na dovolenou a nemáte vhodné šaty k moři? Vyrazte rychle na nákup látek a ušijte si s námi sexy krajkové šaty.
shlédnuto: 1394x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.