VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoční ozdoby na Brother V5

Dnes vám budu vykládat o něčem, co zatím neumím. Jsou to tyhle úžasné sloupečkové krajky. Poslední dobou jsem ráda, že stíhám spát a sem tam udělám nějakou výšivku (slibuju že po Vánocích to bude lepší), ale tento týden jsem ráda, že jsem stihla vyšít aspoň nějaké vzory uložené ve stroji :)

Vánoční ozdoby na V5

Ano - tyhle krajky mají některé z vás ve vyšívacím stroji. Konkrétně tyhle jsou ve vyšívacím stroji Brother NV V3, Brother NV V5 a Brother NV V7.
Ale když se dobře podíváte, tak každá z vás dostala k vyšívacímu stroji i barevnou brožuru se zobrazením všech vyšívacích vzorů (bacha - někdy je to u anglických návodů v sáčku, který ani neotevřete, takže se podívejte do krabice na půdu! A možná také zjistíte, že ve stroji nějaké krajky máte :)

Doufala jsem, že letos vám k Vánocům dám už nějaké podobné vlastní krajkové ozdoby ke stažení, ale někdo mi pořád posouvá hodinky! (taky toho šotka doma máte? ;) ... tak můžeme všichni doufat, že budou napřesrok.

Postup:

Do vyšívacího rámečku si upněte silnou voděrozpustnou vyšívací fólii nebo rozpustný vliselín. Fólie musí být ta silná gramáž 80µ, ve startovacích balíčcích podkladových materiálů máme tenkou rozpustnou folii 25µ, která je určená na vyšívání ručníků a materiálů s vlasem, prosím neplést. Není ani dobré dát tu tenkou dvakrát, to máte pořád jenom 50µ a vzor se vám může křivit a trhat.

Je taky vhodné použít co nejmenší rámeček, aby v něm fólie zbytečně neplandala. Pak už jenom dáte vyšívat a měníte nitě. Na tyhle vzory někdy používám i zlatou nebo stříbrnou nit. Dolní dávám světle šedou pro stříbrnou horní nit a světle žlutou pro zlatou nit. Tady jsem ale použila klasickou žlutou bez kovového nádechu.

Do vyšívacího rámečku si upněte silnou voděrozpustnou vyšívací fólii nebo rozpustný vliselín. Krajku si najdete v paměti stroje Brother V -serie nebo si vyšijete nějakou vaši Ozdoba na obrazovce mého stroje Brother V5 Ozdoba je dvoubarevná - použila jsem žlutobílou kombinaci

Vidíte, že vzor je krásně vymyšlený a je plastický. Vyšije i dvě bílé menší kuličky, které po spojení vytvoří 3D efekt.

Vyšitý vzor na folii vzor je krásně vymyšlený a je plastický. Vyšije i dvě bílé menší kuličky, které po spojení vytvoří 3D efekt.

Po vyšití fólii zlehka odtrhněte nebo obstřihněte nůžkami a zbytek rozmočte v misce s vodou. Stačí to opravdu lehce namočit a chvíli nechat. Do vody můžete přidat trochu škrobu na záclony. Hlavně to neperte jako montérky :) Nechte uschnout rovně položené na utěrce - z mých zkušeností je fajn do utěrky ozdoby trochu zamáčknout, aby utěrka vysála vlhkost a pak nechat doschnout.
Pokud někdo máte lepší postup, napište nám jak to děláte vy - budu moc ráda.

Po vyšití fólii zlehka odtrhněte nebo obstřihněte nůžkami a zbytek rozmočte v misce s vodou.

Pak už stačí ozdůbku jenom složit - bílé kroužky zasunete do sebe.

Pak už stačí ozdůbku jenom složit - bílé kroužky zasunete do sebe

Další ozdoba je rovnou tříbarevná. První barva vyšije takovou ozdobnou girlandu, která potom bude okolo celé ozdoby. Druhá probarví vnitřek a poslední bílá vyšije to nejdůležitější.

Další ozdoba je rovnou tříbarevná. Rafinovaně vyšívá tři vrstvy po sobě Vyšitá vánoční ozdoba

Takto vypadá už ušitá a namočená ozdůbka. Místa, která vidíte růžová, jsou o uschnutí bílá. Ale na fotce je ozdůbka ještě mokrá a ta růžová pod bílou prosvítá. Byla by hezká i sama, ale je vymyšlená jako skládačka.

ušitá a namočená ozdůbka. Místa, která vidíte růžová, jsou o uschnutí bílá.

Je to pouze jedna ze tří, které potřebujete ušít, abyste složili jeden celý krápník. Za obloučky vně ozdůbky pak celý krápník spojíte klidně nějakou stužkou nebo sešijete bílou nitkou.

Je to pouze jedna ze tří, které potřebujete ušít, abyste složili jeden celý krápník. Za obloučky vně ozdůbky pak celý krápník spojíte klidně nějakou stužkou.

Další dvoubarevná jednodušší varianta - taky ze stroje, sešívaná bílou nití. Vypadají hezky i samotné, nemusíte si rozpíchat prsty při sešívání :)

Další dvoubarevná jednodušší varianta - taky ze stroje.

A když už jsem byla v tom zkoušení krajek uložených ve stroji, tak taková vychytávka - poutko na cokoliv. Dá se ušít půlkou rovnou na kraj látky, půlkou na rozpustnou fólii a máte poutka na čemkoliv jak vyšitá :D

taková vychytávka - poutko na cokoliv

Takhle vypadají krajkové vánoční ozdoby na stromečku :) ... zatím jenom venku, ale už se těším, až si je pověsím na ten opravdový vánoční stromeček ♥.

krajkové vánoční ozdoby na stromečku krajkové vánoční ozdoby na stromečku krajkové vánoční ozdoby na stromečku Vánoční dekorace

Krásný klidný Advent

Lenka

PS: od listopadu u nás běží akce na šicí a vyšívací stroj Brother 2200 Laura Ashley se slevou skoro 10000,-. Momentálně máme na skladě poslední kus a nevím, jestli ještě nějaké za ty peníze seženeme. Takže pokud po něm pokukujete, honem napište Ježíškovi!

šicí a vyšívací stroj Brother 2200 Laura Ashley


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vánoční hvězda s prošitím
Vánoční hvězda s prošitím
Vánoční dekorace je spojením patchworku a prošívání na vyšívacím stroji.
shlédnuto: 7894x,
komentářů: 11

Opravy oděvů - Zmenšení trička
Opravy oděvů - Zmenšení trička
Taky máte doma spoustu triček, které mají špatnou velikost? Vyzkoušeli jsme overlock a coverlock a jedno jsme zmenšili
shlédnuto: 15792x,
komentářů: 2

Patchworkový polštář s prošíváním bavlnkou
Patchworkový polštář s prošíváním bavlnkou
Technika prošívání patchworkových vzorů bavlnkou - Bobbin work mě opravdu chytla. Polštář získá zvláštní vintage nádech.
shlédnuto: 25621x,
komentářů: 10

Mikulášské pytlíky pětkrát jinak
Mikulášské pytlíky pětkrát jinak
S řezacím plotrem se moje kreativní možnosti dost rozšířily. Tento článek je složen z různých technik - vyšívání, nažehlování, aplikace, barvení textilu.
shlédnuto: 9436x,
komentářů: 6






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.