VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoční leptaná láhev

Vánoce se rychle blíží, v supermarketech už to přetéká vánočními dekoracemi - co takhle udělat si předvánoční sněhovou atmosféru i doma :) Poradíme vám, jak ozdobit obyčejnou velkou zavařovací sklenici - můžete do ni vložit svíčku a udělat z ni svícen nebo vložit LED světla a mít originální vánoční lampičku.

Vyleptaná vánoční láhev

Pokud prozatím doma plotr nemáte, nemusíte být smutní, poradíme Vám, jak si pomoct i bez něj a vy můžete napsat Ježíškovi, aby vám řezací plotr donesl :)

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Vločka 1
Vyřezávací šablona - Vločka 2
Vyřezávací šablona - Vločka 7
Vyřezávací šablona - Vločka 8
Vyřezávací šablona - Santa a sobi

Postup:

Na projekt si nachystejte velkou 5 litrovou zavařovací láhev, vinylovou fólii, přenášecí fólii, leptací krém, špejli na nanesení leptacího krému, deko sníh hrubý, houbičku na nanesení, nůžky, skalpel, kovovou špachtli a nějakou stuhu na dozdobení.

Připravte si materiál

Šablony si stáhněte na USB flash disk a ten vložte do plotru. Jako první si načtěte největší šablonu - šablonu se soby a sáněmi a na podložku si přilepte vinylovou fólii. Pokud máte zbytek vinylové fólie a nejste si jistí, jestli se vám sáně se soby na fólii vejdou, je lepší si fólii naskenovat, čímž získáte stoprocentní jistotu.

TIP: pokud nemáte plotr, můžete si tvary vykrájet z folie skalpelem nebo menší kousky vyřezat ozdobnou děrovačkou.

Příprava šablony Připevněte vinylovou fólii na podložku Skenování podložky Naskenovaná podložka

Nyní si musíte nastavit přítlak a hloubku nože. Naše nastavení bylo: přítlak 0, hloubka nože 1,5 (hloubku nože nelze říct úplně přesně, liší se podle toho, jak máte ostrý nůž). Pokud máte vše nastaveno, můžete se pustit do řezání. Jakmile máte šablonu vyřezanou, musíte z ní vytvořit šablonu vhodnou na leptání, takže musíte odstranit všechny části fólie, které chcete mít vyleptané. Stejným způsobem si připravte i vločky, které chcete na láhev vyleptat.

Vyřezaná šablona Příprava šablony na leptání Vyřezávání vloček Připravené vločky

Na šablony přilepte přenášecí fólii a pořádně ji uhlaďte. Pokud jste stejně jako my řezali vločky vedle sebe, tak je určitě rozstříhejte, ale samozřejmě až po nanesení přenášecí fólie.

TIP: pokud nemáte doma leptací pastu nebo chcete sklenici mít vyraznější, můžete na sklenici nalepit vzor rovnou z vinylové folie a už mít hotovo. V tom případě samozřejmě sundáváte folii obráceně - necháváte vzor a sloupáváte okolní části.

Připravená šablona Stříhání vloček Rozstříhané vločky

Šablony už máte kompletně nachystané, takže odlepte vinylovou fólii z papíru a přeneste ji na zavařovací láhev a vločky umístěte dle svého uvážení. Šablony na láhev pořádně uhlaďte a přenášecí fólii opatrně odlepte (přenášecí fólii nemusíte vyhazovat, můžete ji použít i příště).

Vločky připevněné na láhvi Vločky připevněné na láhvi

Přichystejte si leptací krém a nějakou špejli, kterou ho budete nanášet (přiznám se, že na větší plochy jsem krém nanášela kovovou špachtlí :)). Snažte se krém nanášet rovnoměrně po celé ploše a po nanesení ho nechte cca 15 min působit.

Příprava k leptání Nanesený leptací krém Nanesený leptací krém

Po uplynutí času na působení můžete krém opatrně vrátit zpět do krabičky, bude vám působit i příště. Láhev potom opláchněte pod tekoucí vodou a zbytky krému umyjte.

TIP: místo leptacího krému můžete použít rovnou dekorativní sníh.

Odstranění leptacího krému Vyleptaná láhev Vyleptaná láhev Vyleptaná láhev

Nyní si nachystejte deko sníh (my jsme použili deko sníh Rayher hrubý) a nějakou houbičku nebo štětec na nanesení. Houbičkou pak deko sníh naneste na láhev a nechte zaschnout, pokud chcete udělat sníh ještě intenzivnější, můžete štětečkem udělat sněhové tečky po celé láhvi.

Nanesení sněhu Nanesený sníh

Jakmile je láhev zaschlá, vezměte si stuhu a láhev dozdobte.

Ozdobení láhve Ozdobená láhev Ozdobená láhev

A je hotovo! Láhev je hotová a připravená na vystavení. Dovnitř můžete vložit LED světýlka nebo svíčku a pokud by byla svíčka moc nízko nebo po dně klouzala, můžete na spodek láhve vysypat bílý písek nebo kamínky.
PS: budeme se těšit na fotky vašich lahví, které budou určitě naprosto originální a krásné

Hotová láhev Hotová láhev Hotová láhev Hotová láhev

Leptání jsme vám natočili i na video - mrkněte se jak na to :)




Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Dárková krabička 2
Dárková krabička 2
Vytvořte si s námi krásné dárkové krabičky, které můžete naplnit třeba sladkostmi pro děti nebo v nich darovat nějakou drobnost svým blízkým.
shlédnuto: 2889x,
komentářů: 0

Rekvizity do fotokoutku
Rekvizity do fotokoutku
Chcete si na nějaké akci vytvořit fotokoutek, ale neutratit za to majlant? S našimi šablonami si vytvoříte fotokoutek za pár korun a všem vyrazíte dech! :)
shlédnuto: 4025x,
komentářů: 0

Nálepky na sešity
Nálepky na sešity
Máte doma budoucího prvňáčka, který se už nemůže dočkat školy? Vytvořte mu tyto krásné nálepky na sešity, díky kterým se do školy bude těšit o to víc! :)
shlédnuto: 2607x,
komentářů: 0

Žlutá letní sukně
Žlutá letní sukně
Léto je v plném proudu a určitě potřebujete nějakou super vzdušnou sukýnku. S našim návodem ji budete mít v cuku letu hotovou! :)
shlédnuto: 2035x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.